Sony k750i wyszedł w 2005. Do 2001 to królował Panasonic pod względem baterii, tylko wtedy były akumulatory chyba cynkowowęglowe, a litowojonowe dopiero się pojawiały w nielicznych modelach, więc wtedy szukać króla w śród baterii to słaby pomysł. -- (darek1991): Misiek, A kto twoim zdaniem królował powiedzmy do 2001 r.? Sony K 750 to chyba 2004 r.
Ja tam nie narzekałem. Rozumiem, że miałeś go od nowości i na tej podstawie się opierasz? Moja pierwsza trójka telefonów z najgorszymi bateriami to: Siemens c65: najgorsza bateria ever, Nokia n91: danie baterii 900 mah do telefonu z czterogigowym hdd było mega słabym posunięciem ze strony Nokii, e50, ale ten tel to była jedna wielka pomyłka. -- (johnson): Najbardziej ścierwiastą baterię ze swoich to hyba miał k700i.
Mi tamten trzymał gdzieś 3 dni i kolejna dobijająca rzecz, która dzieje się w smartfonach: w ciągu swojego działania dawał hyba tylko 3 razy sygnał, że jestem głodny. Fakt przyzwyczaiłem się do tego, ale w czasach zwykłych komórek to było coś niezrozumiałego.
Dziwna sprawa, bo u mnie normalnie brzęczał o papu jak każdy tel, tyle że za głośno. 3 dni to na prawdę nie tragedia jak chodzi o baterię. Tyle trzymały np: Nokia n95, czy kiedyś wielbiona przez niewidomków jak teraz c5 i w sumie nie rozumien dlaczego 6630. Siemens c65 jak był nowy trzymał dwa dni, po roku używania cały okrągły dzień. -- (johnson): Mi tamten trzymał gdzieś 3 dni i kolejna dobijająca rzecz, która dzieje się w smartfonach: w ciągu swojego działania dawał hyba tylko 3 razy sygnał, że jestem głodny. Fakt przyzwyczaiłem się do tego, ale w czasach zwykłych komórek to było coś niezrozumiałego.
Coo, przecież głośnik miał beznadziejny, a i na słuchawkach szału nie robił. Do tego ta beznadziejna muzyczna dotykowa klawiaturka. -- (pates): W380i był fajny, do muzyki się nadawał idealnie.
Jak na swoje czasy była wypasiona parametrami i funkcjonalnie, ale była paskudna i szybko ją wyparły inne modele lepsze i ładniejsze, a mimoto swego czasu połowa naszego środowiska ją miała. -- (johnson): Nie nie 6630. Co to takiego fajnego miało? Dla mnie nic.
Tylko co ci po samych smsach, skoro nawet nie mogłeś ich odczytać? -- (darek1991): Co to takiego fajnego miało? Była malutka i świetnie pisało się na niej smsy.
To jaka ona malutka? Szerokość 60 mm, grubość 21 mm. No faktycznie bardzo malutka. Ta klawiatura też jakaś taka zbyt blizko siebie ułożona, do tego przyciski menu i c poupychane gdzieś przy bocznych krawędziach, a do tego średnio wyczuwalne. Niee, smsy na tym tragicznie mi się pisało. Już lepsza była n73, a najlepsza pod tym względem to e65 jak chodzi o symbiana. -- (darek1991): 66 30 to przecież ten model z symbianem. Chyba, że coś przekręciłem?