Drodzy Eltenowicze! Zdecydowałem się na rezygnację z loginów, które zawierają w swojej nazwie znaki diakrytyczne. Powodowało to wiele problemów. Już teraz nie można takich kont rejestrować. Do 12 listopada osoby, które zawierają takie litery w nazwach użytkowników, mogą napisać do mnie prywatnie lub w tym wątku z nową, dowolną nazwą użytkownika. Nie ma obowiązku, by była ona związana z poprzednim loginem. Jeśli nie otrzymam takiej deklaracji, zamienię konta na wersje bez diakrytyków, na przykład lysy, lowca_androidow. Dziękuję za zrozumienie. Z uszanowaniem, Dawid Pieper
Chodzi o problemy praktyczne. Wordpress czy mail nie lubią polskich znaków. I to żaden problem, robimy konwersję na zywek zamiast żywek i tak dalej. Ale ten problem tylko narastał, bo pół biedy polskie znakie, ale co z rosyjskimi, francuskimi, innymi? Dużo łatwiej jest kontrolować alfanumerykę. Wtedy jest pewność, że wszystko jest w ASCII, nie ma problemów, że coś gdzieś się wykrzaczy jak ktoś będzie miał w nazwie cyrylicę itp.
Przypominam, że jeszcze tylko dwa dni oczekuję na informacje o nowych nickach. Na razie dostałem wiadomość tylko od łysego. Jeśli nie dostanę nowego loginu, użyję starego bez diakrytyków.
mam pytanie, czy wobec tego wtrakcie zmian, była by mozliwosc zmiany nicku?, aby z mojego nicku usunąć cyferki aby było poprostu lukasz?, bo jak tak to bym prosił, pzdr.
Czy nie powinna byćjakaś lista nowych nicków w zestawnieniu ze starymi? Bez sensu żeby każdy z tych co mają zmieniony nick pisali do wszystkich znajomych to jaaaa, Łukasz czy to jaaa Łysy, to mój nowy nick.
Balteam, nie sądziłem, że tego nie zrozumiesz, wiadomo, że nie chodzi o takie zmiany, ale kto to jest Misiek? Już wiem, ale wmusiałem szukać w postach.
Szczerze mówiąc też mnie to zaskoczyło, ale akurat nie trudno było się domyśleć o kogo chodzi :D Poza tym to nie było jakieś trudne, gdyż z tego co mi wiadomo ledwie dwóch użytkowników ma tutaj diakrytyki.