Tak. Ja mam jeden wniosek. Użytkownikom nigdy nie dogodzisz, i co by się nie działo będzie źle. A to złą moderacja, a to zły interface, a to zły autor, a to złe x y z i tak w nieskończoność. Wedle starego przysłowia: Jeszcze się taki nie narodził, co by każdemu dogodził.
No spoko, ale wg tego, co od 1.5 r. pisze Pajper i administracja Elten trzyma się na włosku, nie wiadomo czy jest sens go rozwijać. Hmmm. ciągnie się takie gadanie w nieskończoność i ten fakt też nie służy projektowi. Moim zdaniem trzeba na cośsię zdecydować: albo koniec z Eltenem, miał już swój czas, albo robimy wszystko, żeby go utrzymać. Ile już było wątków z serii Ja mam dość, a nie widać nie ma realnej zmiany w rzadną stronę.
Czy będą fora, czy grupy, czy rekomendowane, czy żadna taka nie będzie, to z każdego rozwiązania będzie zadowolonych z 40% maks, także nietrudno wyobrazić sobie, że z 10 osób się zbierze i zacznie pisać, że Elten się sypie. Fb nie jest idealne, ale nikt nie pisze, że się sypie, bo do programistó i adminów fb to nie trafi, więc szkoda klawiatury, tu inaczej sytuacja wygląda.
Heh no właśnie kolejne, czy wciąż te same? Wszystkie apele Pajpera i administracji opierały się na hamstwie userów, ich braku szacunku, złej opinii w środowisku, kłutniach no i co? Jakiś apel przyniósł wymierną poprawę? --Cytat (papierek): elten powstał po to, żeby rozwiązywać kolejne problemy eltena i jego użytkowników.
Julitka wyrażenie swojego zdania nie jest rozpentywaniem burzy. Potwierdza się to, co pisał Mateponczas, że kierownictwo akceptuje tylko pozytywne opinie. Napisałam,że moim zdaniem w kółko omawia się ten sam problem i nic to nie zmienia. Taka jest moja opinia po przeczytaniu iluś wątków o tym samym, ankiet i wpisów na blogach. --Cytat (Julitka): Gadaczka, nie gniewaj się, ale nie rozpętuj burzy, bo masz chyba na to ochotę, a my wszyscy chyba już nie.
Ekhem to WY liczycie na burzliwą dyskusję, co jakiś czas pojawiają się wątki typu szacunek dla ELtena Elten to zabawka itd. jaki jest w tym cel. Możesz odpowiedzieć za Dawida, hie, hie.
Dokładnie Magmar. Zakładanie wątków o tym samym i liczenie, że userzy... no właśnie co? Poprawią się? :P --Cytat (magmar): Ekhem to WY liczycie na burzliwą dyskusję, co jakiś czas pojawiają się wątki typu szacunek dla ELtena Elten to zabawka itd. jaki jest w tym cel. Możesz odpowiedzieć za Dawida, hie, hie.
Ja wczoraj ze swojej perspektywy powiedziałem, dlaczego Elten może być postrzegany tak, a nie inaczej. Nie zrobiłem tego ani w sposób napastliwy, ani jakoś specjalnie agresywny. Pojawił się wątek, więc się wypowiedziałem. Osobiście nie zgadzam się z ograniczeniem kompetencji moderacji PSE. Wiem, że to nie było celowe działanie, wiem też, czym jest podyktowane, wiem też jednak, że skoro problem się pojawił, można go tymczasowo rozwiązać.
Jak to? Przecież założył go Dawid, a podobny wątek założył denis. Przykre, że nie umiecie czytać ze zrozumieniem. I jeszcze jedno. Skoro wywołaliście mnie po raz kolejny do tablicy, powiem Wam, że ten wątek dokładnie pokazuje, że czy tego chcemy, czy nie, musimy integrować się z widzącymi i na zdrowie nam to wyjdzie w dłuższej perspektywie. Nie mówię, że do Eltena należy ściągać widzących całymi tabunami, bynajmniej, ale chodzi o to, że taka uproszczona segregacja niewidomych z niewidomymi wyłącznie, nie odniesie żadnego pozytywnego skutku. Wiem co mówię. Właśnie przez to są co i rusz burze o nic.
HMMM co ja o tym sądzę? Wszyscy już wiedzą, ale skoro powstało wiele wątków o tym samym zamierzam poraz kolejny odpowiedzieć na wariacje na temat Eltena. Elten to nie zabawka, ale rządy Eltena przypominają rządy sanacji. Niby adminem jest Paulinux, a i tak Julita wyraziła się na temat pewnych jej uprawnień i to ona (jako kto?) aktywnie zabiera głos w temacie. Nawet nie Dawid, (naczelny kerownik projektu), nawet nie Paulinux - Administrator PSE tylko właśnie JULITA. Swoją drogą dlaczego nie dacie Paulinie nawet dostępu do ankiet, blogów itd. Dlaczego jak sie wypomina Julicie, że wypowiada się w imieniu Dawida i nazywa się ją jego sekretarką tudzież rzecznikiem Prasowym reaguje obrazą? Przecież w każdym wątku tzw. ideologicznym daje tego dowód. Elten to nie zabawka, to całkiem fajny projekt, ale rządy ELtena nie wystawiają najlepszej wizytówki projektowi i nie mówię tu o wybranej w sierpniu moderacji PSE, ale oni nie mogą wiele zdziałać, jeśli mają nad sobą Siostrę Niejednokrotnie Przełożoną. WIęc albo dziewczyno odpuść czym pomożesz Dawidowi i jego projektowi, albo rób tak dalej ze wszystkimi konsekwencjami.
Mateponczas nie wiem czy to pocieszające czy nie, ale onegdaj śledziłam forum dotyczące problemów innej niepełnosprawności, nie mam na myśli zaburzeń intelektualnych i tam również zdarzają się podobne burze, więc... chyba to specyfika enklaw. Ale... jak to jest, że na forum BC jest porządek? A no tak, że wiadomo kto jest Adminem i struktury są jasno ustalone.
Przepraszam, że wyrażam się w taki sposób, ale się po prostu już buntuję. Kiedyś siedziałem i to wszystko obserwowałem. ale teraz, szczerze, zaczęło mi się robić przykro.