Nagrywamy

Zoom H2N Akumulatory

Started by zywek 34 posts last post 7 years ago Page 2 of 2

Oczywiście uprzednio rozładowywać je dosłownie do zera.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

no np olympus dodaje takiej baterii i pisze ze 3 godz sie laduje przez komputer. tzyli ze te ich diktafony niektore maja taka jakby wlasna ladowarke.

no a jak sie je te 3 razy rozladuje i naladuje to potem dzialaja jakos lepiej, dluzej itp?

Czyli, że to baterie litowo-jonowe, które możesz ładować ile chcesz, i jak chcesz.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Czyli normalnie, jak normalne baterie.
--Cytat (adelcia):
no a jak sie je te 3 razy rozladuje i naladuje to potem dzialaja jakos lepiej, dluzej itp?

--Koniec cytatu

jasne, czyli 3x rozladowac i naladowac, a potem juz jak zwykle baterie do ladowania.
a czy moze je ladowac kazda ladowarka?
w ogole olympus juz niewie jaka droga by poszedl to unas w sklepie mmozna kupic 4 takie ni em h baterie z ladowarka za 50€ haha

Dokładnie tak. Teoretycznie każda, ale na te chińskie ładowarki to bym uważał. Przepraszam- kategorycznie takich nie kupuj. Kiedyś przez taką ładowarkę bym spalił haupę.

ja mam firme conrad albo jakos tak sie ta ladowarka zwie.

Witajcie a umnie w zoomie h2 jest ciekawa akcja. Bo nie ruszy na bateriach alkaicznych kupionych w carrefour akomulatorki tak alkaiczne nie nawet się nie włączy a olympus z tym problemu nie ma
Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Adelciu- nie znam w ogóle tej firmy.

aaa no bo conrad to firma ktora sie zajmuje sprzedaza ladowarek. a typ sprawdze.

#32 1 like

Łysy ja nie słyszałem o tym łądowaniu i wyładowywaniu 3x od kilku już lat.

Żywek- akumulatory nimh już tak mają, dlatego dawno temu zastąpiono je w telefonach litowo-jonowymi.

Są też akumulatorki paluszki litowo-jonowe.