EltenLink

Onedrive - mieć, ale nie synchronizować.

Back to Oprogramowanie

#1 tomecki

Se kupiłem Office 360 no i mam ten 1tb łandrajwa. Fajnie, bo w końcu jakiś backup można se ogarnąć w chmurze bez bólu. Carot Daw, nowe połączenie i jedziem! Wszystko działa, może prócz tego, że ten soft chyba nie lubi wysyłać malych plików, ale ok. Chciałbym skonfigurować sobie tego wbudowanego w Win10 klienta, bo skoro trzeba go mieć to czemużby nie korzystać? Problem w tym, że o ile wiem, to to działa trochę jak Dropbox czyli jest sobie folder, który synchronizuje się z chmurą. Trochę jakby nie o to mi chodzi. Chciałbym mieć taki fajny, szybki dostęp do tego, ale bez śmiecenia na dysku systemowym zawartością, którą i tak mam już na kompie. Jest na to jakiś fajny sposób?

2021-06-15 16:00

#2 Monia01

Ale nie musisz mieć na dysku tego, co masz online

🇺🇦 🇵🇱
2021-06-15 17:40

#3 Monia01

Będziesz miał ikonki, ale realnie na dysku tych rzeczy nie będzie i jeśłi będziesz chciał ich użyć, będziesz musiał pobrać

🇺🇦 🇵🇱
Edited 2021-06-15 17:40

#4 mojsior

onde drive ma coś takiego jak migawki plików zdaje się że gdzieś w ustawieniach aplki musisz pogrzebać bo kiedyś to było wyłączone domyślnie

2021-06-24 11:31

#5 nuno69

Teraz jest włączone. Generalnie teraz jest tak żenic nie jest na Twoim dysku fizycznym, chyba, że sam to pobierzesz. Jeżeli jakaś aplikacja potrzebuje jakiegoś pliku lokalnie, to go zwyczajnie pobiera i jest taki ładny komunikat
Aplikacja ZDSR.exe rząda pliku zdsrconfig.ini
No i plik się pobiera.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-06-24 12:00

#6 KaelaMensha2000

Nie wiedziałam gdzie się podpiąć więc tutaj.
Wie ktoś jak sprawdzić ile mam zajęte miejsca na onedrive?

2022-04-11 19:43