PSE Forum mieszane

Zakaz handlu w niedziele - co o tym myślicie?

Założony przez lukasz1993258 45 wpisów ostatni wpis 7 lat temu Strona 3 z 3

Transkrypcja

Witam wszystkich. Najpierw tutaj się odniosę do mojego poprzednika. Sklepy na pewno są czynne sklepy Żabka. To na pewno. Ale czy one są czynne? One, te sklepy, obeszły taki sposób, iż Żabka działa jako punkt pocztowy, a jeszcze działa jako noter gastronomiczny, bo można sobie jeść te napki na ciepło i na zimno. Co do mnie i mojej teorii o niedzielach niehandlowych. Nie o czym się wypowiadałem, czy nie? Może chyba się wypowiadałem, ale trudno, będzie to powtórzenie. Jeżeli chodzi... Moim zdaniem tak. Jeżeli chodzi o te hiper-markety różne i te większe sklepy galerie, to jestem za tym, żeby one były zamknięte. Dlaczego? Właśnie dlatego, że żeby to można było z rodziną spędzić. A nie po to chyba człowiek, zakłada rodzinę, żeby później tylko po sklepach chodzić, żeby tylko materialne. Rzeczy. To, bo... Rodzina to jest mała świątynia. Katolicy mówią, że to jest mała kościół, a profesor mówi, że to mała cerkiew. Ale... Rodzina to tak jest... ...mała świątynia. Natomiast... I tutaj się zgadzam, że jeżeli chodzi o takie małe osiedlowe sklepieczki, no to ja rozumiem ilości i musi się właśnie się stanie. No to ja nie widzę opcji, bo nieraz też się może zdarzyć... ...nieraz też się może zdarzyć, że przyjdą jacyś niezapowiedziani... ...ktoś. Ale... ...może też co? To małe sklepy. Tak, że można przecież na takie niezapowiedziane wizyty przygotować się dzień wcześniej. Więc... ...ja tutaj nie widzę przeszkód. I tak niektóre te sklepy ueszły. Tak samo Carrefour Express na przykład. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Po co zakłada się rodzina? Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

No i co? I wszystko na to wskazuje, że rzekomo soboty mają być też niehandlowe. No cóż. Ciekawe. Ciekawe jak to się rozkręci dalej. Co będą chcieli dalej z tym fantem zrobić. Bardzo mnie to ciekawi. Co takiego mądrego wymyślą. Na jaki genialny pomysł wpadną. No to tak słyszałem. Jeżeli mówię coś nie tak, no to możecie mnie oczywiście śmiało poprawić, ale chcąc nie chcąc tak słyszałem, że tak ma być. Ładnie.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Witam. Jezu, tutaj do Pana. Panie Łukaszu. Gdzie to Pan wyczytał, że nie chcą zarobić w soboty wolno od handlu? Ja czuję, że to w życiu nigdy nie przejdzie. No bo jak? Jeżeli tak, to proszę, może zachęcam się do tego niewiernego, ale proszę o jakieś konkretne adresy, stronę czy artykuł, jeżeli. A jeżeli to tylko jakieś dodanie jakiegoś człowieka, no to ja bym w takie coś uważał. A jeżeli to naprawdę ma być, no to bym prosił o podanie jakichś konkretnych nazw artykułów, ewentualnie na brief podostanie linki. Pozdrawiam wszystkich.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Tak jak tutaj już mówiłem, parę osób mi to mówiło, że takie pismo, że chcą tak zrobić po prostu, ale mam nadzieję, że tak do tego nie dojdzie.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Witam. Storo Pan mówił, że to powiedzieli ludzie. No to powiem taką rzecz. Będąc dzisiaj w Polsce, w związku z niewiadomymi u siebie w Białymstoku, dowiedziałem się taką rzecz. W tym roku ma je sprawdzane, czy jedna niedziela w miesiącu to wystarczy, czy jednak wrócą do dwóch niedziel handlowych. Więc ja bym się nie sugerował. To tak samo, jak ludzie mówią, od 1 kwietnia do Białostockiej Komunikacji Miejskiej wróci linia 111. A żadnej takiej informacji na stronie Białostockiej Komunikacji Miejskiej, BTM-u nie ma. Tu można sobie porównać, to jest tylko słowa ludzi. A chcieć, a móc, to są dwie różne rzeczy. Nie wiem, czy Pan wyczytał na... forum tekstowym, też zakaz handlu, że jakiś tam prezes, nie wiem, po prostu do tego skrócił, ja dobrze zapamiętałem ten skrót, ZHPP, jeśli dobrze pamiętam, to jest to, co miałeś, nie pamiętam do końca, chce tą ustawę, jaką tam kolokwialnie było, wrócić do kosza, czyli cofnąć. Więc ludzie mogą mówić, co chcą, a władze zrobi i tak swoje. A ja uważam, że raczej, nie bo pierwsze co słyszę, to tylko Pan mówi, nikt więcej o tym nie mówi, że chcą zrobić soboty niehandlowe. Więc, jeżeli znajdzie Pan jakieś artykuły, to bym prosił o podesłanie mi linków na prywatnie. Pozdrawiam wszystkich.

Pozdrawiam