Nagrywamy

Mikrofony binauralne

Started by papierek 360 posts last post 3 months ago Page 4 of 18

Mi wypadają z uszu :D
Dlatego sobie klipsami kable przypinam do kołnierza.
A , no i właśnie, ze z jednej strony jest mikrofon. Sprawdziłem. Ma mniejszą czułość na darcie mordy z jednej strony a z drugą wększą. Tzn, przestery są większe.

i teraz ciekawe, czy ta część mikrofonowa jest w środku ucha, czy na zewnątrz :
po co mi sygnatura?

Na zewnątrz być powinna

Jak z tym chodźić jak ma się je w uszach? Czy to jest tak, że one odbierają identycznie dźwięk jak by się normalnie słyszało? Pytam bo nigdy nie miałem z tym doświadczenia.

Zależy w których. W rolandach słyszysz tak jak odbierasz dźwięk. A soundmany są mikrofonami bez odsłuchowymi
Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

a te od soundprofesionals co mam ja sa bezodsluchowe.

a jak to jest z binauralnymi mikrofonami i nagrywaniem z nimi?
te co niesa do ucha gdzie nalpiej podpinac zeby to nagranie sie potem fajnie sluchalo?

zoom h1n mam ja, wiec jak cos to prozse sie pytac.

Możliwie najbliżej ucha.

nooo taak ale w mojim przypadku tylko i wylacznie z limiterem:D bo jak przy jakims ruchu zakrece delikatnie glowa w strone jednego z nich to sie to nawet z nim przesterowiwuje. wiec jak chce je miec blisko to musze uwazac.
pozatem niewiem czemu ale jakos niejestem tak dokonca przekonana ze sa naprawde binauralne. albo moze i sa ale niewiem gdzie maja te mikrofoniky byc skierowane aby to lapalo wszystko.
czy w gore,albo w prawo lewo, albo jak ....

To są mikrofony dookólne więc wsio ryba.

aaa no to okey.

a w ogole tomecky pamietas jaki mi to polecales model? bo ktos sie mnie onie ostatnio pytal, ja nawet szukalam na ich www, ale chyba sie ona jakos pozmieniala bo nieumiem je znalesc.

Nie pamiętam.

Z ciekawości jakie są najtańsze binauralne na rynku i czy np taki PlexTalk by je obsługiwał?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Najtańsze to Soundprofessionals któreś, ale trzeba je ze stanów sprowadzać, a to już niezła kasa jest więc tu najlepiej w parę osó się zebrać i wtedy nawet licząc cło i vat wychodzi taniej niż to, co u nas.

o ile plextalk ma wejście stereofoniczne mikrofonowe i ma plug in power, co w urządzeniu typu plextalk nie jest oczywiste...
po co mi sygnatura?

Stereofoniczne wejście ma.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

hejwam,

czy jest tu ktos procz mati25 tomecky i papierek kto ma jeszcze jakies mikrofony binauralne?