EltenLink

Pytanie techniczne do uczniów liceów ośrodków dot. pracy zdalnej

Wróć do W szkole i w pracy.

#1 Julitka

Witajcie,
Moje pytanie kieruję do licealistów w ośrodkach.
Pytania właściwie są dwa:
1. Jak wygląda, wyglądała i wyglądać będzie praca zdalna w zakresie lekcji języka opcego?
Na jakich platformach pracujecie?
Jakich podręczników używacie?
Pracujecie live, czy asynchronicznie?
2. Jak generalnie wygląda u Was sytuacja z przyjmowaniem jakichkolwiek praktykantów na lekcje języka?
Przyjmujecie? Nie przyjmujecie?
Z góry dzięki!

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-10-20 10:43

#2 lwica

1.
Hm. Pracowałyśy na messengerze, materiały dostawałyśmy na maila.
A co do podręcznika, nie mam pojęcia jaki jest, bo Pani daje nam po jednym rozdziale, a nie pamiętam tytułu. :-D
2. NIe.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2020-10-24 08:15

#3 Julitka

@Lwica Czemu akurat WY? :(
Na Was liczyłam najbardziej! :(

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-10-24 15:07

#4 zywek

Coś tam z nowej ery, przynajmniej tak bywało w moim przypadku.

2020-10-24 16:46

#5 balteam

Julitka, najlepiej zapytaj się gdzieś wyżej, za moich czasów chociażby Zuzia Mulec jakąś lekcję angielskiego prowadziła jak jej to tam do czegoś było potrzebne, aczkolwiek to było hmm z 10 lat temu.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-10-24 17:38

#6 Zuzler

Racja. Obawiam się, że to rczj pytanie na fb, gdzie siedzą po grupach także nauczyciele. A swoją drogą, jeśli wiesz już coś więcej na ten temat, to napisz, bo mnie zaciekawił.

2020-12-23 07:28

#7 Julitka

Niestety FB niewiele mi dało. Z grupy NNBR odezwała się chyba jedna osoba, jeżeli w ogóle.

2020-12-23 09:53

#8 Julitka

A pytanie już jest, przynajmniej dla mnie, nieaktualne.

2020-12-23 09:53

#9 daszekmdn

Najlepiej o takie rzeczy to mimo wszystko na Typhlosie.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2020-12-26 07:19

#10 Julitka

Na Typhlosie nie przebywa obecnie młodzież w dużych ilościach.

2020-12-26 11:34