ale nadal nie znalazlem takiego dongla który zawraca mi sygnał z bluetooth i pakuje go po jacku do głośników. Ktoś jednak coś poleci?
Są takowe., np. Bluetooth TOSLINK BTI-029, potrafi wysłać jak i odebrać bluetooth.
Np. z lapka po bluetooth do tego cudeńka, a to cudeńko po minijacku jest podłączone do wzmacniacza i gra muzyka, albo z mp3 minijack do tego cudeńka rónież minijack i to wysyła bluetoothem do moich słuchawek.
Np. z lapka po bluetooth do tego cudeńka, a to cudeńko po minijacku jest podłączone do wzmacniacza i gra muzyka, albo z mp3 minijack do tego cudeńka rónież minijack i to wysyła bluetoothem do moich słuchawek.
Czyli co powinnam kupić, jeśli w moim komputerze nie ma w ogóle bt, a chciałabym jednak poużywać swoich słuchawek na bt? Moge prosić o jakiś konkret, jak się to nazywa, link, cóś?...
Edited
2 likes
Niekoniecznie nadajnik/odbiornik, po prostu wystarczy odbiornik bo to tylko do laptopa do sparowania ze słuchawkami, najlepiej w jakimś komputerowym sklepie dopytać i poradzą, są takie malutkie odbiorniki wielkości odbiornika myszki.
Podpinasz to do USB
Podpinasz to do USB
1 likes
Sorki, tak, nadajnik, ale taki jak opisałem, są dostępne w sklepach komputerowych, malutkie i nie przeszkadza, choć o ile się nie mylę to one mają zarówno nadajnik jak i odbiornik, ale mogęsię mylić.
Edited
Witajcie. Odświeżam wątek. Od 2017 roku posiadam nadajnik i odbiornik bluetooth, który się nazywa TaoTronic PP-BA09. Niestety ostatnio coś w nim bateria zaczyna krótko trzymać, w związku z tym szukam czegoś podobnego, żeby było i nadajnikiem i odbiornikiem bluetooth. Znalazłem urządzenie Mozos B2, i zastanawiam się nad jego kupnem, ale chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego Mozosa. Plusem Mozosa jest to, że ma najnowszy bluetooth, bo w wersji 5, więc to mi się przyda, bo obecny TaoTronic nie chce się łączyć ze słuchawkami OpenFit Air Shokza w trybie nadajnika, i ma jeszcze taki problem, że jak jest cichy fragment piosenki, to on go wycina, i dopiero się włącza wtedy, gdy piosenka zacznie się od jakiejś perkusji lub innego instrumentu. I jeszcze mój obecny nadajniko-odbiornik bluetooth ma taki problem, że jak łączę go z głośnikiem Bose Soundlink Micro w trybie nadawania, to nie mogę regulować głośności głośnika, gdzie w innych urządzeniach ta regulacja głośności normalnie działa. I dlatego szukam czegoś nowszego. Nie pamiętam, gdzie ten TaoTronic był kupowany, bo to mój brat cioteczny kupował.