EEtam. Dlaczego? Niech sobie będzie. Wole odpowiadać na takie pytania niż słuchać, jak szerzą się stereotypy. A stereotypy biorą się z tąd, że inni nie pytają, tylko wymyślają sobie, jak funkcjonują np niewidomi. NIe miejąc o tym pojęcia. Gadaczko, jak byś chciała ccoś się dowiedzieć. To możesz pisać do mnie na Priw. Słóżę informacjami. :D
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
Uważam jednak, że powinien zostać, tylko dlatego że może osoby na wózku będą chciały się wypowiedzieć w tym temacie, bo dla nich to faktycznie może być utrudnienie.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Lwica, dzięki. A co do osób na wózkach, niestety wciąż jest za mało dostosowanych toalet.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
To prawda, ale wszystko jakoś idzie do przodu. Warszawa z racji największego miasta pewnie naj bardziej, ale jak tu przebywam to na przestrzeni Np dziesięciu lat zmieniło się sporo. Nawet czepiając się już tych toalet, ostatnio wszedłem do łazienki i znalazłem prowadnice, która prowadziła aż do samej kabiny. Spotkałem się z tym pierwszy raz.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
Tak, ale jeszcze się nie spotkałam z dostosowaniami dla niewidomych w łazienkach.
Gadaczka nie ma za co. A co do publicznych toalet. Nawet w Radomiu w prawie każdym sklepie są osobne toalety, na których napisane jest dla dzieci i inwalidów. I zazwyczaj są one dostosowane, dla osób na wuzkach. Jest też guzik do wzywania pomocy. Ale z eksperymentu, który kiedyś przeprowadziliśmy z opsługą sklepu nawet jak się naciśnie to nic się nie dzieje.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
Nawet wystarczy nogą. W ogóle jeśli kabina jest metr na metr to laska tylko przeszkadza. --Cytat (teletubis): toalete można zlokalizować laską tak jak mowią moi przedmowcy i problem załatwiony.
--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.