seeerio? Zwierzęta jak widać są pamiętliwe. Kawa jak widzi ten dywan to najeża ogon i drapie go, a jak raz zobaczyła tamtego człowieka to na niego warczała straszliwie
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
To prawda. Miałem kiedyś psa który za szczeniaka został porządnie zbity przez takiego wioskowego pijaczka. Domyślacie się, co było dalej. Jak tylko od kogokolwiek wyczuł alkohol, a ten ktoś był na terenie działki, z całkiem towarzyskiego przyjaznego choć sporego psa zmieniał się w warczącą kupę mięśni i zębów. Kiedyś, to nawet zdarzyło się, że pewien koleś po piwku wszedł sobie znanym sposobem na naszą działkę, gdzie trwała jeszcze budowa. No i został zatrzymany. Co próbował się ruszyć, to było podobno warczenie i pokazywanie kłów. Ojciec przyjechał, bo to wyjechał na kilka godzin i niespodzianka.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
To wyjątkowa menda. Rekonwalescencja terrorysty przebiega puki co dobrze, dzisiaj nawet dał się dotknąć w miejscu rany ale ciągle łapę trzyma uniesioną i nadal raczej śpi
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Hej, no niestety mieszkam na zadupiu, z kąd trudno samemu się ruszyć i to jeszcze z kotem, wet jest w takim miasteczku blisko ale tam chyba komunikacji nawet nie ma. Próbuję więc przekonać domowników wyższej instancji. Gdy by to zależało ode mnie to już w poniedziałek by tam wylądował ale u mnie w domu to wiesz. Jak usłyszą że ktoś w rodzinie ma raka to lecą się badać ale już jak kot nie rusza łapką to samo przejdzie. Natomiast dowiedziałem się na 100% przy innej okazji, że to nie inny kot i że nie był to wypadek. Nawet jest spora szansa że wiem kto to.
O, dzięki, poszukam. Dzisiaj już zszedł po schodach na dół, choć na 3 łapach wyszło mu to ciut niezdarnie. Daje już sobie dotknąć tę łapkę. To znaczy szczęśliwy nie jest ale już nie wrzeszczy. Rany się goją, nie czuć niczego nienormalnego, nawet rusza tą łapką chociaż ciągle trzyma w górze. No i zejść, to zszedł, ale wejść z powrotem to już nie bardzo. Kazał się wnieść. No i że można go chwycić to już sukces.
No to historia sama w sobie. Bo jak wracałem na górę z powrotem, to on za mną, ale na schodach się zatrzymał i zaczął miałczeć takim niskim dźwiękiem. To takie miałczenie jak jest gdzieś długo zamknięty albo baaardzo chce zwrócić uwagę. Schodzę, zaczyna się zmieniać na radośniejsze, ale nie takie typowe gruchanie jak na głaskanie, tylko takie, świadczące, że jestem do czegoś potrzebny. Dokładnie tak samo miałczy gdy nikogo nie ma, a on chce np. wyjść na dwór i od bardzo dawna nikt prośby nie realizuje i ktoś zwabiony tym wołaniem wreszcie się pojawia. Dodatkowo dziadyga był już na pierwszym stopniu przodem do wejścia. No to intuicyjnie złapałem go i do góry. Mruczenie było słychać na pół domu chyba :D . Koty na prawdę sporo mówią rodzajem dźwięku, trzeba tylko pokojarzyć sytuacje w których wydaje określone miałknięcia. Jeszcze więcej mówią ułożeniem ogona, oczami, mimiką, ustawieniem uszu, ciała itd. Niekiedy są to bardzo niewielkie ruchy a do tego szybkie więc dla nas pozostaje tylko dźwięk. My zresztą mamy podobnie, tylko sporo z tego utraciliśmy choć nie wszyscy. No i nie mamy ogonów. Mam ogromną przyjemność znać dość myślę blisko pewną osobę, , która wyczuwa mnie bezbłędnie po brzmieniu głosu, nawet gdy ja bardzo się staram. Pewne emocje wykrywa natychmiast zanim zdążę sobie je sam uświadomić, co nieraz mnie irytuje, ale nic nie poradzę. :D
Koty to też zwierzaki. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze, ale na wszelki wypadek niech go jeszcze wet obejrzy. Ja mam to szczęście, że mam jednego weta od kiedy pamiętam i jego numer mam od kąd miałem w pełni swojego pierwszego psa, ale i tak po każdej wizycie mi zostawia wizytówkę.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
This site uses cookies to enhance your experience.