Google Chrome
Back to Oprogramowanie#21 Puszkin
Sprawdziłem czy faktycznie te style się wyłączają i się istotnie wyłączają. @Mojsior: Dzięki. :)
#22 denis333
Witajcie. A ja mam natomiast problem innego rodzaju: Da się jakoś zmusić chrome do odtwarzania video ze wszystkich stron na które wchodzę? Po za youtube to nic nie działa.
Ps. te same strony w ms edge normalnie wydają z siebie dźwięk ;)
#23 Puszkin
W pasku adresu wpisujesz about:lags, dajesz enter i szukasz autoplay policy i włączasz wybierając z listy rozwijanej no gesture is required.
#24 denis333
Dzięki swoją droga wygląda to na jakiś config z fajnymi opcjami. Trzeba by się temu przyjrzeć.
#25 Puszkin
Oj tak, tam dużo można fajnych rzeczy poustawiać, acz ja nie znam się na tyle, by większość opcji tam ruszać.
#26 denis333
No niestety. Zmieniłem ustawienia i nadal nic. ps. W ustawieniach witryny zezwoliłem na flasha..
#27 Puszkin
Tak też można w wyświetl informacje o stronie zezwolić na flasha. U mnie to generalnie działa.
#28 denis333
A u mnie nie. i to na żadnej stronie z flashem odtwarzanie nie działa.
#29 Puszkin
Podaj jakiś przykład takiej stronki, to zobaczę u siebie.
#30 denis333
zaraz ci wyslę na prv.
#31 adelcia
witajcie, mojim top1 to google chrome wlasnie, dla tego tu pisze.
czy jezeli mam w google chrome i nvda pozaznaczane poprawianie bledow i pisowni, to co mam zrobic w momencie kiedy mam dzwiek ze jest blad? gdzie i jak szukac slowa ktore mi tam poleca donaprawy? dziekuje,
#32 misiek
Przecierz idąc strzałkami pokazuje ci w jakim wyrazie masz błąd.
#33 adelcia
tak to prawda ale jak sie dostane na slowas ktorych moge wybierac by to poprawic?
#34 Celtic1002
Takie inteligentne chyba to nie jest.
Anna Frankowska
#35 adelcia
wlasnie ze chyba jest bo w meni kontexwym jest ze mozemy chciec podpowiedzi od googlea i to sie da zaznaczyc.
a potem jak cos pisze to mam dzwiek ze jest blad. i wyskakuja gdzies slowa do podpowiedzi ale chyba sie z tego nie da korzystac
#36 daszekmdn
Ktoś wie jak wyłączyć odbieranie powiadomień?
#37 mojsior
wiem że w dziesionie da się to zrobić z poziomu ustawień systemowych a jeżeli nie chcesz powiadomień z jakiejś strony, to poprostu nie zezwalaj stronom na ich wysyłanie.
Nie wiem czy da się wyrzucić powiadomienia dla danej strony, podejrzewam że trzeba oczyścić dane witryn takie jak cookies ustawienia i takie tam
#38 piter9521
Nie trzeba, bo to są tzw web push. Opis poniżej:
https://support.google.com/chrome/answer/3220216?co=GENIE.Platform=Desktop&hl=pl
#39 tomecki
Dobry. To ja się też podłączę ze swoim. Da się wyłączyć ten idiotyzm z pobieraniem niektórych exe, że trzeba to zaakceptować, bo można niby popsuć kompa?
#40 mojsior
z tego co wiem to jest coś takiego na wzór filrfoksowego about:config tam chyba to jest nazwane about:flags, jeśli się mylę to poprawdzie.
Tam pewno da się to wyłączyć.
U mnie na szczęście się to nie pojawia.