Życie codzienne niewidomych

Zegarki mówiące - opinie.

Started by markus1234 145 posts last post 6 years ago Page 3 of 8

Zegarek mówiący również można przysłonić ręką i gada cicho.
Wpinać słuchawkę, żeby było dyskretnie - masakra.
Dlatego właśnie wolę zegarki wibrujące.
Pytanie poza tym dotyczyło porównania gadających zegarków, a sprawdzania godziny w telefonie - to i to gada.
Oczywiście kwestia preferencji indywidualnych, ja też się już przyzwyczaiłem do godziny w telefonie, ale jak się trafi kasa to na pewno kupię sobie zegarek wibrujący. Uwielbiam zegarki
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Zegarki mówiące były duże? No nie powiedział bym. Ani jeden model nie wyglądał do końca tak jak bym chciał.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Ale znowu takich malutkich jak noszą, niektóre kobiety też nie było.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Zależy które, ale małe też nie. Bateria też cr coś tam 25 czy jakoś tak na końcu to oznaczenie miało.. Też wielkości 5 złotówki, więc z tą minimalistycznością to bym nie przesadzał.

Co do zegarków brajllowskich: Jak się nie ma w sobie delikatności to i wskazówki się przestawiają. Ale ja to już takich rzeczy od 2 podstawówki nie używam. MIałem dwa, jeden paiskiem pewnie uszkodziłęm, no bo co robi 8 latek na podwórku na wsi, drugi... zatrzymał się i już nie ruszył.
Jakoś nie naprawialiśmy tego, a teraz to są te wszystkie telefony itp. więc mi takie coś do szczęścia niepotrzebne. A jak się bardzo, ale to bardzo skupię to i okiem umiem sobie z analogu, tudzież wskazówek odczytać godzinę. Nie wiem jak to zrobiłem, ale... Te wszystkie niuanse odczytywania z kropek po położeniu wskazówki udało mi się zaadaptować do wzroku i niemal, że co do minuty odczytywałem, no o ile jestem w stanie to dojrzeć.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

No największy był ten nietypowy, o którym wspominałem. Te czarne z plastikowym tandetnym paskiem były wielkości standardowego zegarka. Moim zdaniem małe. Te czarnozielone co były w ogóle pierwszymi zegarkami mówiącymi po polsku z okrągłą lekko wklęsłą tarczą były troszkę większe, ale też bez szału.

#46 1 like

Ja właśnie mówiłam o zegarku mówiącym, coś się żeśmy niedogadali, Łowca, bo dokładnie odpowiedziałam na twoje pytanie. Mają słuchawki bluetooth czasami do telefonów, po prostu cały czas ją mają, nie podłączają specjalnie po to. A przysłanianie ręką, to mi właśnie o mówiące chodziło, więc trochę nam się wypowiedzi chyba niezgodziły, bo tłumaczysz mi, że chodziło i o porównanie telefonów i mówiących zegarków, a właśnie to zrobiłam. xd
--Cytat (Łowca_Androidów):
Zegarek mówiący również można przysłonić ręką i gada cicho.
Wpinać słuchawkę, żeby było dyskretnie - masakra.
Dlatego właśnie wolę zegarki wibrujące.
Pytanie poza tym dotyczyło porównania gadających zegarków, a sprawdzania godziny w telefonie - to i to gada.
Oczywiście kwestia preferencji indywidualnych, ja też się już przyzwyczaiłem do godziny w telefonie, ale jak się trafi kasa to na pewno kupię sobie zegarek wibrujący. Uwielbiam zegarki

--Koniec cytatu
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

ja to bym sobie chętnie brailleowski zegarek kupił, ciekawe czy gdzieś są dostępne

W pzn-ach nie ma?
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

Są, w EN też zapewne znajdziesz bez problemu.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

tam są rniby chyba
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Altix, Impuls itp.

Zegarki jak i muwiące tak i braillowskie możecie kupić w ece, lumen no i wiadomo na allegro.
Jakiś czas temu gdy przeglądałem internety to też natknołem się na taką hybrydę mianowicie zegarek muwiący i wibrujący z czego chyba jego podstawowymi językami były angielski i francuzki nie pamiętam nazwy ale koszt koło 180 euro chcieli gdzieś jak by poszukać to na którejś dalszej stronie w wynikach google można znaleźć artykuł na temat tego zegarka.
Sygnatura: "
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."

Mówiące to kupisz wszędzie- od zwykłych targowisk i bazarków, po przez zakłady zegarmistrzowskie, kończąc na sklepach typu Aliexpress.

Hej. Miałam zegarek mówiący odkąd pamiętam, ale irytował wszystkich wokół i skończyłam go już potem używać przestawiając się na telefon. Ostatnio udało mi się dorwać zegarek brajlowski, nie na baterię, lecz z naciągiem manualnym - starą, dobrą, radziecką Rakietę, której wskazówki nie drgną zupełnie. Po odświeżeniu, wymianie części jakiejś, oddaniu do kogoś kompetentnego, o co już dzisiaj trudno zegarek chodzi bardzo równo, nie spóźnia, nie spieszy, wygląda jak nowy. Martwię się jednak, że będzie trzeba oddawać go bardzo częśto do gruntownego przeglądu, chociaż zobaczymy. Jest chyba z pół roku od naprawy. Staram się dbać o niego lepiej niż o siebie :D
ENFP

Spokojnie Camila do Braillowskich Rakiet nie zabraknie części jest wiele sztuk nawet na Allegro do kupienia i innych serwisach aukcyjnych, a co do przeglądu cuż każdy zegarek mechaniczny trzeba co jakiś czas oddać na przegląd co by zachował sprawność.
Pozdro
Sygnatura: "
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."

Jeśli szukacie brajlowskiego zegarka to u mnie w PZN w Bydgoszczy są i są też wskazówkowe gadające, ale najlepszym rozwiązaniem jest sprawdzanie godziny w telefonie. Ja tak zawsze robię.
Życie z kimś jest łatwiejsze wtedy kiedy ktoś ciebie kocha bezgranicznie.

#57 1 like

Ale są ludzie, których telefon nie satysfakcjonuje i wolą mieć zegarek.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Na ten skazówkowy możei bym się skusił, gdyby był tylko w moim typie.

pytanko. Co w tych zegarkach z męskim głosem dało się głosowo zrobić?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

ustawić czas, budzik, stoper.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.