Wątki archiwalne

pogoda

Started by lukasz1993258 442 posts last post 5 years ago Closed Page 10 of 23

Transcription

Wiesz, jeśli chodzi o wiosnę, tak a propos takiej ciekawostki. U mnie na Warmińsko-Mazurskim zawsze wiosna później przychodziła, a jak byłem na przykład w Kujasku Pomorskim, tam w Bydgoszczy, no to tam zawsze było ciepło. Właśnie w takich właśnie miesiącach jak marzec. Albo jak na przykład jak się na Suwalszczyznę też wyjeżdżało, no to tam wiosna też przychodziła też później, bo tam zazwyczaj jest najzimniej w Polsce. Jak to się mówi, centrum Polski zawsze był najcieplejszy i to jest potwierdzone. W Warmińsko-Mazurskim też nie jest tak źle. To zależy też od... Od warunków atmosferycznych i tak dalej. Różnych tam... Na przykład ja mieszkam nad zalewem ślanym, no to zazwyczaj jest temperatura wyższa i bardzo taka no przyzwoita. Nie jest tak źle, żeby tam było tak, jak to się mówi, kolorowo. No, pozdrowiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transcription

A w Warszawie mamy około 8 stopni i deszczową powodę, bo cały czas pada. Nie pada jakiś tam duży deszcz, ale pada, bo nawet słychać jak samochody chrapią i taki drobny deszcz jest.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

No to sobie sprawdzimy, jaka jest pogoda tutaj w Tarnowie. Proszę bardzo. Proszę bardzo. No tutaj w Tarnowie też jest deszcz od samego rana. Od piątej rano pada deszcz. I ma być maksymalna 9 stopni. Także chyba w całej Polsce pada deszcz. Tak mi się coś wydaje. Skoro w Warszawie jest ulewa, no to... Ciekawe tylko, jak długo to się będzie trzymać. Z moim drugim. Bardzo ciekawe to jest. No to...

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No i w Warszawie dzisiaj piękna wiosenna pogoda, 12 stopni ogółem, bezdeszczowo, piękna pogoda, okno mam otwarte, do tej pory nie zimno, no i to będzie niestety troszeczkę gorzej, ale od następnego tygodnia ma temperaturę nawet skoczyć do 15 stopni.

Transcription

No to pozostaje nam w takim wypadku czekać, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu temperatura podskoczy do 15 stopni, no bo jakby nie patrzeć, wiosna jest tuż, tuż.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

A to prawda, nawet teraz mam okno otwarte, ciepło jest i już nie jest tak ciemno, już ta pogoda jest taka, że już nie ma takiej ciemnicy jak w listopadzie czy w grudniu, zupełnie inna atmosfera jest.

Transcription

No bo idzie wiosna, poza tym pod koniec marca zmieniamy czas na letni, to jest zupełnie inna sytuacja, no bo jak zmienimy czas na letni, no to wiadomo, że będzie trochę lepiej.

Transcription

Teraz w Warszawie mamy jakieś chyba 7 stopni i jak byłem z psem gdzieś pół godziny temu, to lekka mrzawka była. No i jest tak chłodnawo. Ale podążąc do następnego tygodnia ma temperatura iść wyżej. Ma być nawet gdzieś do 15-16 stopni, więc powoli wiosna jak się patrzy.

Transcription

A w czwartek ma być prawie aż do 13 stopni tak naprawdę, także idzie ocieplenie, idzie, idzie, także no z tego co jeszcze przeczytałem to ma być wraz z ociepleniem mają być jakieś gotowne wiatry, no pozostaje tylko wierzyć, że będzie coraz lepiej.

Transcription

Idzie ocieplenie, bo nawet już teraz widać po niebie i po tej pogodzie, że jest niby te 9 stopni, ale już po tej pogodzie widać, że ona jest zupełnie inna. Załóżmy, czy chociażby nawet wczoraj. Wczoraj było te 7 stopni, w sobotę było też jakoś tak inaczej. Teraz dzisiaj zupełnie widać, że jest inaczej. Okna są otwarte 3 czy tam 4 i zupełnie inaczej to wygląda. Już okno jest otwarte całymi od godziny chyba 10 czy tam 9 i nie mam zamiaru na dzień okna zamykać. Ja gdzieś wczoraj, przedwczoraj to zamykałem okno, bo jednak było chłodniej.

Transcription

No u mnie w pokoju też jest smutnie okno otwarte i też teraz nie zamierzam go już zamykać, no bo naprawdę pogoda jest fajna i naprawdę aż się chce siedzieć przy tym otwartym oknie. Naprawdę, bo jest tak fajna pogoda. Zresztą myślę nawet, że to akurat, że mam okno otwarte to bardzo dobrze słychać, no bo wiadomo, że tutaj okna wychodzą centralnie na ulicę.

Transcription

No i powoda niestety się popsuła, wczoraj było 9, 12, 13 stopni, w ogóle ten tydzień był taki piękny, rano o 7 się wychodziło z psem, potem popoczął do sklepu, no to aż się chciało iść, tak fajnie już było, a niestety od dzisiaj jakieś śniegi, deszcze, oblodzenia, no i przez cały ten tydzień, który teraz ma być, temperatura ma być gdzieś 9 stopni, 8 lub mniej, dopiero gdzieś od piątku ma iść temperatura w górę, dzisiaj mamy póki co jakieś stopnie chyba 2, mamy się chyba nawet wracać do minus 6 i ma coś chyba jeszcze padać, więc ten tydzień będzie niefajny.

Transcription

U mnie też pogoda dzisiaj była do kitu, padało, znaczy śnieg padał jak na pierwszy dzień wiosny, a to tak średnio, ale nic na to się nie poradzi.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transcription

A to tutaj dzisiaj niestety pogoda też jest brzydka, bo jest zimno i rano padało i to dosyć spowilczo, solidnie, chyba śnieg nawet tutaj był, jak dobrze pamiętam. No a teraz tutaj to jest tak chłodno, nie wiem dokładnie ile jest stopni, ale no pogoda bądź co bądź jest taka nie za ciekawa jak na pierwszy dzień wiosny. No także cóż, może za tydzień tutaj będzie lepiej. To się okaże.

Transcription

Dzień dobry, mili państwo, informuję was wszem i wobec, że tutaj w Tarnowie jest obecny minus 2 stopni i pada śnieg. I ten śnieg pada intensywnie, a mamy 22 marca. Także, szczerze powiedziawszy, ciekawie. Dzień dobry.

Transcription

Odświeżam wątek o pogodzie. Jestem ciekaw czy w waszych miejscowościach też w dniu dzisiejszym 31 marca spadł śnieg. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

Nie, tutaj jeżeli chodzi o tarlów, no to jest prawie, że gorąco, słonko świeci, także śniegu dzisiaj nie było.

Transcription

To jest teraz 12 stopnie, ale gdzieś jeszcze dwie godziny temu, około 8 godzin z psem było minus 4 stopnie, ale się nie zmieniło.

Transcription

No tutaj w Tarnowie też jeszcze są w nocy minusowe temperatury, z tego co wiem. Ale chyba pod koniec tygodnia ma być nawet do 16 stopni, jak dobrze słyszałem.

Transcription

Tak, to jest taki ostatni tydzień, że będzie takie, że się zimno, a później już mamy czas