Gry audio (dyskusja ogólna)

Blind Drive: czyli Nuno przeżył szok

Started by nuno69 81 posts last post 3 months ago Page 1 of 5

#1 2 likes

Czy można zrobić dobrą, a nawet bardzo dobrą grę w którą gra się... dwoma przyciskami? odpowiedź na to pytanie postawiło niezależne studio Lo-Fi People.

Gra Blind Drive jest grą na PC/iOS polegającą na sterowaniu autem. Fabuła jest taka, że bierzemy udział w naukowym eksperymencie polegającym z kolei na sterowaniu autem przez osoby niewidome. No cóż, fabuła to "czarna komedia" w któej będziemy mięli okazję między innymi poznać drugą naturę naszej babci.
Grę można kupić za 28 PLN na Steam w promocji
https://store.steampowered.com/app/1300600/Blind_Drive/
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Jest jakieś demo?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

#3 1 like

Kurde, nie mogę odpalić na IOS. IOS 14.coś, wybór opcji blokują mi gesty VO. Można go moze przestawić typowo na odczyt?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Na pokrętle wybierz "tryb interakcji" i przesuń na włączony
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

#5 1 like

HMM, tylko nie mam czegoś takiego na pokrętle. Jak to dodać? Wiesz, że ja tak się znam na telefonach jak...

Ale to jest przecież by default! Uruchamiasz grę, i VO mówi ci coś w stylu "Tryb interakcji aktywny". jak nie to trzykrotny home podczas gry i koniec.

#7 1 like

Faktycznie jak jestem w grze to mam to na pokrętle. :O Myślałem, że trzeba dodawać.

Nie nie, to się pojawia w razie takiej właśnie aplikacji.

#9 1 like

Nie umiem w to grać na iPhone :D, niestety nie polega to na machaniu telefonem, ale scrollowaniu po ekranie. Wprawy muszę nabyć.

Taa, w becie się grało żyroskopem, tu lewa strona ekranu skręca w lewo, prawa w prawo.

#11 1 like

A szkoda.

Na andka niby też jest, ale link nie działa. Ktoś coś wie? Nie chce mi się ze stimem bawić.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Nie działa mi coś, nie łapie za bardzo przesunięć i tapnięć
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#15 1 like

Cóż przyznam, że zaskoczyło mnie jak na takim prostym koncepcie można zzrobić wciągającą grę z dobrym audio, no jak było demo to niedocenilem produktu, ale już nadrabiam zaległości :D.

#16 1 like

ta gra jest poprostu super!
Time to exterminate.

Ja też ją kupiłem i zamierzam sobie w nią zagrać.
Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

na windowsie przeszedłem, niestety to kierowanie na androidzie jest dosyć ciężkie momentami, trzeba by się w prawić, ale palce bolą

na iPhone przeszedłem

Ja przeszedłem na PC na normal, zajebista gra!
Się nieźle pomęczyłem, biorąc pod uwagę że mam lekki niedosłuch, a tym riflem z lewej strony z 3 razy pod żąd w stylu ra-ta-ta potrafił strzelić, jeszcze jakieś szybkie ałtka?
Senter San