Haier.
Back to Firmy elektroniczne#1 johnson
Siedzę se ja tak przed kompem. Nagle przypomniałem se o tych ludziach. Dla mnie to całkiem nowa nazwa i mało znana, chociaż jak zobaczyłem w mozilli odwiedzony link to cośtam hyba o nich czytałem. Marka jak widać trochę w chinach i na świecie już se jest. Miał coś ktoś z nią wspólnego? Jakiś sprzęt widzieliście w sklepie, u kogoś, a może macie? Warto czasem coś do domu kupić, jak inna loduwa, czy cośtam jeszcze się rozwali? Dobra gwarancja? Stosunek jakości do ceny jest czasem haier od jakiejś konkuręcji, czy oni zawsze louer i nawet w sklepie nie pytać się o nich?
#2 cinkciarzpl
Od kilku dni mam w domu dwa modele ich klimatyzatorów. Jedna wersja to jednostki naścienne, sterowane pilotem oraz appką, która byłaby całkiem używalna gdyby na wejściu nie żądała captchy. O tym jak pracują się niestety nie wypowiem, gdyż nie są, co mnie śmieszy strasznie, używane prawie wcale. :D U mnie zaś stoi jednostka przypodłogowa z osobnym agregatem, pracująca praktycznie cały czas i mam dość mieszane uczucia. Nie wiem, czy wynika to ze specyfiki tego konkretnego modelu, czy z miejsca jego instalacji, czy czegoś innego. Niby toto chłodzić potrafi, niby wszelkie eko tryby są wyłączone, temperatura na minimum bo w te upały na poddaszu jest po prostu sajgon, ale i tak najwięcej chłodu napitala tylko w momencie rozruchu urządzenia. Potem wchodzi w jakieś takie cykle, w których wyrzut chłodu włącza się raz na jakiś czas a i to nie daje takiego efektu. Może wszystko tak na prawdę jest ok a ja plotę zwyczajnie głupoty, bo tego typu urządzeń w domach czy mieszkaniach widziałem wcześniej raptem razy dwa, ale one chyba działały podobnie a mimo to) jakoś tak bardziej chłodziły i faktycznie dawało się odczuć nawet autentyczne zimno mimo masakry za oknem przy skrajnie niskim ustawieniu. Znam nawet dom gdzie jednostka zainstalowana na poddaszu skutecznie chłodzi też dół. Oczywiście nie tak efektywnie jak by robiła to druga, ale jednak. U mnie co prawda faktycznie czuć obecność klimy i tylko dla tego chodzi ale kapcie mi nie spadły. Dam znać co z tymi naściennymi jak już przekonam starszeństwo że się nie poprzeziębiają jak sobie wszystko poustawiają sensownie a zwłaszcza przywódcę stada :D
#3 johnson
O o klime ogólnie miałem spytać, ale to może kiedyś w innym wątku.
#4 misiek
Jedyne co miałem od nich to pralkę i to raptem 3 miesiące. Sprzedałem, bo była małopojemna. Raczej firma z tych tańszych jak np Thomson, czyli ma działać x czasu, ale wszystko bez rewelacji.
#5 cinkciarzpl
Aktualizacja o klimach. Jakoś tak wątek przelatywał. Jeszcze latem przyszedł koleś, który to zakładał, wymienił płytę główną i działa jak trza. Teraz nawet nocami, gdy co nie dogrzewa kaloryferów włączam toto w trybie dogrzewania i elegancko jest, chłodził też jak należy.
#6 Kat
Koleżanka ma od nich lodówkę i nie był to najtańszy sprzęt, o ile jednak wiem, jest z niej zadowolona, a zwłaszcza z jej wielkości, bo jest czterodrzwiowa i duuuużo ma miejsca w środku.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#7 MarOlk
Też mamy lodówkę z tej firmy. Sprzęt nie najtańczy i porządnie wykonany. Szklany front i dwie wysuwane szuflady zamrażalnika.
#8 AndyElusive
Siemson.
Też mam lodówkę wykończenie wewnątrz i zewnętrzne całkiem spox model pułka średnia a szuflady w zamrażarce robią robotę:)
Polecam ze względu na niski pobór mocy faktycznie rachunki za prąd mi obniżyła.
Pralkę też posiadam, mimo dotykowego interfejsu to jednak Apka jest dostępna z samej pralki jest 30 programów ale w aplikacji jest lekko ponad 60.
Cicho wiruje i to mogę naprawdę pochwalić.
Wada jedyna apky to jest zasobożerna i muli ze średnią mocą jednak przy przeglądaniu programów.
Pozdro
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
#9 MarOlk
Rodzice jakiś czas temu zakupili pralkę z tejże firmy. Mimo obaw wydaje się, że po ślepemu da się używaćć, więc jako, że to rozmiar slim, to po wyzionięciu ducha przez naszego starego i głośnego Electroluxa, ta będzie chyba jego następcą.