Mało tego- jeszcze mu napluli w twarz i to dosłownie i mu zagrozili i zwyzywali. Nie powiem nic więcej, bo w tym wątku nie można przeklinać, a na taką znieczulicę brak innych słów.
a za oplucie niepelnosprawnego wspulwiezniowie pokropili by go woda z ubikacji szczotka toaletowa bo tam sie z takimi tak robi. Recydywisci maja swój chonor i takich gnojków sie tam miazdzy.
aaaaa niezle. no w kazdym badz rzie mam nadzieje ze naszemu koledze fizicznie nic niezrobili? a przynajmniej nie tak ze bedzie sie dlugo musial leczyc?
recydywiści mają swuj honor, to fakt, ale tylko w ściśle określonych warunkach, jak im jest wygodnie. Niepełnosprawnego szanuj, dzieci nie gwałć, generalnie honor itd, ale za to jak dostajesz 25 lat, to jesteś tam szanowany, a jak tylko kradzież to jesteś nikt :D
ja kiedys w jakiejs reportazi slysialam jak zlodziej samochodow mowil, ze oni kradna rozne auta, ale nie te gzdie wiadmo ze sa dla osobi niepelnosprawnej. ale to juz inny temat sory, tylko mi tak doglowy wpadlo.
a i jeszcze co do recydywistów. Powieszą pedofila, skopią gwałciciela, ale sami jak znajdą najsłabsze ogniwo w celi to traktują go jak darmowy seks, więc tak to u nich jest. :D Honor, zasady, ale tak żeby to ładnie wyglądało.
Tajan1991- a ja się nie zgadzam. Co- może jeszcze takiego karmić z naszych podatków? Za kradziesz i pobicie odciąć łapy, za oplucie i groźby język. Po za tym- jeśli nie byliście w więzieniu i nie znacie nikogo kto tam był, a jakąś tam wiedzę macie z filmów to proszę- nie wypowiadajcie się na ten temat. Nie ma takiej możliwości w naszym chorym kraju, by pedofil przebywał w raz z grypsującymi. Taki od razu leci na ochronki. Po za tym- honor więzienny już dawno umarł. Teraz normalnie grypsujący robią interesy z frajerami i nie ma już żadnych zasad.
Ja juz to kiedys zrobilem. Jak ojciec szedl siedziec, udalo mi sie dogadac i zrobic to tak zeby jego kumple z pod celi dowiedzieli sie jak mnie niepelnosprawnego traktowal. Oj pozalowal tego. Na tej podstawie tez to mówie. Wiec lysy nie wyssalem sobie tego z palca. Juz to wypróbowalem.
No tak, w więzieniach tylko ci honorowi są, wszyscy praktycznie jak z Symetrii, tylko czasem pedofile, wszystko czarnobiałe, albo poje*any albo honorowy, ciekawe tylko gdzie ten honor na wolności siępodziewa.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Ja nie opieram sie na filmach tylko na informacjach jakie posiadam. W kazdym razie mam jedno tylko pytanie, czy w tamtej sytuacji drzwi byly otwarte? Nigdy nie mam otwartych drzwi od mieszkania kiedy w nim jestem zawsze pozamykane. Jestem ciekaw czy mozna zalatwic sobie cos w stylu cichego alarmu jak w bankach. Ze wzgledu na niepelnosprawnosc wlasnie na takie okazje.
Po prostu śmieszne te zasady są: hipotetyczna sytuacja, okrada ktoś jakąś kobietę, idzie do więzienia ok, ale jak okradł by niepełnosprawną to by został skopany kilka razy. Mówienie o honorze w tym kontekście jest śmieszne. Aczkolwiek, jak jest możliwość aby w więzieniu takiego pedofila przetrzepali no to nie mam nic przeciwko. był
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.