Forum

Zoom H2N i zmiana głosu

Forum mieszane

Celtic1002

#1 ·

Transcription

Dzień dobry. Nagrywam się w ten sposób, ponieważ inaczej nie wyjaśnię Wam problemu, z którym przychodzę. A problem polega na tym, że Zoom H2n po połączeniu do komputera postanowił, że zmieni mi głos i w ogóle wszystkiemu w moim otoczeniu zmienia głos. I to jest strasznie dziwne. Znaczy, z jednej strony to jest bardzo zabawne, bo brzmi jakbym miała lat 13, a nie 26. Ale z drugiej strony nie chcę ludziom wysyłać nagrań albo coś z takim głosikiem. Ktoś oprócz mnie i Dawida, tu obecnego, ma jeszcze Zooma tego konkretnego i mógłby mi jakoś wytłumaczyć, jak to zepsuć, znaczy naprawić. Bo! Bo raz mi się udało, ale nie wiem, jak do tego doszłam. Zrobiłam to jakoś na ślepo, a teraz nie potrafię. Także za wszelkie pomysły, odpowiedzi, podpowiedzi będę bardzo wdzięczna. Dziękuję, pozdrawiam.

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

daszekmdn

#2 ·

1 likes
Transcription

A więc tak, wątek bardziej pasuje w sumie na dźwiękownię, bo tam są spece od mikrofonów. Z tego co ja wiem, to jest to wina sterowników i o tym już też chyba kiedyś u nas była mowa. Tak się na pewno działo na Linuxie. Lub też próbkowania. Zobacz jakie masz próbkowanie w Windowsie, jakie masz próbkowanie w Zoomie, bo to też może powodować tego typu problemy.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Celtic1002

#3 ·

Transcription

Zasadniczo to tak, wątek zawsze można przenieść, ja nie widzę problemu, a co do poróbkowania to nie jestem w stanie sprawdzić poróbkowania w zoomie, musiałabym jakieś oko namierzyć. Mówię, mi się raz udało to zmienić tak, że to działało, a teraz to się zepsuło i nie działa. A jak się nagrywam z normalnego mikrofonu, w sensie z mikrofonu w laptopie, to wszystko działa jak należy. W ogóle na dziesiątkę po raz pierwszy mi się coś takiego stało, bo jak miałam dziesiątkę jeszcze dwa lata temu, to takich cyrków nie miałam. Dziwna sprawa, naprawdę. No, trochę nie wiem jak to ugryźć szczerze mówiąc, bo nawet nie pamiętam czy zoom jest po polsku czy po angielsku. No, także ten. Tak to wygląda. Tak to wygląda. Tak to wygląda.

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

Celtic1002

#4 ·

Transcription

A teraz nagram się z mikrofonu laptopowego i jak słychać, z mikrofonu laptopowego brzmi normalnie. Tak, ta dziewczynka z poprzednich wpisów to ja. Dzień dobry. Właściwie dobry wieczór.

Anna Frankowska

Celtic1002

#5 ·

Transcription

Dzień dobry. Jakby co, wątek można oznaczyć jako zarozwiązany, ponieważ problem się rozwiązał i tak jak mówiłeś Daszku, chodziło o opróbkowanie. Tylko musiał mi to ktoś bardziej łopatologicznie wytłumaczyć, znaczy się Tomecki, a skoro Tomeckiemu się udało i dotarłam do tego, gdzie to zmienić i jak to zmienić, żeby działało, to się naprawiło i działa. Także działa. Dziękuję. Pozdrawiam. Pa pa.

Anna Frankowska

DJGraco

#6 ·

Może wyjaśnij dla potomnych jakie wartości należy przestawić.

Celtic1002

#7 ·

Panel sterowania/Dźwięk/nagrywanie, na liście trzeba wybrać mikrofon, który nas interesuje, kontekstowy, właściwości, zakładka Zaawansowane i jak naciśnie się tabulator, to tam się zmienia wartość próbkowania.