EltenLink

Blindshell classic doczekał się internetowej przeglądarki

Back to inne

#1 darek1991 Archived

Witajcie, Czy ktoś to testował? Gdyby owa przeglądarka radziła sobie z facebookiem i mapami google, poważnie rozważałbym przesiadkę z dotykowca.

2021-02-06 12:01

#2 daszekmdn

W tej cenie patrząc na parametry nie warto.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
Edited 2021-02-07 04:10

#3 papierek

olać parametry, ale mam bardzo złe doświadczenia z wszelkimi rzeczami robionymi dla niewidomych, jak braille sense etc. Przestażały soft, którego nie ma komu aktualizować i tak dalej.

po co mi sygnatura?
2021-02-07 11:31

#4 darek1991 Archived

Papierku, Wyobraź sobie, że są ludzie, dla których klawiatura dotykowa to udręka. Wiem, dla wielu z Was to absurd, ale nic na to nie poradzę. Jutro dzwonię do sklepu Lumen, żeby nagrać audycję w ramach Tyflopodcastu. Ciekawi mnie ta przeglądarka strasznie. wiem. To nigdy nie będzie prawdziwy android, ale pisać się da w ludzki sposób.

2021-02-07 12:04

#5 Lowca_Androidow

O ile się nie mylę to jest zamknięty android i nic tam nie doinstalujesz czyli jesteś skazany na to co tam dali i nic ponadto.
Jeśli zaś chodzi o wydawaniepieniędzy na przestarzały sprzęt to wolałbym mieć dobry telefon i wydać kasę na klawiaturkę bluetooth wielkości karty kredytowej z klawiaturą numeryczną jak w starych telefonahc.

Rivo 2 - mini klawiatura bluetooth do smartfonów :
http://www.sklep.altix.pl/pl/rivo-2-mini-klawiatura-bluetooth-do-smartfonow

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-02-07 12:15

#6 darek1991 Archived

No właśnie, chcę zobaczyć, jak to działa. Na nic nie liczę, ale jeżeli facebook i nawigacja google będą dostępne, byłaby to jakaś alternatywa.

2021-02-07 12:19

#7 papierek

jestem ciekaw sam.

po co mi sygnatura?
2021-02-07 13:32

#8 darek1991 Archived

Dam znać, jak tylko dostanę telefon do testów.

2021-02-07 13:36

#9 Lowca_Androidow

Tylko jak to się ma do ewentualnych aktualizacji wspomnianych pozycji? To jest android 6 i może się okazać, że nie będzie aktualizacji i nie będzie działać

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-02-07 14:33

#10 pates

Android 6 traci wsparcie gdzieś w tym roku.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-02-07 16:58

#11 Lowca_Androidow

Dlatego znacznielepszym rozwiązaniem jest wspomniana klawiatura, ona z nami pozstaje, a telefon możemy zmieniać na dowolny.

2021-02-07 17:24

#12 darek1991 Archived

Tylko, że jedną ręką nie da się z niego korzystać, a na tym mi najbardziej zależy.

2021-02-07 17:36

#13 Lowca_Androidow

Mając tą klawiaturkę wielkościkarty kredytowejkorzystasz z telefonu jedną ręką, to klawiatura bluetooth, nie musisz wyciągać telefonu z kieszeni

2021-02-07 18:09

#14 darek1991 Archived

Nie to miałem na myśli, ale to dyskusja na inny wątek.

2021-02-07 18:14

#15 misiek

Po części rozumiem Darka, bo niekażdy chce brać kilka urządzeń ze sobą. Gdyby dla mnie dotyk był problemem też bym wolał mieć przy sobie jeden telefon do wszystkiego, z resztą cały czas tak jest, tylko że akurat dla mnie dotyk to obecnie żaden problem, jednak w życiu Warszawy nie dał bym za to tyle pieniędzy. Przecież to warte 200, 300 zł max i to tylko przez pryzmat gadacza.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2021-02-07 20:38

#16 darek1991 Archived

Misiek, masz rację, ale dla mnie to realny problem. Nic nie poradzę. Po prostu to mega utrudnienie i mimo trzech lat użytkowania Xperii, nie czuję się zaprzyjaźniony z dotykowcem. Jeżeli ten sprzęt ogarnie facebooka, mapy google, youtube i podstawowe przeglądanie stron, zapłacę ten 1500 zł.

2021-02-07 20:43

#17 darek1991 Archived

Słuchajcie, za jakiś czas dostanę telefon do testów i zrobię audycję na tyflopodcaście. Wtedy dam znać, co i jak.

2021-02-08 13:22

#18 markus1234

O, to super.

2021-02-08 13:50

#19 pates

@Darek podziała ci tak z rok, bo andek 6 wsparcie kończy, o czym już pisałem.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-02-08 14:37

#20 darek1991 Archived

W tej sprawie piszę do producenta z prośbą o jasne stanowisko.

2021-02-08 15:04