Pytanie techniczne do uczniów liceów ośrodków dot. pracy zdalnej
Wróć do W szkole i w pracy.#1 Julitka
Witajcie,
Moje pytanie kieruję do licealistów w ośrodkach.
Pytania właściwie są dwa:
1. Jak wygląda, wyglądała i wyglądać będzie praca zdalna w zakresie lekcji języka opcego?
Na jakich platformach pracujecie?
Jakich podręczników używacie?
Pracujecie live, czy asynchronicznie?
2. Jak generalnie wygląda u Was sytuacja z przyjmowaniem jakichkolwiek praktykantów na lekcje języka?
Przyjmujecie? Nie przyjmujecie?
Z góry dzięki!
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#2 lwica
1.
Hm. Pracowałyśy na messengerze, materiały dostawałyśmy na maila.
A co do podręcznika, nie mam pojęcia jaki jest, bo Pani daje nam po jednym rozdziale, a nie pamiętam tytułu. :-D
2. NIe.
#3 Julitka
@Lwica Czemu akurat WY? :(
Na Was liczyłam najbardziej! :(
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#4 zywek
Coś tam z nowej ery, przynajmniej tak bywało w moim przypadku.
#5 balteam
Julitka, najlepiej zapytaj się gdzieś wyżej, za moich czasów chociażby Zuzia Mulec jakąś lekcję angielskiego prowadziła jak jej to tam do czegoś było potrzebne, aczkolwiek to było hmm z 10 lat temu.
#6 Zuzler
Racja. Obawiam się, że to rczj pytanie na fb, gdzie siedzą po grupach także nauczyciele. A swoją drogą, jeśli wiesz już coś więcej na ten temat, to napisz, bo mnie zaciekawił.
#7 Julitka
Niestety FB niewiele mi dało. Z grupy NNBR odezwała się chyba jedna osoba, jeżeli w ogóle.
#8 Julitka
A pytanie już jest, przynajmniej dla mnie, nieaktualne.
#9 daszekmdn
Najlepiej o takie rzeczy to mimo wszystko na Typhlosie.
#10 Julitka
Na Typhlosie nie przebywa obecnie młodzież w dużych ilościach.