Elten 2 - betatesty
Back to Archiwum Eltena#2961 balteam
kilka razy tak z godzinę temu przez moment pojawiał się komunikt przy logowaniu, błąd, a potem błąd bazy danych chyba, ale nie jestem pewien, 2 razy restart i wróciło wszystko do normy.
#2962 misiek
Stała się dziwna rzecz- dostałem nowy komentarz na blogu i jednocześnie przeglądałem forum. Po przechodzeniu tabem Elten za każdym razem oznajmiał dźwiękiem co nowego.
#2963 Paulinux
To prawda, błąd był przez chwilę
#2964 DJGraco
Nie wiadomo dla czego odznaczenia są po angielsku, nie wiem, czy tylko w betach, czy w stabilkach tećż.
#2965 misiek
Jakie oznaczenia?
#2966 misiek
Hmmmm- beta sypie errorami aż miło. Już bardzo dawno tak nie było.
#2967 Paulinux
Dobrze napisał, odznaczenia
#2968 lukasz1993258
Nie działa forum na eltenie a oto co wyskakuje private method `split' called for ["-1"]:Array
Section064:630:in `getcache'Section064:14:in `main'Section079:51Section079:47:in `loop'Section079:55
#2969 stefan
Właśnie mam ten sam błąd, musiałem tu wejść przez stronę.
#2970 Paulinux
A mi dzia ła bez problemu i jestem z klienta
#2971 stefan
Teraz u mnie też zadziałało.
#2972 lukasz1993258
już działa faktycznie
#2973 lwica
Ludkowie. :O Coś was ten Elten nie lubi. Ja jestem na becie, i wszystko mi poprawnie działa, jak na razie. Poza wstawianiem/pobieraniem plików gdziekolwiek i skądkolwiek. Bo wszędzie jest albo pusta lista, albo foldery, których nie da się nijak rozwinąć. ;) Ale to od dawna w sumie, także to nie wina nowej wersji
#2974 pates
mam to samo, ale jest wtedy błąd
#2975 lukasz1993258
Faktycznie elten o pełnych przymula i to kąkretnie.
#2976 misiek
Ja dalej nie mam raportów godzinowych, ale nie jest to jakiś rażący błąd.
#2977 pajper
W związku ze zmianami po stronie serwera, w betach 31 i 32 na liście forów podawane mogą być (a nawet na pewno będą) błędne liczby ilości wątków, wpisów itp.
Problem jest znany i rozwiązany będzie w becie 33.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#2978 lukasz1993258
1 błąd, gdy sie wylogujemy, i zalogujemy znowu na sfoje konto, to wustawieniach trzeba na nowo zaznaczać automatyczne logowanie.
#2979 pajper
Nowa beta, oznaczona 33, to kolejne implementacje w kierunku obsługi grup.
Poprawiłem przetwarzanie roli członków, do tego obsługiwana jest już lista członków, język grupy oraz automatyczne dołączanie do grup rekomendowanych przy umieszczeniu pierwszego wpisu.
#2980 pajper
W becie 34 skończyłem prace nad podstawową obsługą grup.
Jest już pełne wsparcie dla dołączania i wypisywania się z grup, banowania i odbanowywania użytkowników, mianowania przez administratora moderatorów, tworzenia, modyfikacji i usuwania forów.
Nie ma jeszcze systemu zaproszeń do grup ani ich tworzenia czy usuwania.