Oprogramowanie

komunikatory na komputer

Started by balteam 51 posts last post 7 years ago Page 3 of 3

#41 1 like

Przeniesienie Eltena na Opusa wcale takie proste nie było dla przykładu, więc...
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

witam.
Instalator jest nieco pokręcony ale da się go obsłużyć z dziesiątkowym ocrem.
Oczywiście mam na myśli windowsa 10 i jego ocr.
Po rozpoznaniu ekranu z instalatorem czytamy sobie normalnie strzałkami i klikamy enterem w dalej.
Potem naciskamy escape, żeby wyjść z okienka ocr i naciskamy ponownie nvda R żeby rozpoznać ten ekran ponownie.
Teraz powinno się pojawić pytanie czy chcemy zainstalować opcjonalnie mcafee, oczywiście klikamy enterem że się nie zgadazamy.
Znowu powtarzamy te same kroki i teraz po rozpoznaniu okna powinno nam odczytać że program się instaluje.
Potem po jakimś czasie znowu sobie rozpoznajemy to okno i powinniśmy zobaczyć, że instalacja się zakończyła i klikamy w zakończ.
Potem możemy już kliknąć kulturalnie at f4 i zamknąć to okno z instalacją, albo rozpoznać je jeszcze raz i kliknąć zamknij.
Ja tak zrobiłem i szczęśliwie nie zainstalował się żaden delta toolbar ani inny taki śmieć no i nie mam mcafee więc powinno to wam też trybić tak jak mi.
Gorzej się mają ci którzy nie mają dziesiony.
Próbowałem to robić z tym dodatkiem do nvda ale średnio mi to wyszło, a obiektówką nie klikniecie przycisku, także ci co dziesiony nie mają bez oka nie podchodź.

co do apki, to jak dla mnie jest to poprostu strona messenger.com wsadzona w aplikację, która to może się chować do traya, to coś na wzór twittera ze sklepu dla win 10.
Dla mnie średnio wygodny sposób na korzystanie z tej apki.
Ja lubię korzystać z webowych interfejsów jeżeli są w miarę przyzwoicie zrobione, a ten messenger to tak średnio to już więcej zrobię ze strony facebooka, tutaj nie umiem tego messengera zmusić do pokazania listy kontaktów, jak to czynię w aplikacji mobilnej czyli chcę aby pokazał mi listę kontaktów aktywnych lub wszystkich.
Tutaj jak kolwiek klikam w cośś co nie jest chyba linkiem a nazywa się kontakty nic się nie dzieje, ale owszem z listy ostatnich konwwersjacji da się korzystać i chat działa jak na stronie, więc nie jest tak źle.
Ja jednak wole messengera w wersji mobilnej no i od biedy mirandę

#44 1 like

Przez to idzie gadać głosowo?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

#45 1 like

Tak, idzie.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

#46 1 like

O, elegancko :0. Trza w takim razie sobie instalnąć.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

a ja mam pytanka czy znacie coś takiego żeby miało.
1. Normalne kontakty.
2. Dobrą jakość rozmowy.
3. Brak voice actiwation
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

ja mam messengera od wczoraj na kompie i mi wszystko dziala, Patesie zainstaluj sobie Teamtalka

a te qq chociasz po angielsku jest?
--Cytat (nuno69):
Ja tam używam mniej konwencjonalnych rozwiązań: LINE, QQ.
A to dlatego że QQ chociażby ma mnustwo miejsca na pliki w chmóze, i tymi pliczkami mozna się spokojnie wymieniać ze znajomymi.

--Koniec cytatu
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Tak.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#51 1 like

Tak, ale ja używam Chiskiej wersji, bo jest wygodniejsza i ma natywnie wbudowaną dostępność. Ten program da się tłumaczyć, więc kiedyś może przetłumacze podstawowe menu.