Nie wiem co robię źle. Ładuję plik mp3. Startuję spacją, Odtwarza, pauzuję Ctrl+Spacja i klikam klawisz A Gada mi "1 item added" Teraz wciskam znowu Ctrl+Spacja kontynuuje odtwarzanie, wciskam znowu Ctrl+Spacja i znowu klawisz A, Gada mi to samo: 1 item added
Klikam Delete gada mi: 1 item removed Ale kiedy rozpoczynam odtwarzanie to czyta mi od początku i czyta mi początek plus to co zaznaczyłem, aż do momentu gdzie wstawiłem drugi raz klawisz A, tak jakby mi ucięło to co jest poza drugim znacznikiem zamiast od pierwszego A do drugiego A.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Bo to nie jest takie zaznaczanie jak np. w goldwave. To jest niejako dzielenie na kawałki. Trzeba zaznaczyć konkretny i wywalić. To trochę jak cięcie taśmy. Można ją podzielić na masę kawałków i usuwać dowolne.
OK, super, już jarzę i udało się, ale jak wcześniej mi tu napisano powstaje dziura i lewy alt+shift+P łączy to tylko jakoś trzeba to zaznaczyć, ale mi nie idzie
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Napisz precyzyjnie o co chodzi bo z tego jak piszesz trudno wywnioskować co chcesz osiągnąć i ciągle ci się coś nie zgadza. Swoją drogą gdybyś uważnie słuchał podcastów Tomka wszystko byś zrozumiał bo już prościej tłumaczyć się chyba nie da. -- (Numernabis): OK, super, już jarzę i udało się, ale jak wcześniej mi tu napisano powstaje dziura i lewy alt+shift+P łączy to tylko jakoś trzeba to zaznaczyć, ale mi nie idzie
--
Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.
Nie, ctrl+shift+P podaje aktualny stan ripplea. Do tego masz shift+alt+P. Kiedy masz to włączone to wtedy po usunięciu itemy dosuwają się do siebie a kiedy wyłączone, itemy pozostają na swoich miejscach i tworzy się właśnie ta dzióra
Dokładnie. Dodam tylko, żebyś zwracał uwagę na to, czy jest ripple per track, czy ripple all tracks, bo pierwsze jest w obrębie jednej ścieżki/tracku, a drugie obcina i przesuwa też pozostałe tracki w tym samym miejscu.
No dobra Panowie, dziękuję, o to chodziło. Na wielu ścieżkach póki co to nie będę działał :) Raczej nie jestem znawcą w tej dziedzinie, ale niejednokrotnie potrzebuję coś pokombinować i to może być to co mi w tym pomoże jeśli inne softy zawiodą, poza tym nigdy dość wiedzy.. Na pewno nieraz jeszcze tu zajrzę z pytaniami.
No i długo nie trzeba było czekać. Nie dopytałem, bo się nie spodziewałem :), jak już sobie podzielę to jak to zapisać nie jako projekt tylko jako gotowy pli, no i czy on ponownie konwertuje czy nie, jeśli tak to czy pyta się przed zapisem czy trzeba gdzieś to skonfigurrować?
Coś nie idzie mi z wyciszaniem. Pauzuję, klikam A, potem odtwarzam kawałek, znowu pauzuję, klikam A, przechodzę na ten item i klikam F5 i słyszę: no selected tracks
ale co chcesz wyciszyć? Tak się tego nie robi. Jeśli chcesz wyciszyć, tzn usunąć jakąś część to robisz własnie tak, ale miast f5 na itemie który chcesz wyciszyć klikasz delete
No nie, to wiem, ale przypuśćmy, że mam video mp4, nie mogę wyciąć itemu, bo wytnę też obraz, a ja chcę tylko dźwięk wyciąć, pierwsze kilka sekund i ostatnie kilka sekund, narazie sobie próbowałem na pliku mp3.
o ile rozumiem, tobie chodzi o wyciszenie materiału na danej ścieżce. Otwórz sobie na tym co chcesz wyciszyć czyli na itemie o ile pamiętam SHIFT + P albo ALT P. Nie pomnę teraz. Otworzy się tam okno parametrów itemu gdzie można m.in. zmienić głośność, balans, fade in i fade out oraz mute.