Oprogramowanie

Komunikatory

Started by nuno69 107 posts last post 9 days ago Page 6 of 6

#101 Edited

Heja!
W wątku dawno nikt nic nie pisał pewnie dlatego że spadł na sam dół. A przecież, dalej jest on aktualny wszak z komunikatorów korzystamy dalej.

Więc tak, z czego ja korzystam?
Aktualnie Telegram to mój główny komunikator. Do kwietnia korzystałem z Messengera. Po tym jak zepsuli dostępność strony i aplikacji to prawie przestałem korzystać. Prawie, bo mam tam nadal niektórych ludzi którzy są konserwatystami i nie chcą się przenieźć na nic innego.
Pozatym Whatsapp, Signal, czasami GG, eksperymentalnie Matrix.
No i jeszcze TeamTalk, i oczywiście Elten :D

#102 Edited

Od wielu lat głównie Telegram. W ostatnich miesiącach również znów bardziej aktywny jestem tutaj z racji na betatesty i sporo fajnych nowości gdzie przez 3 lata Elten miał u mnie raczej tendencję spadkową.
Poza tym jeszcze mail sprawdzany kilka razy dziennie.
Messenger tylko jak nie da się inaczej, bo dostępność komiczna i od czasów wprowadzenia tego szyfrowania kodów pin itp różnie było z dochodzeniem wiadomości do mnie i ode mnie i gdy kilka razy coś ważnego uciekło stwierdziłem, że osoby dla mnie istotne postaram się ściągnąć na Telegrama. Udało się.
Mam jeszcze stare poczciwe GG, odpalane raz na kilka dni / tygodni, zależy czy czegoś z niego potrzebuję.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Korzystam z: Telegrama przez unigrama i okazjonalnie dla testu na Braillenotetouch18, Messengera na Ipchone strona zrąbana, a na telefonie nawet nie źle działa, ale najlepszy jest dla mnie Whatsapp na Ipchone.

U mnie to najczęściej idą smsy albo imessage, telegram, signal acz kolwiek rzadziej, messenger sporadycznie.
Ostatnio też jest discord bo giereczkowe kanały to tam teraz siedzą. Mimo, że uwielbiam discorda podkątem zarządzania powiadomieniami jeżeli chodzi o kanały i servery, tak nienawidzę jego interfejsu webowego fuj, niby idzie z tego wygodnie korzystać, ale często nie działa klawisz f6, który służy do szybkiego przemieszczania się po panelach , jedyne co zostaje to tabowanie się aż się dojdzie do tego co chcemy, albo restart apki i wtedy f6 działa.
Więc używam go, bo muszę, ale chętnie bym oddał wszystko za natywną aplikacje do obsługi discorda, niczym miranda ng, ale nie wiem czy w ogóle discord udostępnia jakieś api.
Miał być projekt o nazwie swiftcord, ale to tylko na maca i nie wiem czy to jeszcze żyje czy nie.

No ale czekaj, przecie są jakieś alternatywne kli discorda. Mnie to jakoś bardzo potrzebne nie było, ale można by sprawdzić czy dają one radę tj jak to z nimi wygląda dostępnościowo, alternatywnie można dostosować jakiegoś pod siebie przy pomocy generatywnych pomocników ;).

-- (mojsior):
U mnie to najczęściej idą smsy albo imessage, telegram, signal acz kolwiek rzadziej, messenger sporadycznie.
Ostatnio też jest discord bo giereczkowe kanały to tam teraz siedzą. Mimo, że uwielbiam discorda podkątem zarządzania powiadomieniami jeżeli chodzi o kanały i servery, tak nienawidzę jego interfejsu webowego fuj, niby idzie z tego wygodnie korzystać, ale często nie działa klawisz f6, który służy do szybkiego przemieszczania się po panelach , jedyne co zostaje to tabowanie się aż się dojdzie do tego co chcemy, albo restart apki i wtedy f6 działa.
Więc używam go, bo muszę, ale chętnie bym oddał wszystko za natywną aplikacje do obsługi discorda, niczym miranda ng, ale nie wiem czy w ogóle discord udostępnia jakieś api.
Miał być projekt o nazwie swiftcord, ale to tylko na maca i nie wiem czy to jeszcze żyje czy nie.

--

taa tylko boję się że to będzie webowe wszystko, kiedyś jakieś dwa lata temu jak sprawdzałem to były jakieś webowe gówna, które działały jak by chciały a nie mogły, ale przyjżę się temu a jeśli api jest to sam coś napiszę bo zasoby mam ku temu