Dlaczego konferencje straciły na popularności?
Back to EltenLink#141 lwica
Widzę po sobie, że jak wejdę pierwsza, to zwykle potem wejdzie też ktoś inny.
Problem jest natomiast taki, że ludzie często wybierają rozmowy prywatne przez to, że tu może wejść każdy.
I tak ostatnio rozmawiałam na konferencji z kilkoma osobami. Jakiś dzieciak zza granicy postanowił wejść i znacznie utrudniać nam życie.
Niby nie robił niczego nieodpowiedniego, bo tylko klikał, gadał, coś streamował itd, ale mocno to niektórym przeszkadzało, co z kolei sprawiło, że przenieśliśmy się na priv.
#142 balteam
to generalnie jest problem, jeśli ktoś ma kilka osó, z któryymi nie chce gadać, ale one z nim tak, no to prywatne kanały tylko to rozwiązują, grupowe, albo jakieś z white listą itd, ale to więcej zabawy
#143 tomecki
Przydałby się jakiś globalny mute. wyciszaj użytkownika zawsze, gdy się pojawi. Wtedy niech se streamuje, spami chatem... ty masz święty spokj.
#144 MarOlk
Jeżli mówimy o tym samym na literę "T" to on dosyć często lubi wchodzić. Niby nieszkodliwy, ale irytujący.
-- (lwica):
Widzę po sobie, że jak wejdę pierwsza, to zwykle potem wejdzie też ktoś inny.
Problem jest natomiast taki, że ludzie często wybierają rozmowy prywatne przez to, że tu może wejść każdy.
I tak ostatnio rozmawiałam na konferencji z kilkoma osobami. Jakiś dzieciak zza granicy postanowił wejść i znacznie utrudniać nam życie.
Niby nie robił niczego nieodpowiedniego, bo tylko klikał, gadał, coś streamował itd, ale mocno to niektórym przeszkadzało, co z kolei sprawiło, że przenieśliśmy się na priv.
--
#145 Julitka
No to napiszcie do administracji, niech go zbanują, przecież na forum raczej nie pisze, a przeszkadza na konferencjach... o.o
#146 MarOlk
A po co dzieciaka banować? Dajże spokój...
#147 Julitka
No jeśli nie przeszkadza, to nie, ale jak przeszkadza, to podpowiadam, co z tym zrobić.
-- (MarOlk):
A po co dzieciaka banować? Dajże spokój...
--
#148 lwica
Wiesz, obawiam się, że to że nam przeszkadza, to trochę za mało, bo w żaden sposób nie łamie regulaminu.
Ma prawo streamować, ma prawo za nami łazić, ma prawo strasznie dużo mówić. Choć z tego co mówił, na angielskiej społecznośći chyba też już dostał bana, albo ostrzeżenie.
#149 balteam
po prostu sporo jest ludzi, którzy komuś tam przeszkadzają i bany tego nie zmienią, albo 25% z nas by je dostało, niestety takie uroki publicznych kanałó
#150 gabi
na t.t. można strimować filmy , ale fakt nie mam takiego zaufania na t.t. że ktoś mnie nie podsłuchuje , co już to nie raz miało miejsce , do eltena mam zaufanie , bo do takiej sytuacji jeszcze nie doszło , może też chodzi o pliki , przeważnie na t.t. pliki zazwyczaj są na głuwnym kanale i każdy może sobie je pobrać , a i więcej tam wchodzi osób nowych , których można poznać