Programowanie - dyskusje pozostałe

Proźba o kompilację

Started by pates 15 posts last post 5 years ago

#1 Edited

Witam! Mam pewną proźbę. Jest tutaj ktoś, kto może mi zkompilować pewien program w c plus plus?? Dev cpp nie chce tego zrobić z dziwnego powodu. Plik w załączniku i dzięki z góry.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

#2 1 like

To niemożliwe. W tym kodzie są po prostu błędy. Tak naprawdę trzeba poświęcić tu nieco czasu, by go połatać. Na chwilę obecną go nie skompilujesz za grosz.
Choć przy okazji widzę, że wymagany jest FMOD, a więc musisz pobrać FMOD Studio API i pododawać biblioteki inc i lib w ustawieniach kompilacji. Nie wiem, jak to zrobić w Dev-C++, bo od lat używam Visual Studio, ale pamiętam, że to nie było trudne.
Tylko, jak mówiłem, zanim to skompilujesz, czeka Ciebie sporo roboty z poprawianiem kodu.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Fmoda akurad mam. Najdziwniejsze jest to, że jest to oficjalka ze strony autora. Chyba, że mowa o niepoprawnych znakach.

Pytanko, ile i jakiej roboty jest w tym. Ja na cpp się nie znam, niestety.

Nie ucz się z tego silnika. Jest on strasznie napisany, a otworzyłem jakiś jeden randomowy plik. WIęc no... lepiej nie.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

@Nuno niee, ja mam inne plany na ten silnik. Umiał byś to doprowadzić jakoś do używalności? Co jest z nim nie tak, możesz to jakoś wytłumaczyć? Tutaj dla pewniaka umieszczam jeszcze oficjalny plik z pakietami od dewelopera.

Umiałbym, to jest westia naprawienia błędów składni. Ale nie mam na to czasu, szczerze móiąc. I tak bez znajomośi CPp gry w tym nie napiszesz.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Ale w tym się nie pisze, tego się z deczka inaczej używa. Hm, jakbyś coś mógł, będę wdzięczny.

Przynajmniej tak, jak ja to zrozumiałem tam jest kreatorek w środku

#10 1 like

Eh, jak trzeba to zerknę, a przynajmniej spróbuję, ale to dopiero za miesiąc, jak po przeprowadzce stacjonarkę odpalę. Nie zamierzam na laptopie instlować tego śmietnika jakim jest vs.

Spoko i wielkie dzięki. Jak coś, mam dev cpp portable, może wystarczy, nie znam się na c zbytnio, na tyle tylko, żeby użyć tego silnika

#12 1 like

Nawet na tyle się nie znasz. Żeby czegoś użyć trzeba wiedzieć jak to działa.

Na c++ się nie znam wogule, przyznaję się. Już bardziej na pythonie coś tam zrobię, generalnie raczej nie zamierzam się uczyć języków gałęzi c, no chyba że tak jak psałem w stopniu pozwalającym użyć silnika, a to już umiem.

#14 4 likes

Nuno, bardzo CIe prosze, żebyś przestał każdego zgniatać.

Sam byś zgniatal jakbys byl obiektem ciaglego spamu