EltenLink

Misty World: Chińskie MMORP - pomoc, spoilery itp.

Back to spoilery cheaty sejwy i takie tam

#101 matius

A jaki jest opis, bo nie gram elfem.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2023-01-24 08:59

#102 Snajper22

Ignition; Ignite your Fire Elements and release them in your next attack. Cause 1 enemy to burn and take additional continuous damage equal to 6% of direct damage. With each additional Fire Element, you deal continuous damage 1 more time, and each continuous damage will spread the Ignition effect to another enemy nearby. The skill is not affected by global CD and costs 1% mana.

"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"
2023-01-24 09:01

#103 matius

Jeśli dobrze rozumiem, podpalasz jaktu tu napisano: Fire Elements, one się ładują. Pod literą t możesz to sprawdzić. U wojownika to jest pod t: furia, u maga - lud, u elfa - ogień, itp. Podpalasz je, a w następnym ataku to uwalniasz. Jednego wroga pali, a przy tym daje ci buffa do twoich ataków.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2023-01-24 09:06

#104 papierek

Jakie są generalnie sposoby na zdobywanie skilli i spelli? w tej grze? Mówię o skillach dla danejprofki, jak u mnie maga. Nie ma tak, jak w wielu rpg, że wraz z poziomem dostajemy nowe? chwilowo mam tylko elemental sphere i magic lance, a mam poziom 11, może coś nowego jest?

po co mi sygnatura?
2023-01-24 15:48

#105 papierek

A, no i mam winter horn.

po co mi sygnatura?
2023-01-24 17:27

#106 matius

Czyli grasz Magiem?

2023-01-24 17:33

#107 papierek

Tak. Kolejne pytnia, czym różni się stationary attack i follow attack w praktyce oprucz tym, że jeden robię biegnąc, a drugi stojąc? Jak sprawdzić, bo tego za holrę nie mogę znaleść ile expa mam do następnego poziomu?

po co mi sygnatura?
2023-01-24 17:56

#108 AXM04

pod akcentem masz info o swojejpostaci.
-- (papierek):
Tak. Kolejne pytnia, czym różni się stationary attack i follow attack w praktyce oprucz tym, że jeden robię biegnąc, a drugi stojąc? Jak sprawdzić, bo tego za holrę nie mogę znaleść ile expa mam do następnego poziomu?

--

"Dies irae, dies illa,..."
Edited 2023-01-24 17:58

#109 Snajper22

Czyli najpierw klikam klawisz przypisany do tego ignition i potem muszę czekać, aż się to naładuje i dopiero w tedy atakować np. fireball, czy odrazu po urzyciu ignition mogę użyć fire ball, a ignition będzie się w trakcie ładować?

-- (matius):
Jeśli dobrze rozumiem, podpalasz jaktu tu napisano: Fire Elements, one się ładują. Pod literą t możesz to sprawdzić. U wojownika to jest pod t: furia, u maga - lud, u elfa - ogień, itp. Podpalasz je, a w następnym ataku to uwalniasz. Jednego wroga pali, a przy tym daje ci buffa do twoich ataków.

--

"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"
2023-01-24 19:12

#110 matius

Myślę, że najpierw ignition a potem inne. Jeśli masz odpowiednią ilość fire elements, to myślę, że nawet odrazu możesz urzyć tego ataku. To działa podobnie jak w wojowniku ataki z fury. Walcze sobie, urzywam ataku, który napija mi fury i jak dojdzie do danego poziomu, to urzymam tej umiejętności, która go zurzywa. Napszykład przełamanie obrony u wojownika wymaga 150 fury.

2023-01-24 19:19

#111 matius

Każdy atak podstawowy u wojownika nabija fury. Jeden bardziej, drugi mniej. I tak samo może być u elfa, że ataki ogniste ładują fire elements.

2023-01-24 19:20

#112 papierek

Jak wygląda zdobywanie ekwipunku w tej grze, szczególnie na wyższych poziomach? Czy wszystko się kupuje po sklepach, czy potem się z mobów wyciąga, jak to jest? Bo na razie noszę to, co mi się w loot trafi i kupuję w sunset city.

po co mi sygnatura?
2023-01-24 22:22

#113 matius

Możesz kupować, ale warto poczekać, bo ekwipunek potrafi wypadać z mobów. Tak np. miecz od 15 lv, cena 10000. a zdobyłem z mobów w tej dolinie jak się idzie do SunsetCity. Tak samo potrafią wypadać rzeczy z mobów na pustyni. Tam wypadają rzeczy na 30 lv. Sama mapa jest na 26-30 lv.

2023-01-25 02:25

#114 Zuza

a niektóre żeczy dostajesz za zadania

Boże, błogosław obsługę
klienta.
2023-01-25 07:00

#115 papierek

Na jakich częściach ciała można nosić ekwipunek, żebym sobie sprawdził, czy na każdej części coś mam?

po co mi sygnatura?
2023-01-25 10:55

#116 martinus

@papierek pod akcentem masz wypisane na jakich częściach masz ekwipunek już założony. Wiem że na całość składa się 10 elementów.

May the force be with you!
2023-01-25 11:34

#117 papierek

To znaczy, że mam 10, czyli wszystko. Chociaż moim zdaniem jest tego więcej, bo naszyjniki jakieś. Nie wiem, czy można mieć dwie branzoletki np. A naszyjnika nie mam.

po co mi sygnatura?
2023-01-25 12:15

#118 balteam

Jak tam z balansem gry, na audiogames piszą, że ogólnie całkiem ok, ale bez zainwestowania w realną kasę, słabe szanse w pk.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-01-25 12:27

#119 AXM04

Od góry do dołu masz:
-hełm
-naszyjnik
-peleryna/naramienniki
-zbroja
-jedna branzoleta
-lewy i prawy pierścień
-pas
-spodnie
-buty
-ewentualna broń w ręku
-- (papierek):
To znaczy, że mam 10, czyli wszystko. Chociaż moim zdaniem jest tego więcej, bo naszyjniki jakieś. Nie wiem, czy można mieć dwie branzoletki np. A naszyjnika nie mam.

--

2023-01-25 15:49

#120 AXM04

Generalnie się walczyć da. Mówie z perspektywy osoby kilkukrotnie zaatakowanej przez randoma, jak dobrze się zwijasz to nawet można wyższy lvl położyć xd
-- (balteam):
Jak tam z balansem gry, na audiogames piszą, że ogólnie całkiem ok, ale bez zainwestowania w realną kasę, słabe szanse w pk.

--

2023-01-25 15:52