Windows Defender, czyli problemy z wbudowanym antywirusem dziesiątki.
Back to Problemy z oprogramowaniem#41 hryniek
Bo generalnie to zabezpieczenie z tego co czytałem... RObi rżne dziwne rzeczy na poziomie kernela i chociażby np. takie narzędzia jak wirtualizacja nie dzialają i pewnie Jawsidla też się to tyczy.
#42 hryniek
Wlaśnie... Swoją drogą po remote zawsze możemy podziałać.
#43 Paulinux
kurde ja to kiedyś robiłam ten raepair ale zapomniałam jak się to robiło
#44 piotrpawel
Dzięki za pomoc. Przy pomocy oka wprowadziliśmy zmiany w rejestrze i udało się!!!! jeszcze przy poprzednich ustawieniach zrobiliśmy instalację naprawczą i nic to nie dało. W dalszym ciągu pokazywał się ten komunikat. No ale teraz już go nie ma. Jedyną dobrą stroną tej nadgorliwości było uaktualnienie sterownika karty dźwiękowej. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
#45 Paulinux
nie musisz mieć oka żeby grzebać w rejestrze ale ok
#46 hryniek
Rozumiem zreinstalowałeś? No w sumie nie wiadomo czy to w stabilce działa, a i też ważna jest jaka to ma być wartość czy dword32, word64, czy jeszcze inaczej... A tam nie było tego podanego. ALe to tylko pokazuje jak WD jest zbugowany i, że ten system nie nadaje się do poważnej pracy i to dosłownie. POgrać w FSX tak, pogadać na tt OK, możże nawet jmuzykę porobić, ale.... Bardziej zaawansowane funkcje po prostu nie działają.
#47 piotrpawel
Gdieś już pisaliście o tym ale nie wiem czy znalazło się rozwiązanie. Otóż myślę że w związku z lipcową aktualizacją win 10 defender stał się strasznie upierdliwy. Znaczy to że drastycznie spowolnił mój komputer. Zaczyna się od b. długiego ładowania systemu (dysk ssd), Potem trzeba czekać na załadowanie gadaczki (jaws, nvda), wszelkie programy uruchamiają się jak zaczasów win 95, albo i gorzej. A żeby wystartował Elten to już jest ponad moje siły. Otwieranie małych plików np. tekstowych trwa wyczuwalnie długo, podobnie rozpakowywanie jakiś rarów. Wszystko mija po zablokowaniu ochrony w czasie rzeczywistym. Jak z tym żyć~! Czy można jakoś zmniejszyć agresywnność defendera, czy też muszę poszukać jakiegoś innego antywirusa? A jeżeli tak to jaki darmowy można obsłużyć naszymi czytnikami?
#48 Lowca_Androidow
Nie wiem z czym to jest związane, ale u mnieWindows Defender nic nie spowalnia, wszystko działa nadal tak szybko jak działało.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#49 hryniek
Coś się rzeczywiście dzieje, @Zwonimirek i @Pajper móią, że wyłączenie ochrony w chmurze cusik pomaga, ja.. Nie sprawdzalem tego, ale... Myślę, że warto.
#50 piotrpawel
Dla celów eksperymentalnych wyłączyłem"kontrola aplikacji i przeglądarki" oraz "ochrona dostarczana z chmury" jednak zauważalnych różnic nie ma. Dopiero wyłączenie kontroli w czasie rzeczywistym znacznie poprawia płynność pracy pc.
#51 johnson
Heh byłem w deviceguard i żadnego scenarios nie znalazłem.
#52 Lowca_Androidow
Johnson, ale że o co chodzi?
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#53 johnson
Chodzi o to z tym rdzeniem. Chciałem zobaczyć, czy tam to jest, co by w razie w se to wyłączyć.
#54 Lowca_Androidow
aha, dzięki
#55 hryniek
a ja nie mam guard device chyba, bo nie mam pro w tej chwili.
#56 johnson
Aha. Co ciekawe device guard bez tych śmiesznawych podkluczy tam jest.
#57 piotrpawel
Moja cierpliwość miała granice i zostałem zmuszony do rezygnacji z defendera. Być może nie na zawsze ale na pewno do czasu aż się coś poprawi. Zainstalowałem kasperskiego free i jak na razie jest ok. Komputer pracuje normalnie, wszystko przebiega płynnie i mam komfort pracy na pc.
#58 Celtic1002
Odkopuję temat o Deffenderze.
Da się jakoś go do traya wrzucić w najnowszej wersji Win 10, czy serio nie?
Anna Frankowska
#59 DJGraco
Nie masz go w traju? Ja mam zabezpieczenia windows
#60 Lowca_Androidow
Celstic, utwórz nowy skrót na pulpicie, a w ścieżce wkelj poniższe:
%windir%\explorer.exe windowsdefender:
Gdyby Ci nie wychodziło to w załącnziku jest skrót, zapisz go na pulpicie