EltenLink

Elten 2 - betatesty

Back to Archiwum Eltena

#741 hryniek

Łysy: wiem, że nie tylko Ciebie dotyczy problem z autologowaniem, ale nie wiem... Czy mogę sobie pozwolić
na wypowiadanie się za innych.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2017-08-10 23:35

#742 hryniek

ahh, z tym mnożeniem się eltentray to źle ująłem, chozi o to, że okno się nie ukrywa, na nowo się pokazuje,
ale i wtedy mamy kolejny eltentray i tak pewnieby można do wyczerpania zasobów systemu trzymając f3 :)

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2017-08-10 23:40

#743 pajper

A alt+tab coś zmienia?

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2017-08-10 23:47

#744 hryniek

niee, nic nie zmienia, raz udało mi się to okienko niefunkcjonalnego interfejsu zamknąć, co ciekwe nie
rozmnożyła mi się ikonka z zasobnika, ale po przywróceniu i tak ne chciał współpracować, to nie jest
ten sam błąd co wtedy, w tych starszych, że okienko jakby nie chciało przez dłóższy czas reagować.

2017-08-11 00:07

#745 hryniek

mhm...Chyba, że to ten sam błąd, ale.... Dźwięk teraz jest wcześniej odgrywany niż w tych starszych,
co jakby dla mnie jest sygnałem, że to powinno działać, bo nawet nie pamiętam czy wtedy próbowałem w
tych starszych użyć f3, po prostu nie było dźwięku... To stwierdzałem, że okienko musi poczekać albo
muszę z alt+tab podzialać

2017-08-11 00:18

#746 jamajka

Ja też zauważyłam, że z sapi jest duuużo wolniej i się trochę tnie.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2017-08-11 12:24

#747 Celtic1002

To ciekaw,e bo u mnie nie ma takich problemów, a jadę na Sapi i na Jacku z Ivony.

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2017-08-11 12:25

#748 misiek

Chryniek- jeśli masz taki problem jak ja, lub ktokolwiek ma to czemu miał by się nie wypowiadać? No ja
też właśnie jadę na Sapi na Jacku Iwony i jest jak jest.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-08-12 00:18

#749 zywek

No a ja działam na nvda i mi się potrafi ściąć i pogubić litery pdczas pisana.

2017-08-12 11:48

#750 misiek

Ja tak samo.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-08-12 23:20

#751 lukasz1993258

undefined method `[]' for nil:NilClass
Section054:101:in `enter'Section049:132:in `main'Section059:25Section059:23:in `loop'Section059:29

2017-08-13 00:20

#752 pajper

A co powiecie na nową betę? :)
Bo beta 70 właśnie się pojawiła.
Prócz kilku poprawek najważniejsze zmiany dotyczą czatu.
Teraz pod tabem znajduje się lista osób, które są obecnie na czacie.
Jest również możliwość ukrycia chatu.
Kiedy chat jest ukryty, odczytywane są nowe wiadomości, a my w Eltenie możemy robić cokolwiek innego.
Aby odpisać, wystarczy wcisnąć SHIFT+F11.
Pozdrawiam,
DP

#StandWithUkraine

2017-08-14 15:59

#753 piotrk77

pobrałem bez problemu ale yt nadal nie działa.

2017-08-14 16:02

#754 gadaczka

Czy jest opcja usunięcia zainstalowanego programu?

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2017-08-15 15:50

#755 pajper

Na razie nie, ale będzie

#StandWithUkraine

2017-08-15 16:00

#756 gadaczka

OK

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2017-08-15 16:32

#757 pajper

I mamy betę 71, a wraz z nią kilka poprawek. :)
Pozdrawiam,
DP

#StandWithUkraine

2017-08-16 12:22

#758 gadaczka

Chat się blokuje

2017-08-16 20:21

#759 pajper

Co masz na myśli?

#StandWithUkraine

2017-08-16 20:23

#760 pajper

Witajcie!
Po prawie roku testów zbliżamy się do premiery 2.0.
Nawet bardzo się zbliżamy, bo jeśli ktoś nie zauważył, to za 8 dni będzie 24 sierpnia.
W zasadzie mieliśmy 71 wersji beta Eltena 2.0, wcześniej jeszcze 6 ze starym oznaczeniem 1.4.
Oznacza to łącznie przetestowanych 77 wersji beta, 6 wersji RC.
Na pewno jeszcze przynajmniej kilka wersji beta się pojawi, ale to już są domknięcia tematów.
Ogólnie, gdybym miał podsumować sprawę...
Odnosząc się do ankiety, najbardziej ucieszyło was youtube oraz głosowe rzeczy.
Ale wnioskując z komentarzy w wątkach, myślę, że jesteście zadowoleni ze zmian, mam przynajmniej taką nadzieję.
Pracuję jeszcze nad dwiema funkcjami, które zawitają w wersji 2.0.
Ale niech to będzie niespodzianka dla testerów również. :)
Lojalnie uprzedzam, to raczej drobiazgi, chociaż mam nadzieję przydatne.
Nie jest to nic wielkiego, przełomowego.
Bo te rzeczy przełomowe musiałem pokazać wcześniej, by je gruntownie przetestować.
Zobaczcie, ile było pracy nad forami głosowymi czy youtube, które działa już u prawie wszystkich.
Wiem, że problem zgłasza np. piotrk77 w tej kwestii.
Mimo sprawdzenia wielu konfiguracji nie udało mi się powtórzyć tego błędu, to musi być coś po stronie kodeków.
Chociaż oczywiście nadal szukam rozwiązania.
Poza tym jednak sądzę, że beta 71 jest pod każdym względem wersją stabilną i gotową do publikacji.

Pojawia się jeszcze przed nami pewne zadanie dość trudne.
Przyznam uczciwie, nie spisywałem listy zmian.
Mógłbym ją wyciągnąć z tego wątku, ale...
Po pierwsze, to prawie 800 wpisów, po prostu nie chce mi się. :D
A po drugie, wątek jest od bety 8, więc nadal 14 bet nam ucieka.
Stąd prośba do każdego z testerów.
W menu pomoc znajdziecie listę zmian z mojej pamięci.
Jeśli przypomni wam się cokolwiek, co jest dodane czy zmienione, a co zapomniałem do niej wpisać, dajcie znać w tym wątku. :)
Z góry dziękuję za pomoc.

A i jeszcze jedno.
Ostatnio dostalem kilka pytań, jakie plany n Eltena 3.0.
Wtajemniczeni już wiedzą. :D
Ale, uczciwie mówię, nikomu z pytających nie powiedziałem, bo jeszcze nawet 2.0 nie mamy.
Obiecuję wraz z premierą 2.0 opublikować dalsze plany. :)
Chociaż, uczciwie mówiąc, sądzę, że zanim coś dużego powstanie, pewnie dobijemy do numerku 2.1 czy 2.2.
Ja też potrzebuję trochę odpoczynku od programwania Eltena, bo dla mnie był to dość intensywny okres również. :)
W końcu średnio co cztery dni mieliśmy nową betę. :D

Pozdrawiam,
Dawid Pieper

#StandWithUkraine

2017-08-16 21:45