Inne

psy

Started by pates 91 posts last post 6 years ago Page 3 of 5

#41 1 like

są mega trudne i nie zależne
potrzebują mnustwa ruchu i rozrywek
zależy jaki tryb życia prowadzicie
i to nie prawda, że źle znoszą mieszkanie w domu

Dobrze- a znasz taką rasę- Samojed? Wyglądowo są podobne, ale podobno mają już inny charakter. Są podobno spokojniejsze, i łatwiejsze w spółpracy. Czy ta rasa w ogóle jest w Polscedostępna ? Tego pieska widziałem raz w życiu.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Mój kolega ma huskiego. W domu zachowuje się dobrze, kolega jest niewidomy, i świetnie sobie z nim raddzi, wychodzi z nim na spacer i takie tam. Jako szczeniak trochę był świrnięty, ale to hyba normalne. Dorósł, uspokojił się, naprawdę spoko pies. Myślę, że to wszystko zależy jak wychowasz.

z samojedami doświadczeń za wielkich nie mam
jeszcze co do huskih tak, zależy jak wyhowasz to jedno, ale sporo też zależy od tego, co ma pies w genach

Kacper, w dużej mierze tak, ale instynkty i genetyka pozostaną instynktami i genetyką. Będę myślał o tym w przyszłości, ale chyba jednak sprawie sobie Owczarka niemieckiego, lub kolejnego Labradora, albo Goldena. Te rasy znam dobrze, i w zdecydowanej więkrzości wiem czego się spodziewać. Mam jeszcze małego kundelka, o którym opowiadałem wcześniej, i jest na prawdę super psem. I te ucieczki były spowodowane najprawdopodobniej jakąś suczką, bo już się ogarnął.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Jeszcze mega mi się podobają Bernańczyki, i Bernardyny, ale te rasy niestety są za bardzo chorowite, i generalnie krótko żyją.

#47 Edited

Hmmm. Łysy. Mógłbyś mieć problem ze spacerami. Huskie nie przepadają za innymi psami i potrafią być dla nich agresywne bez większego powodu. Mówię z doświadczenia. Może ja po prostu trafiłam na takie nie wychowane. Nie wiem. Ale w każdym razie Te psy, które znałam za innymi pieskami nie przepadały.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

#48 1 like

Lwica. Chyba taki ci się trafił ;)
Łysy stawiała bym na retrievery ;)

Lwiczko- mój piesek też nie lubi innych psów, po za moim drugim psem. Irniss- możliwe, że znowu tak zrobię, ale tym razem postawię na Goldena, bo generalnie z wyglądu wolę psy długowłose.

długowłose są fajne, ale trudniejsze w utrzymanu

Czy trudniejsze- no chyba raczej nie te, bo możei one mają długą sierść, ale prostą, i ich się nie opcina. Może jest więcej czesania, ale już miałem psy o podobnej sierści m.in- Owczarka niemieckiego, więc wiem z czym to się jje.

chodzi mi też o to, że w taką dłuższą sierść więcej sie wplątuje.
ale nie neguję, długowłose są ładne

To prawda, jednak nawet moje psy z krótką sierścią często mają poprzyklejaną rzywicę, i trudno tego holerstwa się pozbyć.

Aha- i na krótkiej sierści szybciej i lepiej kleszcza wyłapiesz.

oo to tak ;)
ze mnie to się śmieją, żed zawsze wzystko znajde u psa. czy kleszcze czy coś ;)

To raczej normalne.

Moje doświadczenia są takie, że krótką sierść zawsze gorzej sprzątać, zawsze więcej kłaków takie psy gubią, ale bardziej mi się podobają.

róznie ;) niektóre długowłose też dużo gubią

Tródniej może i tak, ale długowłose gubią zdecydowanie więcej. Po mojej Sarze Owczarku niemieckim czasem zostawał taki dywanik. Jak ktoś ma z tym problem, to chyba najlepszym wyjściem będzie piesek gładkowłosy, nie mylić z krótkowłosym. Sierści gubi mało, więc mało jest do sprzątania.

Irniss- ja tak apropo innego wątku- te psiaki kropkowane to Dalmatyńczyki?