Nokia E52 - jak udostępnić sieć Wifi i wygenerować hasło?
Back to inne#1 darek1991 Archived
Witajcie, Zapomniałem, jak to się robiło. Chciałbym udostępnić sieć z telefonu nokia e 52. To pewnie prosta sprawa, ale uciekło mi to kompletnie
#2 stefan
Jestem przekonany, że z tego telefonu nie da się internetu po Wi-Fi udostępnić.
Ale jeśli się mylę, to chętnie poznam ten magiczny sposób.
Kiedyś czegoś takiego szukałem, ale wyczytałem tylko, że była jakaś apka do tego, ale grzała telefon i szybko rozładowywała baterię.
Także raczej nic z tego.
#3 pajper
Był program o nazwie JoikuSpot Premium, działał całkiem znośnie, choć baterii bardzo dawał w kość. Nie wiem, czy jeszcze jest dostępny, bo Symbiana nie używałem od lat.
Natomiast wi-fi z Nokii E52 raczej nie będzie nadawało się do pracy, tak szczerze. Ten telefon miał zbyt słabe podzespoły na obecne używanie Internetu.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#4 darek1991 Archived
Do moich potrzeb wystarczy, tymbardziej, że będę z tego korzystał sporadycznie. Jak ktoś zna gotowe rozwiązanie albo ma ten program pod symbiana, byłbym ogromnie wdzięczny.
#5 nuno69
Łap chłopie, no i powodzenia xDD.
#6 darek1991 Archived
I super. Rano się za to zabiorę. Dzięki
#7 denis333
Może to i lepiej. Jak ci się spali telefon to może w końcu zmądrzejesz :D
#8 pajper
@denis
A wiesz co? Kiedy czytam wpisy takie jak Twój, mam największą chęć natychmiast sprzedać iPhone i wyciągnąć stary telefon z szuflady.
Ja mam inne zdanie od Darka. Nie wróciłbym do Symbiana i uważam, że postępuje nierozsądnie, zwłaszcza wobec planowanego wygaszania sieci 2G/3G. Ale to jest moje zdanie i każdy ma prawo do swojego. I nie masz prawa narzucać nikomu swojego światopoglądu tylko dlatego, że uważasz, że jest słuszny.
A by nie uciekać od wpisu, niepokoi mnie w tym pliczku od Nuna informacja anabelle. Gdyby Ci nie ruszył, podsyłam wygrzebane z dysku, nie wiem, czy działa, po prostu Total Commander wyszukał na hasło joiku.
#9 darek1991 Archived
Denis, Znajdź mi w takim razie inny telefon z fizyczną klawiaturą numeryczną (blindshell odpada, ponieważ nie posiada funkcji połączenia oczekującego) to zmądrzeję. Uwierz, że zmądrzeję.
#10 darek1991 Archived
Dzięki Dawidzie. Jutro się tym pobawię.
#11 nuno69
@Dawid, ja właśnie nie pamiętałem który Symbian jest starszy. Ja myślałem że "Anna" to ten zły.
#12 pajper
Anna i Belle są zbyt nowe, Nokia E52 miała symbiana, którego się oznaczało S60 V3.
#13 nuno69
Aa, no tak. Cholera zapomniał człowiek.
#14 nuno69
No pewnie! Przecież Talksa w wesrji S60 się wgrywało.
#15 denis333
@pajper tylko że niestety chłopu tłumaczy się od wielu lat że nie ma w sprzedaży telefonów z przekątną poniżej 5 cali, klawiaturą qwerty czy też t9. A ten nadal swoje. :P
A z logicznego punktu widzenia lepiej sie przemóc i nauczyć chociaż by pisać brajlem, niż trwać przy swoim i szukać jakichś archaicznych rozwiązań na kiju.
#16 papierek
z logicznego punktu widzenia, każdy używa tego, co chce i co mu pasuje,a nie na kiju. A jak chce hotspota i jest ktos, kto chce mu pomagać,to czemu nie.
#17 denis333
No tylko ja z doświadczenia wiem, że w taki sposób barzo łatwo rozwalić sobie baterię. Poza tym nie działa to za dobrze. Pamiętam jak ledwo na tego typu hotspocie byłem w stanie korzystać z większych stron internetowych. Nie mówiąc już o tym, że urządzenie grzało się niemiłosiernie. A uwczesne baterie baaardzo nie lubiły zmian temperatur.
#18 balteam
A niech robi sobie co chce, byle w odpowiednim wątku :) Powodzenia, ciekawi mnie czy serio uda ci się jakkolwiek z tego wifi korzystać, daj znać.
#19 nuno69
W razie co zainstaluj Nokia PC Suite i udostępniaj po USB.
#20 misiek
A ja tak się w sumie zastanawiam, bo na Nokii n95 jest taka funkcja Mediadom, ale to jest chyba do udostępniania danych z kompa po wifi.