Kiedyś gdy kalngo z roku na rok się sypało, kolega Klaudiusz Wypych, z którym wtedy bylem w pokoju w internacie, powiedział mi że jest alternatywa klango i to właśnie byl elten. Potem wszedłem, wyszedłem, potem powtórzylo się to samo, aż w końcu zostałe mi zostać planuje.
Witajcie kochani, No to udało mi się dziś założyć konto na Eltonie. Ech dowiedziałam się o nim jakiś miesiąc temu od Mimazg1 w pracy. Od mojej….. Na pierwszy rzut oka jest superowo, więc zostaję i będę często zaglądała..
Pozdrawiam was wszystkich, machając do was z nst Gosia
Hej. A ja dowiedziałam się w ten sposób, że mi brat zainstalował, bo wyczytał gdzieś o tym. I podoba mi się ta społeczność, witam wzystkich innych i pozdrawiam
Ciekawa sprawa, bo ja Eltena odkryłam przypadkiem. Nie pamiętam, co to było, ale szukając czegoś, znalazłam blog o tytule "Świat Słowem Malowany". I jakoś tak ten portal mnie zaciekawił.
O! gdzie miłość stawia siatki, / Nie figlujcie, moje dziatki! / Bo z miłością figlów nie ma: / Jak was złapie, to zatrzyma! / Tak babunia nam śpiewała; / Ja uciekam, pókim cała.
O eltenie dowiedziałem się z Klango. Z początku nie wydawał się on czymś sensownym, ale potym, gdy zobaczyłem że program ciągle rozwija się, zmieniłem zdanie. Jestem tu jóż długo i nie narzekam.
Aa, w poprzedniej wypowiedzi zapomniałam dopisać jednej rzeczy: jeden z pierwszych kontaktów z Eltenem miałam wtedy, gdy czegoś szukając na temat szkół policealnych w ośrodkach, natrafiłam na tutejszy wątek o nauce w ośrodkach.
Dowiedziałem się o Eltenie z Tyflopodcastu już jakieś 8 czy 7 lat temu, długo używałem sporadycznie, bo byłem Jawsowcem, ale odkąd NVDA zawiera czeską tablicę brajlowską, to mam Eltena odpalonego w tle praktycznie zawsze, kiedy tylko mam włączony komputer.
O, ja też :) zazwyczaj mam włączonego. I w życiu dołączając nie myślałabym, że będę moderować trzem grupami, w tym dwiema bardzo dużymi i całkiem ważnymi. :) Chodzi mi o to, że mimo zniechęcania przez otoczenie [znaczy na Teamtalku], dołączenia nie żałuję.
Ooo, ja się tu nie wypowiadałam? Oczywiście z Klango, no a potem przyszedł rozpaczliwy mail nowościowy od pajpera z info o 2.0. I jak weszłam, tak przepadłam!
Ooojeeeeej! widziałam wątek głosowy i nawet popełniłam na nim wpis. Jak to możliwe, że będąc na Eltenie od listopada nie zauważyłam tego wątku? Nie mam bladego pojęcia. O Eltenie dowiedziałam się w szkole od mojej koleżanki z grupy. Poza tym, widziałam bloga znajomej z Facebooka też prowadzonego na Eltenie. W listopadzie przypomniałam sobie o tym programie i pomyślałam, czemu nie, założę, spróbuję. Przed założeniem konta podpytałam jeszcze kilku znajomych. No i tak oto jestem już piąty miesiąc.