Elten 2 - betatesty
Back to Archiwum Eltena#1581 lukaszenka
A co z tym o czym napisałem w wątku o problemach.
#1582 pajper
Też zarejestrowałem i właśnie, teraz, w sąsiednim oknie pracuję nad problemem. :)
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#1583 pajper
Witajcie!
No i mamy nową betę.
Zasadniczo pojawiła się wczoraj, to jest 8 grudnia, w ostatnie minuty, bo o 23:56.
Tak więc jakby nie patrzeć informacje o nowościach piszę z dziennym opóźnieniem. :)
A zmian trochę jest, chociaż pewnie raczej mało widoczne w interfejsie.
Tak, jak zapowiadałem, eksperyment z cachowaniem forów.
Trochę było w tym zabawy, ale chyba działa.
Mam nadzieję, że prędkość forów się poprawiła.
Na razie cachowanie działa tylko na forach, to taki eksperyment.
Jak się sprawdzi, wdrożę je dalej.
Usprawniłem też nieco komunikację agenta z serwerem, powinien mniej zwieszać Eltena.
Przy okazji przepisania forów, nieco uporządkowałem menu, szczególnie w przeglądzie wątku.
Mam nadzieję, że mnie za to nie zabijecie. :)
Dodałem też opcję przeszukiwania wątku.
Poza forami, zmiany raczej drobne, głównie poprawki.
Pozdrawiam,
Dawid Pieper
#1584 lukaszenka
Dla czego w becie 9 przy każdym uruchomieniu programu mam dźwięk jakbym miał coś nowego podczas gdy nic
nowego nie mam.
#1585 pajper
A i dodałem informację o nieprzeczytanych wpisach na liście grup, forów i wątków.
#1586 pajper
Dzięki za zgłoszenie, sprawdzę.
--Cytat (lukaszenka):
Dla czego w becie 9 przy każdym uruchomieniu programu mam dźwięk jakbym miał coś nowego podczas gdy nic
nowego nie mam.
--Koniec cytatu
#1587 daszekmdn
jyyyyjyyyyy? Jakich grup?
#1588 pajper
Grup forów.
W sensie.
Polska Społeczność Eltena itd.
#1589 lukaszenka
No i tradycyjnie raport o nie działającym youtube na moim sprzęcie wysłany.
#1590 pajper
Tradycyjnie odebrany. Będę z tym walczył aż znajdziemy solucję. :)
#1591 misiek
U mnie teraz fora ładują się szybciutko. Zobaczymy co będzie dalej. Do podmenu wpisów trzeba będzie się
przyzwyczaić, ale generalnie jest ok. Natomiast u mnie- klawiatura dalej wariuje przy szybkim przechodzeniu.
#1592 daszekmdn
mógł bys dać opcje interfaceu, że albo nawigacja albo bezpośrednio, bo bezpośrednio było szybciej.
#1593 daszekmdn
Mały błąd, ale lepiej wydać poprawkę. przejdź do ostatniego wpisu: Twoja odpowiedź, edycja.
#1594 misiek
U mnie też nie działa Yt w sensie- normalnie pobiera plik z serwera, pojawiają się opcje odtwarzaj, ale
po kliknięciu wywala z powrotem do przeszukaj YT.
#1595 lukasz1993258
szybko się forum ładóje, potwierdzam
#1596 pajper
Potwierdzam problem, dzięki, poprawię.
Myślę, że w tym tygodniu jeszcze jednej bety można się spodziewać. :)
Mam jeszcze kilka rzeczy prawie gotowych, ale najpierw chciałem dać do sprawdzenia cachowanie forów.
--Cytat (daszekmdn):
Mały błąd, ale lepiej wydać poprawkę. przejdź do ostatniego wpisu: Twoja odpowiedź, edycja.
--Koniec cytatu
#1597 daszekmdn
OOOO! Czas potwierdzenia sesji: 39ms.
#1598 misiek
A ja potwierdzam problem Daszka. Faktycznie po przejściu do ostatniego wpisu kieruje do formulaża odpowiedzi.
#1599 hryniek
Ja tam z oceną szybkości wstrzymam się aż pojawi się ponad 20 zalogowanych osób, teraz nie ma to najmniejszego
sensu. Narazie działa, klawiatura rzeczywiście moglaby minimalnie wolniej reagować, ale ciężko mi powiedzieć
ile to jest minimalnie, gdyż każdy ma inny czas reakcji, a co za tym idzie czas przytrzymania klawisza.
#1600 lukaszenka
Na forach głosowych jeśli odsłuchuje swój własny wpis przed wysłaniem to po jego odtworzeniu żeby go wysłać
czy zrobić co innego muszę najpierw nacisnąć klawisz escape. Czy to zamierzone, czy nie?