Audycja w Tyfloradiu, luty 2021
Back to Archiwum Eltena#1 pajper
Dobry wieczór!
Miło mi poinformować, że w najbliższą środę, 3 lutego, o godz. 19:00 na antenie Tyfloradia porozmawiam z Michałem Dziwiszem o nowościach w Eltenie 2.4 i przyszłości tej platformy.
Na pewno zdradzę też szczegóły dotyczące dalszego rozwoju, których jeszcze nie publikowałem na forum.
Bardzo serdecznie zapraszam do słuchania, ale przede wszystkim kontaktu z nami podczas audycji, zadawania pytań i dzielenia się spostrzeżeniami.
Przypominm też, że jakiś czas temu stworzyłem dla Tyflopodcastu program, z którego poziomu możecie za równo słuchać audycji na żywo, jak do nas pisać lub dzwonić za pośrednictwem programu Zoom, strony Internetowej albo telefonu.
https://github.com/dawidpieper/tyflopodcast/releases
Pozdrawiam i do usłyszenia!
Dawid Pieper
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#2 daszekmdn
Czekam z niecierpliwością :).
#3 misiek
I dobrze, trzeba promować Eltena gdzie się da.
#4 Julitka
Będziemy się wdzwaniać. :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#5 pates
Postaram się być
#6 DJGraco
Ja nie obiecuję. Mam zawirowanie w środę
#7 gadaczka
Najważniejsze, żeby byli na niej potencjalni nowi userzy. Może lepiej przyśpieszyć info na fb? Może ktoś dołączy.
#8 Julitka
Przez "bycie" chodzi nam raczej o wdzwanianie się, a nowi userzy nie zawsze chcą i muszą się wdzwaniać, ew. może z pytaniami.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#9 AndrzejSondej
No ja się zarejestrowałem w ubiegłym tygodniu, więc nie wiem czy jestem nowy czy stary, ale postaram się być.
#10 pajper
Przypominam, że audycja jest dzisiaj o godz. 19:00. ;)
#11 Julitka
Mam korki, więc będę słuchać od 19:30. :)
Yyyyy...
Apka do Tyflopodcastu to... była tu podawana?
#12 Julitka
Nieaktualne. :)
#13 papierek
będzie stream na eltenie jak ktoś będzie chciał słuchać
#14 pajper
Audycja już jest dostępna do pobrania. Bardzo dziękuję wszystkim, którzy w niej uczestniczyli!
http://www.tyflopodcast.net/nowosci-w-eltenie-2-4/
#15 Julitka
Było... ciekawie. xd
#16 pates
Byłem, czkolwiek mało się odzywałem, bardzo mało.
#17 michalkasperczak
Wysłuchałem audycji z przyjemnością i ciekawością, ponieważ nie wszystko, co jest w Eltenie teraz,było mi znane. Dawid! Gratuluję aplikacji. W ogóle mi nie przeszkadza, że ma niewindowsowy interfejs. Prosta i dla mało technicznych, i dla osób, które, tak jak ja, używają komputera od poł. lat 90.
Wątpię, bym jakoś angażował się w kolejną społeczność, ale od czasu do czasu, będę tu zaglądał, a nagrywaniem może się terż zainteresuję.
PS. Aplikacja Tyflopodcast jest rewelacyjna, szczególnie po ostatniej aktualizacji. Chciało by się więcej, ale to już pisałem mailowo.
#18 pioter998
po przesłuchaniu audycji we czwartek albo w piątek po 1 - dostrzegłem różnicę między pierwszymi wersjami eltena a obecną - oczywiście na PLUS! po 2 - Dawid dużo pracy Cię kosztowało tworzenie i udoskonalanie tego programu i ja Ci za włożony trud Bardzo Dziękuję i Doceniam niezliczone godziny poświęcone temu zagadnieniu. po 3 - fajnie, że do czasu audycji było już połowę wkładu finansowego potrzebnego na 2021 albo już 2022 rok.