Polowanie na pisanki
Back to Archiwum Eltena#21 adelcia
no i co?
zalogowałam się, licząc na to, że pojawi się jakieś nowe wyzwanie, a tu widze:
zero pisanek hm no jakto zero?
#22 balteam
enter w to wejdź.
maszz do zdobycia aktualnie yzwanie napisz 2 wiadomośći do nowych osób.
w sumie to faktycznie mylące.
#23 pajper
Hah, jesteście zbyt szybcy. :D Pogłówkuję nad tym zaraz. :)
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#24 pajper
Uwaga! Przesunąłem nieco zegarek. Tura druga zacznie się o 12:00, czyli za jakoś ponad godzinę. Zobaczymy, jak szybko i ile osób zbije pisanki. Jak powtórzy się akcja z nocy, nieco zmienimy zasady, mam nawet pomysł, jak. :)
#25 magmar Archived
Dawidzie jak możesz przelicz te pisanki na punkty byśmy mieli orientację.
#26 Puszkin
A u mnie cały czas napisz wiadomość do użytkownika, z którym nigdy nie pisałeś. Ciekawe, czy każdy ma inne wyzwanie, czy ja czegoś nie ogarniam?
-- (balteam):
enter w to wejdź.
maszz do zdobycia aktualnie yzwanie napisz 2 wiadomośći do nowych osób.
w sumie to faktycznie mylące.
--
#27 denis333
Każdy ma to samo. Ale póki co to chyba nie działa.
#28 pajper
To, jak dokładnie przeliczymy pisanki na nagrody, zależeć będzie w dużej mierze od tego, ile osób weźmie udział w grze i ile pisanek będzie zebranych. Na razie zebrane pisanki:
nuno69: 4,
magmar: 3,
pates, zvonimirek222, Agata.d, Monte: po jednej.
#29 balteam
Nie no na pewno jeśli nie zmieniłeś nic, to pisanki szzybko się rozejdą, no i więcej osób teraz będzie brać udział. Żeby nie pojawiało się tylko w jednej godzinie dużo wpisów, tylko jakieś dyskusje ładnie się rozwijały, to po prostu powinna lecieć jedna pisanka co 15 minut albo coś, w każdym razie co jakiś czas, taki żeby ludzie nie wiedzieli jaki i po prostu pisali, tylko te info o liczbie pisanek do zdobycia powinno być.
#30 pajper
Mam nadzieję, że teraz więcej osób weźmie udział. I tak, też rozważam mechanizm po prostu rzucania pisanek co jakiś czas, ale na razie maszyna ruszy po staremu, bo chcę porównać, co wyjdzie. :)
#31 Zuzler
Nie rozumiem jednej rzeczy: w jaki sposób napisanie do osoby, z którą wcześniej się nie pisało ma się zmienić w pisankę? Czy ta osoba musi odpowiedzieć?
#32 magmar Archived
Moja próba uzyskania pisanki skończyła się nawiązaniem pewnego kontaktu, więc... i tak wygrałam.
#33 pajper
Nie. Wyzwania, te globalne wyzwania, trwają przez cały czas, do niedzieli. I zmienią się w pisanki dopiero po niedzieli.
Np. jeśli do wyzwania będzie przypisane 40 pisanek, a wypełni je 10 osób, każdy dostanie po 4. Jeśli będzie 40 pisanek i 60 osób, po jednej pisance zostanie rozlosowane do 40 osób. Itd.
#34 magmar Archived
Znaczy inaczej, te dwie motywacje się zbiegły.
#35 Zuzler
Aaaa, zrozumienie.
#36 balteam
Niech tam będze jakiś dopisek, 0 pisanek do znalezienia w wątkach czy coś, bo na razie to myli.
Fajnie jak by było widać ranking graczy pisanek.
#37 Zuzler
A ja proponuję zastosować jakieś filtry w przypadku osób, które wypełniają ankiety. Obejrzałam dwie, które przeglądam regularnie odkąd się pojawiły i widzę już, że choć jedna ma 2, a druga 4 głosy więcej, to osoby wypełniające nie wysiliły się szczególnie, jeśli więcej niż jedna z nich wypełniła rzetelnie, to jestem papież.
#38 pates
Da się sprawdzić, ile mam? Czy muszę się pytać?
#39 pajper
Widzę, że gra cieszy się dużo szybszym tempem i większym zainteresowaniem, niż zakładałem, a więc pewna modyfikacja. Od teraz do niedzieli pisanki będą pojawiać się w losowych momentach, czasem po paru godzinach, czasem paru minutach. Czasem tylko jedna na raz, czasem więcej.
W ten sposób gra się bardziej rozłoży w czasie i da szansę osobom, których o północy nie ma. :D
#40 pates
Takie coś to ja rozumiem!