EltenLink

"gdy z dziada zrobi się pan" - brak ataku at personam z adnotacją...

Wróć do Archiwum Eltena

#61 misiek

A tak w sumie to co to są te listy dyskusyjne?

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2020-10-18 19:13

#62 camila

Na przykład typhlos, eyes-free itp. Listy mailingowe.

ENFP
2020-10-18 19:16

#63 denis333

No to ankieta utworzona.
Głosuj kto może. Na wypełnienie macie 10 dni. Do 28 października włącznie. 29.10 ogłaszam wyniki. Od waszych głosów być może zależy dalsza atmosfera na tym portalu.

2020-10-18 19:53

#64 Julitka

Camila, widzę, że masz chyba jakiś zły dzień.
Nie czepiam się w swoich postach, tylko wyjaśniam rzeczy, których nie byłaś pewna. Nadmienię tylko, że ja w stosunku do Ciebie nie używam słownictwa, jakie Ty stosujesz w odniesieniu do mnie, bo Cię szanuję taką, jaka jesteś.
Sama tego wyjaśnienia chciałaś w swoich postach, więc mi tego nie zarzucaj, proszę.
Jeżeli chcesz porozmawiać, wyżalić się, ponudzić, jestem chętna, choć chyba nie znajdziemy wspólnego tematu tam, gdzie byś chciała.
Reszto grupy dyskutantów:
Łowca:
Tak, mówiłeś, że a nie mówiłeś. Wiemy już wszyscy, że byłeś, jesteś i będziesz przeciw grupom. Jeżeli o mnie chodzi, nie musisz powtarzać.
Pajper też był przeciw, ale mniejsza o to. Wszyscy są przeciw grupom. Ja byłam tak 50/50. Więc kto był za grupami, skoro weszły? xd
Co do porównywania Eltena do forów różnych, to chociaż byśmy chcieli, nie zrobimy tego dobrze, bo to NIE jest forum tematyczne, na którym siedzą ludzie o zbliżonych zainteresowaniach, często w podobnym wieku czy sytuacji. Nie gniewajcie się za to porównanie, ale Elten to wór ze wszystkim i wszystkimi.
I, wybaczcie, pisanie postów w stylu "ja wiedziałem, ja wszystko wiedziałem" raczej nikomu z nas nie pomoże, a raczej zaszkodzi.
Tzn. pomoże o tyle, że będzie satysfakcja. Tylko na dłuższą metę to raczej trucizna, nie retbull.
Dużo z Was pisze tutaj, jak im na Eltenie źle. Wielu chce też dla niego poprawy i ok, ale są też głosy w stylu "Elten nigdy nie będzie..."...
Kurcze, jeżeli Wam to tak przeszkadza, znajdźcie miejsce, gdzie będzie ok.
Ja byłam zapisana na listę Kerygmat - tę katolicką listę mailingową niewidomych.
Od pewnego czasu mi się tam coś nie podobało, w szczególności wypowiedzi jednej osoby, bardzo radykalne i ostre. Więc po jednej z nich miarka się przebrała i powiedziałam, że skoro on nie chce odejść, a ma prawo, to odejdę ja. Bo nie ma już dla mnie tam miejsca.
I odeszłam.
Czy wrócę - nie wiem, ale na pewno nie w przeciągu kilku lat. Nie należę do osób, które szumnie się skądś urywają tylko po to, żeby kilkadziesiąt dni później wrócić i sprawdzić, jaki to wywarło efekt.
Na świecie i w necie jest tak dużo miejsca, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Ja nikogo nie wyganiam z Eltena, ale serio, jeżeli on rodzi w Was frustrację, no to po co się męczyć?
Ja sama zastanawiam się, czy nie zrobić sobie kilkumiesięcznej przerwy dla regeneracji pokładów optymizmu i cierpliwości.
Camila, ja nigdy nie otrzymałam od Ciebie priva, będąc moderatorem, z żadną skargą.
Nie wiem, jak dziewczyny, nie wiem też, jak obecna moderacja.
Naprawdę tak dobrze jest wylewać brudy na światło dzienne?
Po co, skoro można inaczej?
Miłej nocki!

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-10-18 21:32

#65 camila

Jestem po konwersacji z @paulinux i problemem jest wyłącznie regulamin. Moderacja wypełnia swoje obowiązki, i to rozumiem, lecz czasem wypełnia je źle - po prostu, i dzisiaj moja frustracja panowała nade mną we wszystkim, co tu umieściłam... Nie mam nic do nikogo, lecz to trochę nieprzyjazne miejsce, gdzie każdy patrzy tobie na ręce i pilnuje, czy nie powiedziałeś za dużo.

ENFP
2020-10-18 21:40

#66 Zuzler

ALe... Ja nie czuję się dziadem jakoś, a moderuję. :(

2020-10-18 21:44

#67 pajper

Wiecie, na czym polega dowcip? Pamiętam lata 2017/2018, kiedy byłem grupom bardzo przeciwny. Praktycznie w co drugim wątku na forum wynikał temat grup i zawsze pisałem, że moim zdaniem Elten jest na nie zbyt mały, że nie ma potrzeby.
I wtedy były krzyki, jaki to autor zły, bo nie słucha społeczności, bo grupy są fajne. No to dostaliście, czego chcieliście.
Większość była za grupami.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2020-10-18 22:45

#68 denis333

Ja bvyłem przeciw. A przynajmniej w takiej formie. Więc co złego, to nie ja. :P

2020-10-18 22:46

#69 Zuzler

Ja byłam za grupami, ale przyznam szczerze, sądziłam cały czas, że będą dodatkiem do forów, które istniały, nie, że je wchłoną.

2020-10-18 22:47

#70 denis333

Oo to to. Gdyby były dodatkiem, to było by zdecydowanie lepiej. Bo obecniejest niezły bałagan.

2020-10-18 22:47

#71 pajper

Tak, bo gdy istniało forum "Informatyka" zawierające kilkaset wątków, to bałaganu nie było?
Jako główny argument za grupami było ciągle to, że na forach głównych jest zbyt wiele tematów.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2020-10-18 22:49

#72 balteam

Tak by było też narzekanie, że treści się dublują, bo ludzie w grupach piszą i na forum. Z resztą z 30% ludzi jest za grupami, 30% przeciwko itd. Także czego Pajper nie zrobi to usłyszy, że źle zrobił i ktoś od początku już tak pisał.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-10-18 22:52

#73 Julitka

Akurat to pamiętam. Nawet się z pajperem pożarliśmy wtedy, to była jedna z pierwszych kłótni w naszej przyjaźni. :p
-- (pajper):
Wiecie, na czym polega dowcip? Pamiętam lata 2017/2018, kiedy byłem grupom bardzo przeciwny. Praktycznie w co drugim wątku na forum wynikał temat grup i zawsze pisałem, że moim zdaniem Elten jest na nie zbyt mały, że nie ma potrzeby.
I wtedy były krzyki, jaki to autor zły, bo nie słucha społeczności, bo grupy są fajne. No to dostaliście, czego chcieliście.
Większość była za grupami.

--

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-10-19 09:02

#74 Julitka

Taki, a nie inny kształt grup został ustalony na konferencji, gdzie obecni byli m.in Paulinux, Midzi, Tomecki, Monstricek, ja, pajper i parę innych osób (przepraszam Was bardzo za żąglowanie nickami, ale kurcze, trzeba tę sprawę uporządkować) i wynikał z obawy o uklangowienie grup, czyli rozbicie absolutne ludzi po grupach i zerową aktywność na forach o tej samej tematyce +150382810 grup o tej samej tematyce.
Na Eltenie na razie nie ma aż takiego bałaganu.
-- (Zuzler):
Ja byłam za grupami, ale przyznam szczerze, sądziłam cały czas, że będą dodatkiem do forów, które istniały, nie, że je wchłoną.

--

2020-10-19 09:04

#75 zywek

Bo jest zwyczajnie za mało osób, żeby taki bałagan powstał.

2020-10-19 15:40

#76 Julitka

@Żywek Fakt. Ale rozwiązania zaimplementowane miały temu zapobiec.

2020-10-19 15:57