No to sdklejasz drugi i trzeci item i nie masz już tego trzeciego na liście. Edit utworzyliśmy wpis w tym samym momencie prawie i sam napisałeś to co ja chciałem napisać
Tak, ale czy mogę przyspieszyć żeby szybciej reagował na wciśniętą strzałkę? Czyli np. jak przytrzymam ćwierć sekundy to żeby już startował? No i kurcze albo nie zrozumiałem jak to ma działać, albo u mnie źle działa. Jak zaznaczyć początek i koniec itemu? To ostatnie z laickich pytań na dzisiaj :D
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Nie. To zależy od systemowych ustawień szybkości klawiatury. Teraz nie pamiętam, gdzie to się robi, ale ja to zawsze gdy konfiguruję win dla siebie to ustawiam to na maksa. To ma też wpływ na to, jak szybko zacznie się wielokrotne wpisywanie liter po przytrzymaniu klawisza, kasowania po przytrzymaniu del itd.
panel sterowania, klawiatura, no i tam są te ustawienia, zięki, będę testować. Da się jeszcze wyłączyć żeby on podczas przytrzymywania strzałki w eaperze nie gadał procentó czy tylko tryb bez mowy?
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
@balteam to nie jest lista, tylko on ten plik dzieli na kawałki. Jeśli nie chcesz mieć kawałków, no to albo je sklejasz, albo jakimś cudem znajdujesz w historii undo to akurat przecięcie, które chcesz cofnąć. Szybciej zdecydowanie będzie skleić. :d
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Hej, mam pytanie dot kwantyzacji. Mam coś takiego, że mam ten sam materiał na dwuch ścieżkach, tylko on jest nie równy tj jak się te ścieżki puszcza razem to słychać przesunięcia. Czy mogę jakoś doprowadzić do precyzyjnego dorównania tych dwuch materiałów, by na ścieżkach grało to samo w tym samym przesunięciu zerowym? Kombinowałem z wycinaniem i wklejaniem itemów, ale to nie jest precyzyjne.
Hej, zastanawiam się, czy to jest problem mojej karty dźwiękowej czy to faktycznie jest jakaś wina reapera albo złe ustawienie czegoś. Reaper robi bardzo lekki fade in podczas rozpoczynania odtwarzania dźwięku jak naciśniemy play. Obserwowałem to za równo na ASIO jak i Wasapi przy karcie Creative Sound Blaster X-fi surround 5.1 pro v3 Jak po naciśnięciu playa jest jakieś lekkie pyknięcie w nagraniu to go nie usłyszę ze względu na ten fade in. Np goldwave też ma ten problem, ale na wasa;pi tylko, ale się jak przełączy na direct sound to tego problemu w zasadzie nie ma tylko wtedy bardzo wolno reaguje. Na Reaperze próbowałem też DS, i zachowywało się to tak samo czyli robiło fadey.
W reaperze wchodzisz w preferencje, potem zakladka audio i tam odznaczasz 2 parametry domyślnie zaznaczone: tiny fade in on playback start, tiny fade out on playback stop
Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.