Misty World: Chińskie MMORP - pomoc, spoilery itp.
Back to spoilery cheaty sejwy i takie tam#101 matius
A jaki jest opis, bo nie gram elfem.
#102 Snajper22
Ignition; Ignite your Fire Elements and release them in your next attack. Cause 1 enemy to burn and take additional continuous damage equal to 6% of direct damage. With each additional Fire Element, you deal continuous damage 1 more time, and each continuous damage will spread the Ignition effect to another enemy nearby. The skill is not affected by global CD and costs 1% mana.
Cormac McCarthy, "Droga"
#103 matius
Jeśli dobrze rozumiem, podpalasz jaktu tu napisano: Fire Elements, one się ładują. Pod literą t możesz to sprawdzić. U wojownika to jest pod t: furia, u maga - lud, u elfa - ogień, itp. Podpalasz je, a w następnym ataku to uwalniasz. Jednego wroga pali, a przy tym daje ci buffa do twoich ataków.
#104 papierek
Jakie są generalnie sposoby na zdobywanie skilli i spelli? w tej grze? Mówię o skillach dla danejprofki, jak u mnie maga. Nie ma tak, jak w wielu rpg, że wraz z poziomem dostajemy nowe? chwilowo mam tylko elemental sphere i magic lance, a mam poziom 11, może coś nowego jest?
#105 papierek
A, no i mam winter horn.
#106 matius
Czyli grasz Magiem?
#107 papierek
Tak. Kolejne pytnia, czym różni się stationary attack i follow attack w praktyce oprucz tym, że jeden robię biegnąc, a drugi stojąc? Jak sprawdzić, bo tego za holrę nie mogę znaleść ile expa mam do następnego poziomu?
#108 AXM04
pod akcentem masz info o swojejpostaci.
-- (papierek):
Tak. Kolejne pytnia, czym różni się stationary attack i follow attack w praktyce oprucz tym, że jeden robię biegnąc, a drugi stojąc? Jak sprawdzić, bo tego za holrę nie mogę znaleść ile expa mam do następnego poziomu?
--
#109 Snajper22
Czyli najpierw klikam klawisz przypisany do tego ignition i potem muszę czekać, aż się to naładuje i dopiero w tedy atakować np. fireball, czy odrazu po urzyciu ignition mogę użyć fire ball, a ignition będzie się w trakcie ładować?
-- (matius):
Jeśli dobrze rozumiem, podpalasz jaktu tu napisano: Fire Elements, one się ładują. Pod literą t możesz to sprawdzić. U wojownika to jest pod t: furia, u maga - lud, u elfa - ogień, itp. Podpalasz je, a w następnym ataku to uwalniasz. Jednego wroga pali, a przy tym daje ci buffa do twoich ataków.
--
Cormac McCarthy, "Droga"
#110 matius
Myślę, że najpierw ignition a potem inne. Jeśli masz odpowiednią ilość fire elements, to myślę, że nawet odrazu możesz urzyć tego ataku. To działa podobnie jak w wojowniku ataki z fury. Walcze sobie, urzywam ataku, który napija mi fury i jak dojdzie do danego poziomu, to urzymam tej umiejętności, która go zurzywa. Napszykład przełamanie obrony u wojownika wymaga 150 fury.
#111 matius
Każdy atak podstawowy u wojownika nabija fury. Jeden bardziej, drugi mniej. I tak samo może być u elfa, że ataki ogniste ładują fire elements.
#112 papierek
Jak wygląda zdobywanie ekwipunku w tej grze, szczególnie na wyższych poziomach? Czy wszystko się kupuje po sklepach, czy potem się z mobów wyciąga, jak to jest? Bo na razie noszę to, co mi się w loot trafi i kupuję w sunset city.
#113 matius
Możesz kupować, ale warto poczekać, bo ekwipunek potrafi wypadać z mobów. Tak np. miecz od 15 lv, cena 10000. a zdobyłem z mobów w tej dolinie jak się idzie do SunsetCity. Tak samo potrafią wypadać rzeczy z mobów na pustyni. Tam wypadają rzeczy na 30 lv. Sama mapa jest na 26-30 lv.
#114 Zuza
a niektóre żeczy dostajesz za zadania
klienta.
#115 papierek
Na jakich częściach ciała można nosić ekwipunek, żebym sobie sprawdził, czy na każdej części coś mam?
#116 martinus
@papierek pod akcentem masz wypisane na jakich częściach masz ekwipunek już założony. Wiem że na całość składa się 10 elementów.
#117 papierek
To znaczy, że mam 10, czyli wszystko. Chociaż moim zdaniem jest tego więcej, bo naszyjniki jakieś. Nie wiem, czy można mieć dwie branzoletki np. A naszyjnika nie mam.
#118 balteam
Jak tam z balansem gry, na audiogames piszą, że ogólnie całkiem ok, ale bez zainwestowania w realną kasę, słabe szanse w pk.
#119 AXM04
Od góry do dołu masz:
-hełm
-naszyjnik
-peleryna/naramienniki
-zbroja
-jedna branzoleta
-lewy i prawy pierścień
-pas
-spodnie
-buty
-ewentualna broń w ręku
-- (papierek):
To znaczy, że mam 10, czyli wszystko. Chociaż moim zdaniem jest tego więcej, bo naszyjniki jakieś. Nie wiem, czy można mieć dwie branzoletki np. A naszyjnika nie mam.
--
#120 AXM04
Generalnie się walczyć da. Mówie z perspektywy osoby kilkukrotnie zaatakowanej przez randoma, jak dobrze się zwijasz to nawet można wyższy lvl położyć xd
-- (balteam):
Jak tam z balansem gry, na audiogames piszą, że ogólnie całkiem ok, ale bez zainwestowania w realną kasę, słabe szanse w pk.
--