aktualnie kiedy otworzymy pusty folder NVDA milczy mimo iż na górze okna jest tekst "ten folder jest pusty" Nie da się tego jakoś obejść, aby jednak NVDA mówił o pustym folderze? Owszem, zaznaczając folder po chwili dymek poinformuje nas, że folder jest pusty, ale otwierając folder nie mamy takiej informacji, bywa, że czekamy na odświeżenie i pojawia się lista plików choć nie zawsze NVDA o tym poinformuje, są sposoby na sprawdzenie to oczywiste, ale miłoby było gdyby jednak program nas informował o tym, że folder jest pusty.
Odinstaluj dodatek, usuń z folderu użytkownika z addons folder ExplorerEnhancements. Restart NVDA i ponowna instalacja tej wersji dodatku. Jeśli to nie pomoże to już nie wiem, to jest świeżynka i jeszcze opini nie ma.
Czyli odinstalował się prawidłowo i nie pozostawił po sobie folderu. Nie ma nadal sygnałów czy u innych działa, czy nie działa. Mógłbyś w wolnej chwili sprawdzić na czystej wersji portablowej z tym dodatkiem czy taka informacja się pojawia?
Ale co, że działa??? Jeśli tak, to może jest z innym dodatkiem konflikt, jakaś specyficzna sytuacja u Ciebie występuje. Ja specjalnie odpaliłem komputer z 10 i na najnowszym NVDA z tym dodatkiem i z dodatkiem WinApps działa. Ten dodatek działa również na siódemce. -- (Lowca_Androidow): Ale tylko na wersji portable
Czysty NVDA portable, najnowsza wersja i ten dodatek i oznajmia pusty folder, moja zainstalowana wersja z wyłączonymi wszystkimi dodatkami nie oznajmia
Czy coś ruszyło w temacie dodatku Explorer Enhancements? Przez jakiś czas info o pustym folderze było zaimplementowane w dodatku Windows App Essentials, ale się wycofali. Może ktoś w tym dodatku podziałał bo brakuje takiej funkcjonalności w NVDA.