Jeśli chodzi o grę kryształowy deszcz to musisz poprostu zbierać bonusy unikając spadających z góry kryształy posługując się strzałkami w lewo i prawo. Co do gry zdjęcia w akwarium to musisz klikać klawisz f dość blisko zwierzęcia tak aby usłyszeć dźwięk dobrze wykonanego zadania, ale nie zbyt blisko, gdyż wtedy przegrasz. W grze zdjecia w akwarium zawsze się boję, że mnie nie uda się zdobyć tych wymaganych czterech punktów. Jednak zdjęcia w akwarium nie są obowiązkowe, aby iść dalej, gdyż i tak po niej pójdziesz w tą samą stronę omijając tę grę.
Jeśli chodzi o grę konstrukcje spawalnicze to ja zazwyczaj gram tak, iż kiedy prezentowany dźwięk idealnego czasu zgrzewu to ja wtedy liczę od 1 w górę. Zawsze tym sposobem jestem na plusie chociaż nigdy w tej grze nie zdobyłem maksymalnej ilości punktów. Jeśli chodzi o grę przejdź przez lawę to ja tylko wiem, iż trzeba chodzić albo po piaszczystym terenie lub po blachach, które mają taki sam dźwięk jak chodzenie po torach kolejowych. W tej grze w przeciwieństwie do poprzedniej objaśnionej to zawsze kończę na minusie, a jak gram na serwerze to jeśli jeszcze mam to wykorzystuję dżokera. Co do gry wyścig przez lawę to tak jak w ppoprzednich wyścigach trzeba słuchać wyraźnie drogowskazu. Różnica polega jednak na tym, iż w wyścigu ;przez lawę trzeba uważać, aby nie wpaść do lawy i słuchać piaszczystego terenu. Kiedy jednak wpadniesz w tym wyścigu do lawy to już wtedy nie ma szans już do gonić żółwia, który od dwóch bądź trzech wersji często oszukuje. To tyle z mojej strony. Mam nadzieję, iż chociaż trochę pomogłem.
OK, spróbuję jeszcze raz. A jak grać w grę Nadmuchaj materace? To jest w świecie Noc. Kiedyś już o to pytałam i o ile pamiętam, nie dostałam odpowiedzi.
Po prostu na czuja. Mniej więcej puszczałem klawisz w podobnej tonacji dźwięku i tylko raz jakimś cudem byłem na plusie. Sam nie wiem jak to mnie wtedy się udało przejść. Natomiast jak trzeba grać w odtwórz rytm? Zdaje się iż powtarzam ciągle te same dźwięki, a jestem ciągle na pełnym minusie jeśli chodzi o liczbę punktów.
Cześć. Kiedyś już o to pytałam, ale nadal mam problem z tą grą. Jak mam grać w grę Instalacja oleju? To jest w świecie Kosmos. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, jak ją przejść?
Cześć. Kiedyś już o to pytałam, ale nadal mam problem z tą grą. Jak grać w grę Smocze łuski? To jest w świecie Wulkan. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jakiś sposób?