Wątki archiwalne

pogoda

Started by lukasz1993258 442 posts last post 5 years ago Closed Page 6 of 23

Transcription

Teraz mamy dzisiaj 24 września Jest godzina 10.18 Co tu by tutaj rzec Aktualnie na dworze temperatura sięga 8 stopni Czyli mamy 8 stopni Jest no szczerze powiedziawszy bardzo zimno Więc maksymalna temperatura dzisiaj ma być do 14 stopni To jest max Więc no jesień weszła tutaj z przytupem czy tak powiem No to raczej tyle Tak

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No weszła i to z bardzo przytupem, dlatego że w piątek jeszcze było 28 stopni, a tu nagle w sobotę taki zjazd o 10 stopni. W ogóle w nocy lało u nas, była wichura. No i przez tą pogodę właśnie słychać mówię, jak mówię. Właśnie właśnie gdzieś się przyziębiłem. Jeszcze mają być ciepłe dni, ma być nawet gdzieś jeszcze do 19 stopni, jak patrzyłem iPhone'a, bo iPhone ma tam wyprzedzenie z jakiegoś tygodnia czasu. Jeszcze ma być 19 stopni, więc no jeszcze tak źle nie powinno być.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

No to cię pięknie, Mateuszu, przewiało. Ja wczoraj byłem z psem wieczorem w długich spodniach i w krótkim koszulku, a deszcz padał i ja... mi na szczęście nic nie jest. Ja bardzo rzadko kiedyś się przeziębiam. A co do tych jeszcze w miarę letnich dni, to też słyszałem, że ma być nawet gdzieś do 19 stopni, ale to gdzieś na początku, bodajże października, jeśli się nie mylę, coś takiego ma być. Także zobaczymy.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

A więc dzisiaj mamy, proszę Państwa, żeby Was nie skłamać, bodajże 9 października 2018 roku. No i co? No i z przekrością muszę stwierdzić, że i wobec, że niestety, ale wygląda na to, że babie lato się skończyło. Aczkolwiek jeszcze takie lekkie słońce jest. Aktualnie na dworze temperatura wynosi 15 stopni. No i wygląda na to, że powoli, krok po kroku będzie się robiła jesień, która zasadniczo już jest. Ja wczoraj wyszedłem sobie na dwór na spadki. No to niestety już tak wieczorem przez moment miałem wrażenie, że czułem zimę taką w powietrzu. A to już znaczy, że powolutku, powolutku będzie się robiło coraz zimniej. I na kolejne lato trzeba sobie będzie poczekać do przyszłego roku. Także no cóż, tak jak wspomniałem, nawet chyba babie lato już dobiegło końca. I... No i cóż, teraz trzeba się cieplej ubierać, chcąc nie chcąc, o krótkich spodenkach można zapomnieć, o krótkich koszulkach można zapomnieć. Ja już wczoraj byłem wieczorem na spacerze w Kursce. Dzisiaj jeszcze jako takie słońce było, ale to już nie będzie to samo, co było na przykład jeszcze półtorej miesiąca temu. Także na razie. Na razie, tyle. Pozdrawiam.

Transcription

W ogóle teraz z tego co tak przeglądałem sobie pogody, to ma być tak 17, 18, 17, 20, więc pogoda jak na październik jest fajna.

Transcription

Ale nie ma co ukrywać, że niestety jest coraz zimniej. Teraz aktualnie chyba, jak się nie mylę, to mamy na dworze 10 stopni, ale nie sprawdzam tego iPhone'a, tylko sprawdzam to właśnie przez ten Water Plus czy jakoś tak, więc... Nie wiem, czy on przypadkiem troszkę nie szwankuje mi.

Transcription

Ale niestety zimie będzie tylko ciekawe, jaka będzie zima, bo były te susze, nie susze i teraz ciekawe, czy zima będzie za to ostra, czy będzie, można powiedzieć, taka w miarę.

Transcription

No ja słyszałem, jeżeli chodzi o zimę, że w tym roku ma być zroga. Pożyjemy, zobaczymy.

Transcription

Dokładnie zobaczymy jak z tą zimą będzie, chociaż co do suszy się sprawdziło, więc zobaczymy. No chociaż w tamtym roku też miała być zima stulecia i nic z tego nie było.

Transcription

No to teraz już na dworze jest, wg mnie, naprawdę bardzo zimno, bo na dworze aktualnie jest teraz tylko 8 stopni, jak teraz było przed chwilą z psem. No i już włączyli centralne ogrzewanie, także już powolutku, jak się będzie zbliżał listopad, no to wiadomo, że już będzie coraz to... ...chłodniej. Ja dopiero dzisiaj, jakąś chwilę temu dopiero zauważyłem, że to ogrzewanie włączyli przez przypadek, bo na klatce słyszałem, jak już uchodziło z psem, więc sobie pomyślałem, że zobaczę w domu, czy to jest włączone, no i faktycznie już, już jest włączone. Ciekawe, czy włączyli je dopiero wczoraj. Czy one już były od dawna włączone, bo nie sprawdzałem. Dopiero mnie dzisiaj już natknęło, żeby sprawdzić. No cóż, no powoli, powoli, powoli, tak to już jest, że będzie to coraz chłodniej. I tym miłym akcentem życzę Wam wszystkim udanej nocy. Dobranoc.

Transcription

Patrzyłem dzisiaj w net, że jeszcze dzisiaj, jutro 21 stopni, a od piątku temperatura spada. 17, 15, 14, 13. Deszczu ma co prawda nie być, no ale już ma być zimno i w nocy ma być już do 3 stopni.

Transcription

Czyli krótko mówiąc i rzecz ujmując, powoli nadchodzi listopad z zimnymi już, że tak powiem, dniami. No cóż, prędzej czy później tak to się musiało zakończyć.

Transcription

A no niestety, będą już przymrozki, no i niestety będzie już coraz zimniej.

Transcription

Witam Państwa serdecznie, jeżeli chodzi o Białystok, to powiem szczerze, jeszcze czuć lato, jeszcze czuć lato, że bardzo ciepło, czy to Białystok, czy to w Chajnówce, jutro pani też, może pani ciepło, bo jutro wybieram się do Bielska Podlaskiego. Naprawdę, w dzienniku jest bardzo fajnie, jeszcze czuć tą letnią pogodę, no ale jak już tutaj było, na pewno, że to już są, może tak powiem, kolokwialnie, ostatnie podrygi lata. Więc jeszcze naprawdę można, chodząc tutaj, no okej, już na bluzę, ale to tacy człowiek. Jak poci, to to jeszcze tak jest ciepło, że czuło się poci, i znaczy, że jeszcze jest naprawdę bardzo fajnie ciepło, i wczoraj było, i przedwczoraj było, bardzo mi się podobało, bardzo mi się podoba, że to jest tak ciepło, i mam nadzieję, że jeszcze to z kilka dni przełamię, chociaż tak przytrzyma. Pozdrawiam. KONIEC!

Pozdrawiam

Transcription

No nie bratczyku Nie, nie, nie, nie, nie Niestety już nie Jutro już jest 18 października Jutro ma być to Ostatni taki w pełni ciepły dzień Bo Od piątku już ma być coraz zimniej Ma być już 16 stopni 15, 13 W nocy ma być 2 stopnie Więc już będzie coraz zimniej Już nie będzie tak cieplej I co się tutaj mamy dziwić Jak już listopad powoli nadchodzi wiekopłynnymi krokami No także bratczyku No niestety wszystko przemija I do następnych Takich fajnych ciepłych dni Trzeba będzie poczekać aż do lata Przyszłego roku No cóż, jak to mówią Wszystko ma swój początek i wszystko ma swój koniec za dany rok I tym miłym akcentem Pozdrawiam was wszystkich bardzo serdecznie

Transcription

A w ten weekend w górach ma już spaść. Pierwszy śnieg i mają być już przymrozki. Nawet przed chwilą w radiu mówili, że następna taka fajna pogoda jak jest dzisiaj będzie dopiero w marcu 2019 roku. A dziś w Warszawie do stopni 21 ma być. Od jutra już ochłodzenie.

Transcription

Witam Państwa serdecznie, wczoraj się dowiedziałem od innego takiego też pana niewidomego, że jeszcze w listopadzie, nie wiem czy to już było wspominane, że w listopadzie ma być jeszcze kilka ciepłych dni, czyli to 17-18 stopni, nie wiem czy to w całym kraju, czy tylko na Podlasiu, tego co ja nie wiem, ale pon czy tak ma być. Pozdrawiam, Damian Login, Bratczy 96.

Pozdrawiam

Transcription

to znaczy się powiem tak z tego co się dowiedziałem w piątek ma być minimalne ocieplenie ale podkreślam ponoć minimalne ile w tym jest prawdy nie wiem na razie póki co na dworze jest bardzo zimno bardzo wieje wiatr momentami aż człowiekowi się zimno w palce robi no momentami znaczy no generalnie mi bo ja mam problemy z krążeniem no to tak to wygląda ale jestem pewny niemalże już takiej temperatury powyżej 20 stopni raczej w tym roku nie uświadczymy tego na bank

Transcription

No i dzisiaj mamy piątek, 2 listopada i już wczoraj było bardzo ciepło, naprawdę jak na listopad. Teraz obecnie termometry wskazują 13 stopni, maksymalnie dzisiaj ma być tych stopni 19. No to jednak prawie do 20 stopni. Jak się okazuje, będzie. Taka pogoda ma się utrzymać jeszcze przez parę dni. Jak to mówią, pożyjemy, zobaczymy. Tyle.

Transcription

A niestety dzisiaj pogoda się troszkę spsuła, mamy na dworze 8 stopni, jest mrzawka i jest bardzo zimno, no ciekawe czy jeszcze takie ciepłe dni wrócą, czy to już naprawdę były, że tak powiem, ostatnie podrygi.