EltenLink

#101 wojtas

Ja czasem lubie, taki mocny trap, w którym chodzi głównie oto, żebywalneło na głośniki. A co do słuchalności to doszło kilku do mojej listy: Szpaku, Paluch delikatnie, Tacohemingway, Quebonafide, delikatnie, i vixen. A senter ten co z kleszczem robi to kopruch.

2019-06-21 16:50

#102 misiek

Kuebonafide- gówno dla gimbazy, chociaż znam gimbazę, która tego nie słucha.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-06-21 20:06

#103 balteam

Quebo też mi się nie podoba, ale kilka kawałków ma spoko.
No i obawiam się, że do tej gimbazy z 5 lat musisz dodać to średnią wieku uchwycisz;P

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-06-21 23:14

#104 daszekmdn

Poporaper. Tyle w jego temacie.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2019-06-22 10:08

#105 misiek

Chyba poloraper.
--Cytat (daszekmdn):
Poporaper. Tyle w jego temacie.

--Koniec cytatu

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-06-22 18:20

#106 daszekmdn

I jedno i drugie.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2019-06-24 01:47

#107 mucha

quebo to jeszcze jeszcze ale ten szpaku czy jakiś inny tymek to poraszka

2019-07-03 16:28

#108 misiek

Wszystko hiphoppolo i tyle. Oldschool rządzi.

2019-07-03 19:42

#109 balteam

No nie, Szpaku z 3 kawałki ma całkiem spoko, z resztą dla mnie małoktóry raper ma więcej fajnych kawałków niż 1/4 płyty.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-07-04 10:03

#110 wojtas

Tymek i szpaku, to zupełnie co innego instrumentalnie, więc nie stawiajmy ich obok siebie, co do popowości dzisiejszwego rapu to niestety z tym nie wygramy, choć też wpełni tego nie pochwalam..

2019-07-21 21:31

#111 misiek

Chwalić nie muszę, słuchać też nie.

2019-07-21 23:02

#112 longshoot

a ja lubie elegancki trapowy beatz melodią i pośpiewać na autotune :)

2020-02-14 04:11

#113 wojtas

Ujdzie w tłumie.

2020-06-17 21:13

#114 djsenter

Hip-hop czy old schoolowy czy nie, w Ameryce naprzykład, zawsze był o dziwkach, o gangsterskim gównie, etc.
To, że może Polski Rap się po lepszył i gangsta przemineło, to nie znaczy, że tzw boys in the hood nagle wzieli śluby i zakończyli kariere.
Więkrzość waszych ulubionych klasyków poszło za duchem czasu :D
Ja akurat rozumiem o czym są teksty wielu klasycznych amerykańskich raperów i uwierzcie mi, wasze wyklinanie trapu akurat nie ma sensu, no chyba, że auto tune, beaty czy cóś tam jeszcze wam nie odpowiada.
I w Polsce, i nie w Polsce

Senter San
2020-08-14 01:34

#115 misiek

Właśnie chodzi o beaty i Autotune.
-- (djsenter):
Hip-hop czy old schoolowy czy nie, w Ameryce naprzykład, zawsze był o dziwkach, o gangsterskim gównie, etc.
To, że może Polski Rap się po lepszył i gangsta przemineło, to nie znaczy, że tzw boys in the hood nagle wzieli śluby i zakończyli kariere.
Więkrzość waszych ulubionych klasyków poszło za duchem czasu :D
Ja akurat rozumiem o czym są teksty wielu klasycznych amerykańskich raperów i uwierzcie mi, wasze wyklinanie trapu akurat nie ma sensu, no chyba, że auto tune, beaty czy cóś tam jeszcze wam nie odpowiada.
I w Polsce, i nie w Polsce

--

2020-08-14 16:17

#116 djsenter

A to mogę zrozumieć, stylówa zdecydowanie jest inna, i sam sobie cenie old schoole pod tym względem

Senter San
2020-08-14 16:20

#117 kamlos

Mam podobnie sentyment do wykonawców z tamtych lat.

2022-10-23 10:46

#118 wojtas

Jestem zły, bo słucham newschoolu i to tak dużo jak nigdy. Lubię rage, trap, afrotrap, dużo chwalenia się dobrym żyćkiem, oczywiście jak jest odpowiednio napisane, a z tym ostatnio coraz trudniej, skoro sypiemy wykonwacami od zawsze to podam kilku: Chiwas, white2115, Białas, Mata, FIlipek, Queba, oczywiście mam szacunek do oldschoolowych albumów, bo to one ukształtowały tą muzykę, ale czas coś zmienić.

2023-11-16 10:34

#119 djsenter

Ja kochałem i nadal kocham oldschoole, mega jaram się boombapem, który potrafi nawet teraz od czasu do czasu na moim Spotify zagościć, ale do trapu mam o wiele większą tolerancję, potrafię docenić kawałki za brzmienie, za flow, za kreatywne melodie i tak dalej, potrafię docenić tracki typowo pod imprezkę chyba, że są strasznie infantylne. Cypisa dla przykładu nie słucham i nie mam zamiaru, chyba, że jestem mocno uchlany XD
Bardzo odkrywam ostatnio underground i się nie nudzę, ale też podoba mi się eksperymentowanie w muzyce i tę ewolucję Rage np, oczywiście taki mumble rap z 2016/17 zawsze chętnie, co ciekawe ostatnio słucham więcej Polskiego rapu i trapu, niż Angielskiego, bo wydaje mi się kreatywniejszy i bardziej interesujący. Ulubieni artyści na ten moment to Oki, Belmondo, Zeamsone, Taco, Young Igi nie zmiennie, zdechły osa potrafi wypuścić coś przyjemnego, Beteo, Mata, Jabol, Rusina, Fekir, trochę tego jest. Oldschool lubię, ale mało go wychodzi a jeżeli już, to uliczne gówno albo dziaderskie, że kiedyś to było, więc siłą rzeczy jest go mniej, ale do klasyczków wracam sobie co jakiś czas z uśmiechem.

Senter San
2023-11-16 13:41

#120 wojtas

To tak jak ja,.

2023-11-16 15:05