DJGraco — Post 201 of 360
Ja bardzo przepraszam, że dwa razy się nagrałam, tylko nie wiedziałam do końca, jak to działa. Czy można obok wpisów tekstowych zrobić też wpis audio? Okazało się, że można, tylko mnie trochę pomyliło to, że kiedy już dałam wysłać, to zamiast wyrzucić mnie gdzieś na pole edycyjne albo gdzieś, to wylądowałam znowu na wyborze, czy chcę wiadomość tekstową, czy chcę wiadomość audio. Nie wiem, czy to tak ma być, ale myślę bardziej, że to jest jakiś błąd chyba.
Dobrze, już to chyba ogarnęłam, już chyba wiem, jak to działa, więc to chyba nie jest błąd, tylko ja coś popieprzyłam. No, w każdym bądź razie tyle tylko, co chciałam powiedzieć.
Ja kupiłam w tomanie czeskim i też po czesku ze mną gadali, więc prawdopodobnie jeżeli to w tomanie polskim kupisz, jest duże prawdopodobieństwo, że będą z tobą w supportie gadać po polskiemu.
Ale ta wersja studio jest chyba o wiele, wiele, wiele droższa, co?
To powiem szczerze, jak dla mnie To różnica jest dość spora Nie wiem, czy one takie Tam chyba się troszeczkę Czułość różni, niektórzy mówią, że Jest może Troszeczkę więcej góry Ja osobiście Mam wersję zwykłą, classic Która kosztowała mnie jakieś 556 zł wtedy Wiadomo, że miałem Od polskiego człowieka, więc Więc nie płaciłem za żadne wysyłki Bo był odbiór osobisty w Krakowie Nie wiem, no Może troszeczkę czasem brakuje, ale ogólnie Takie rzeczy można Ja na przykład sobie zrobiłem po prostu szablon Taki, który mi odpowiada Na te mikrofony I jakieś nagranie, jeżeli potrzebuję To przepuszczam przez Ten szablon z korekcją I jest okej No, mówię to Co kto tam lupi, chce I potrzebuje
Cześć, słuchajcie, myślę, że tutaj to jest odpowiednie miejsce i dobre miejsce do zamieszczenia tej informacji, chociaż dyskusja o mikrofonach binauralnych, jak widzę, przenosi się na różne wątki, także i na mikrofony, które posiadamy, chociaż chyba to nie dziwi, bo sporo już osób, widzę, na forum posiada właśnie binauralki. Ale okej, ten niepotrzebny, za długi wstęp jest do informacji o kolejnych mikrofonach binauralnych. Nie wiem, czy gdzieś się tutaj pojawiło, ale są mikrofony takie, mikrofony do smartfonów i swego czasu dość drogimi mikrofonami były Sennheizery Ambeo, które teraz staniały, ale to nie o nich chcę mówić. W sensie trochę o nich, bo one są do smartfonów, ale właściwie tylko do iPhone'ów. Jest wersja tylko, że na bluetooth mikrofonów tzw. Hawkverse, no ale osobiście nie polecam, bo jednak to nie jest po kabelku i straty są dość znaczne. Natomiast firma Sennheiz, czy tam Sens, Sens, nie wiem. Wypuściła kiedyś mikrofony Lifelike i teraz powstała ich druga wersja, a konkretniej Lifelike 2, ale nazywają się też Mu6, można je znaleźć na AliExpressie i Amazonie. I tak wstępnie gdzieś tam oglądałem trochę filmików, gdzieś na jednym z nich ktoś powiedział, że chyba są doposażone w jakieś... ...kapsówki Primo, ale w swoim angielskim, zwłaszcza tak biegle, gdy ktoś mówi, to nie jest najlepiej, więc mogłem coś pochranić. Niemniej jednak są to mikrofony wbudowane w słuchawki, douszne czy dokanałowe, to nie wiem, jakoś trzy pary wkładek różnych mają, więc prawdopodobnie tak. Nie mam informacji. ...jakichś większych o wyglądzie, mają jakiś pilot na kabelku i USB-C, więc prawdopodobnie powinny działać z iPhone'em i działają, bo czytałem test zagraniczny, działają poprzez przejściówkę, są wykrywane jako mikrofon stereofoniczny. No, z telefonami typu C. Producent pisze w opisie, żeby się ewentualnie dopytywać, bo nie ze wszystkimi... ...androidami są kompatybilne, ale nie wiem, czy ta kompatybilność ma jakieś znaczenie software'owe, bo słuchawki, mikrofono-słuchawki nie mają swoje apki, po prostu działają jako karta muzyczna i czy to nie jest kwestia po prostu kompatybilności na zasadzie posiadania przez urządzenie portu USB typu C. Obecnie na Aliekspresie kosztują jakieś 430 zł, 31 chyba z groszami. Nie wiem jak na Amazonie, ale tak tyle chyba, bo to już dość sporo informacji. Dobrze, że jest opcja przewijania, to nie będziecie musieli wszystkich tych wywodów słuchać. Pozdrawiam.
Cześć Wam, witajcie. Wiecie co? Parę ludzi ostatnio próbowało mnie namówić na kupienie Rolandów. I nie powiem. Nawet bym je kupiłam. Tylko jedna rzecz mnie odradza. A konkretnie taka, że jak je kupię i się okaże, że mi się nie spodobają, to mam problem. Ponieważ do sklepu mi je z powrotem nie wyrzmą, bo to jest jednak towar, który się nie zwraca. Albo jest go trudno zwrócić. A nie mam osoby, która powiedziałaby dobra, ty kup, jak ci się nie spodobają, ja je od ciebie kupię. No to wtedy dałoby się, że tak powiem, pomyśleć. Ale gdyby to było tak, że ja to muszę zwrócić do sklepu i nie da się już, no to by był problem. Ciekawe, czy ma ktoś jakiś pomysł na to. Może jest tu ktoś, kto ewentualnie wrażecie go, chciałby je kupić na przykład, albo coś?