Stary telefon i gadadło
Back to inne#1 Milena132
Hej, ostatnio myślę bardzo mocno, że chciałabym mieć stary telefon, tylko do dzwonienia i wiadomości, może z mp3 być, żeby mi gadał do połączeń słóżbowych i niczego więcej.
Teoretycznie, mam starą Nokię C5, ale jest połamana, obudowę może i by się dało zrobić i wyświetlacz rozlany, choć sądzę, że to się nie opłaca naprawiać i lepiej kupić nowy telefon, lecz co z Talksem?
Moja karta SIM, do której był przypisany Talks się zdezaktywowała z przyczyn losowych, cholera.
Czyli jak rozumiem, muszę zapłacić dodatkowe 4 stówy za nową licencję? Czy jest może inne rozwiązanie, inny telefon czy co?
#2 balteam
za 400 zł jakieś androidy znajdziesz, może i taniej, które do rozmów wystarczą.
#3 Milena132
No tak, ale obawiam się, że z Talkbackiem to to chodzić nie będzie wcale a wcale. Wolałabym Symbiana, bo on jest pewniejszy. :D Ale dzięki. Sprawdzę. Chyba, że znasz jakieś modele godne polecenia?
#4 balteam
Znam, swoją nokię, którą chcę sprzedać, ale dam ci więcej info na prv, może będziesz zainteresowana.
Takich tanich modeli nie sprawdzałem, ale moim zdniem zwłaszcza z talkbackiem taniej niż za te 400 zł bym nie schodził, chyba, że gdzieś byś miała możliwość pretestować na sucho.
#5 Milena132
Mam ofertę Motorolki, którą kiedyś miałam, ale czekam na info.
#6 darek1991 Archived
A to da się jeszcze kupić nową licencję?
-- (Milena132):
Hej, ostatnio myślę bardzo mocno, że chciałabym mieć stary telefon, tylko do dzwonienia i wiadomości, może z mp3 być, żeby mi gadał do połączeń słóżbowych i niczego więcej.
Teoretycznie, mam starą Nokię C5, ale jest połamana, obudowę może i by się dało zrobić i wyświetlacz rozlany, choć sądzę, że to się nie opłaca naprawiać i lepiej kupić nowy telefon, lecz co z Talksem?
Moja karta SIM, do której był przypisany Talks się zdezaktywowała z przyczyn losowych, cholera.
Czyli jak rozumiem, muszę zapłacić dodatkowe 4 stówy za nową licencję? Czy jest może inne rozwiązanie, inny telefon czy co?
--
#7 Milena132
Nie mam pojęcia, kiedyś jeszcze się dało, mam numer do "Medisona", więc zawsze się mogę dowiedzieć. :D
#8 pates
Oczywiście, że się da. Ale, czy warto?
#9 Milena132
Chcę mieć klawiszowca prostego jak budowa cepa. Dzwoi telefon? Biorę, odbieram szybko, a nie szukam na dotykowcu.
#10 darek1991 Archived
Jak ja Cię lubię. W końcu znalazłem bratnią duszę.
-- (Milena132):
Chcę mieć klawiszowca prostego jak budowa cepa. Dzwoi telefon? Biorę, odbieram szybko, a nie szukam na dotykowcu.
--
#11 darek1991 Archived
Pates, Dla niektórych warto. Są ludzie, chcący korzystać wyłącznie z dotykowca z numeryczną.
-- (pates):
Oczywiście, że się da. Ale, czy warto?
--
#12 pates
Słuchajcie, ale nie o to mi chodzi. Chodzi mi o coś z lekka innego. Mianowicie mamy nokia screen readera. Darmowego. Średnio sobie fakt z internetem radzi, ale teraz i tak niewiele by z neta zczytał. Mogę podrzucić, bo ciężko pobrać, a z sentymentu mam folderek z appkami na symbiana. No i powiem wam szczerze, że gdyby był powrót do nokii, to wg mnie było by ok, ale rozumiem rynek i temu podobne sprawy. Iphone se 2020 nie jest gigantem.
#13 darek1991 Archived
Podrzuć pates bardzo proszę.
#14 pates
Da radę, ale muszę odgrzebać
#15 misiek
Pates, problem jego jest taki że działa tylko na jakimś odsetku telefonów. Na mojej n95 nie działa niestety. Właściwie to działa na raptem kilku modelach.
#16 majkmik1981
jak by się udało ci odszukać programik, to też bym się ucieszył, bo mam C5 i chętnie bym sobie udźwiękowił ją
uśmiech.
-- (pates):
Da radę, ale muszę odgrzebać
--
#17 darek1991 Archived
C5 i E52 ogarnia, a te telefony można bez problemu kupić.
#18 pates
Miśku, najnowsza wersja ogarnia 70% symbiana 3
#19 misiek
Pates masz jakiś wykaz?
#20 pates
Nie, ale w change logu było coś w stylu, added support for new 50 models.