Chociaż po prawdzie to brajl mógłby zniknąć całkowicie. Fkt jest taki, że ortografia społeczeństwa wbrew powszechnej opinii nie wynika z tego, że niewidomi nie czytają w brajlu a raczej z tego, że niewidomi nie czytają wogóle.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
-- (nuno69): Chociaż po prawdzie to brajl mógłby zniknąć całkowicie. Fkt jest taki, że ortografia społeczeństwa wbrew powszechnej opinii nie wynika z tego, że niewidomi nie czytają w brajlu a raczej z tego, że niewidomi nie czytają wogóle.
Linijki pewnie! Wedłóg potrzeby. Mnie w brjalu wkurza fakt, że w tych zacofanych ośrodkach wciskany on jest jako jedyne słuszne źródło informacji/wiedzy. A potem jest płacz, że "o joj! Tego w brajlu nie mam".
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Mów mi o czymś, czego nie wiem. Niestety, i w chorwacji jest tak samo. -- (nuno69): Linijki pewnie! Wedłóg potrzeby. Mnie w brjalu wkurza fakt, że w tych zacofanych ośrodkach wciskany on jest jako jedyne słuszne źródło informacji/wiedzy. A potem jest płacz, że "o joj! Tego w brajlu nie mam".
Wielu rzeczy ludzi się nie uczy, i dostajemy w wyniku ludzi nie radzących z technologią w ogóle. -- (nuno69): Jednoczesnie nie uczy się ludzi szukać po Internetach czego przykłądy manifestują się tu jak geje na paradach.