Elten Tech Support
Back to Archiwum Eltena#1 pajper
Jakiś czas temu padła taka propozycja, a myślę, że to dobry pomysł.
Chciałbym sformować grupę, kilku znających Eltena i informatykę ludzi, którzy mogliby odpowiadać za faktyczny tech support.
Utworzyłoby się jakieś dane kontaktowe, coś w stylu zapytania na stronie.
Wiem, mamy forum i to na nim pojawiają się liczne pytania. I dobrze.
Ale czasem jest tak, że ktoś nie potrafi zainstalować programu, uruchomić, ma jakiś problem.
Myślę, że w tej kwestii przydałaby się grupa ludzi, która mogłaby pomóc, a po drugie także ode mnie dostała szczegółową dokumentację tego, co może być źle, jakieś narzędzia do diagnostyki.
Pomysł poddaję do rozważenia.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#2 gadaczka
Jest to dobra propozycja. Często na forum userzy pisali, że zainstalowaliby eltena wcześniej, ale nie mogli.
#3 biedrona333
to super propozycja.
#4 mojsior
również popieram ten pomysł
#5 Celtic1002
Ja także. :)
Anna Frankowska
#6 DJGraco
Ja też
#7 misiek
Popieram, ale czasem jest tak jak w moim przypadku w tamtym roku, że mamy taki błąd, że nikt nie wie oco chodzi. Ja miałem problem z instalacją Eltena przeszło rok czasu. I musiałem używać przestarzałej, mocno niedopracowanej wersji. Dopiero z Dawidem po przeszło roku czasu doszliśmy do tego w czym tkwił problem.
#8 Paulinux
To bardzo dobry pomysł
#9 zywek
Oczywiście jestem za
#10 daszekmdn
Jestem za, i chętnie pomogę w ramach możliwości i czasu. :)
#11 zvonimirek222
jestem za,
sam mógłbym udzielać takie wsparcie.
#12 piotrk77
jestem za.
#13 matius
Jestem na, tak.
#14 lwica
No, pewnie, że jestem za. :)
#15 Paulinux
ja również mogłabym pomóc
#16 denis333
A wiecie co ja sobie właśnie pomyślałem? Trzeba by się zgadać w parę osób, ustalając kto, co i jak robi, następnie założyć grupę na facebooku, która słóżyła by właśnie w celu pomocy innym ludziom, i nie koniecznie tylko jeśli chodzi o sprawy eltena. Bardziej myślę sobie o pomocy laikom komputerowym z naszej inicjatywy. Na stronie elten network mogła by być do tego specjalna podstrona, w której ludzie zgłaszali by się na takie wsparcie podając jakieś tam swoje dane na kiju w postaci numeru telefonu, skype etc. Tak, co by jeden z wolontariuszy mógł się z takim kimś skontaktować. Zdaję sobie jednak sprawę, że ilość osób pomagających mogła by być znikoma z racji, że nikt by nam za to przecież przynajmniej na razie nie płacił. Bo patrząc przyszłościowo, można by nawet taką pomoc podpiąć pod fundację eltenową, o której Dawid kiedyś coś przebąkiwał.
A wy jak się na to zapatrujecie?
Pozdrawiam.
#17 Paulinux
to dobry pomysł
#18 lwica
Oczywiście, że znowu za.
#19 balteam
A ja na nie, wiele problemów można rozwiązać pisząc na różnych forach, wiem, wiem, to specjalna grupa po to by była i td, ale nie trafia to do mnie, ale tehsupport jaknajbardziej fajna sprawa.
#20 misiek
Ja mogę pomóc, tak jak potrafię, ale prędzej tutaj niż na Fb, bo tam żadko jestem. Ewentualnie przez pocztę.