EltenLink

Funkcje premium

Wróć do EltenLink

#121 balteam

No tak, ja do Pajpera propozycji bym nic nie dodawał, może pozamieniał lekko miejscami, ale nie możemy wycinać darmowych funkcji, takie notatki fajna rzecz na mobilkach, jak coś, to limity do notatek, ale nie kastrowanie ich do zera. Tworzenie limitó pytań w ankietach też takie sobie, mało i tak się ich tworzy, więc szkoda czasu na myślenie o tym.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-09-07 18:42

#122 pajper

Speechmatix kosztuje od 2,4 do 3,6 dolarów za godzinę, czyli 10-18 zł, tak około. Google jest odrobinkę tańsze, ale i gorsze, więc prześledźmy na przykładzie SM.
Miesięcznie dochodzi nam ok. 3-4 godzin wpisów głosowych, średnia z ostatnich 6 miesięcy. To daje przy całkowitej transkrybcji w przybliżeniu 4*12*15=720 zł rocznie.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2020-09-07 18:43

#123 Paulinux

No nie wiem, szczególnie że niektórzy potrafią mieć słabe mikrofony lub mówić dość niewyraźnie

Happy hacking
2020-09-07 18:45

#124 balteam

Pytanie jak by to działało, jak szybko by to zamieniało na tekst? Bo może się okazać, że dłużej niż wysłuchanie. Na pewno trzeba to tylko stosować na forum, a nie blogach.
No i wtedy fajnie jak by dało się ustawić żeby odpalało transkrybcję z automatu jak ktoś chce, trochę trzeba to przemyśleć. Liczba głosowych wpisów raczej wzrośnie na mobilkach, ale nie oznacza, że 750 zł tak szybko przekroczymy roczne, bo niewszystkie wpisy ktoś będzie chciał traskrybować.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-09-07 18:47

#125 tomecki

Byłbym raczej za tym aby osoby płacące inicjowały takie tłumaczenia. Mogłoby się okazać, że część treści w ogóle nie byłaby ruszona, bo nikt tego w tekście widzieć nie chce. Jeśli dodatkowo damy limit na osobę to może mieć sens. Jeśli funkcja będzie cieszyć się powodzeniem to będzie można pomyśleć na uruchomieniem osobnej usługi przepisywania nagrań.

2020-09-07 18:49

#126 balteam

A co do blogó jeszcze:
Myślę, że współdzielonych fajnie jak by nie ograniczać kasą, niektórzy mają kilka fajnych blogów, może bardziej idźmy w ograniczenie długości wpisów, darmowa wersja do 10 minut, płatna 25 zł bez limitu. Jak nie da sięczasu, to mega nagrania ileś tam.

2020-09-07 18:54

#127 Lowca_Androidow

Baltim, żadne komunikatory nie mają takich ograniczeń, ale nie opłaca ich serwerów jedna osoba jak w przypadku Eltena.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-09-07 19:03

#128 magmar Konto zarchiwizowane

Słuchajcie, z punktu widzenia użytkownika nie ma różnicy między pakietem złotym, a platynowym, natomiast różnica w cenie jest zasadnicza.
Nie opłaca mi się dawać 100 więcej za to, że jestem widziana jako darczyńca.

2020-09-07 20:04

#129 Paulinux

Racja. Szczególnie, że z tego co zrozumiałam, info znika po roku.

Happy hacking
2020-09-07 20:06

#130 balteam

No to dorzućmy do platyny większy wpływ na projekt poprzez głosowania na różne funkcje.
Platyna z założenia nie daje dużo więcej, bo mało kogo na nią stać.
Dodać możemy jeszcze dla platyny jednorazową lub dwurazową w miesiącu wiadomość do wszystkich użytkowników, albo by się to wyświetliło jak przy odpalaniu teraz.
W takiej wiadomości ktoś by mógł zareklamować co sobie chce. Wiadomość nie mogła by byćbezesensowna, obraźliwaitd.

2020-09-07 20:26

#131 balteam

O i jeszcze można by do tych 200 zł dodać możliwość skorzystania z tych propozycji, które kiedyś pisaliśmy żeby zebrać kasę. Czyli stworzenie tematu dla kogoś, godzinne czy dłuższe spotkanie itd.
Oczywiście trzeba by na nowo spytać czy ktoś chce dalej coś takiego proponować, bo w sumie sytuacja sporo się zmieniła.
I jak rozumiem idee wpłacania częściowego:
w styczniu wpłacę 25 zł, w marcu kolejne 25, w czerwcu 50. To pakiet za stówę mam do? Obstawiam, że do stycznia, potem wróci to do poziomu 50 zł, bo ta pierwsza wpłata przestanie działać, a cały pakiet, jak nie będzie dopłat, wyczerpie sięw czerwcu po roku.

2020-09-07 20:45

#132 daszekmdn

Ale przy wykupieniu jakiegokolwiek pakietu wyłączenie takich reklam mile widziane,.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2020-09-07 23:21

#133 zvonimirek222

Oraz dać oddolną możliwość użytkownikowi żeby je wyłączył.
-- (daszekmdn):
Ale przy wykupieniu jakiegokolwiek pakietu wyłączenie takich reklam mile widziane,.

--

Student studentowi wszystko
2020-09-08 07:01

#134 balteam

Pomysły dla pakietu 200 zł:
1 stworzenie chmury dla użytkownika ala dropbox, tak jak było kiedyś, np. do 5 gb miejsca. Użytkownik by mógł udostępniać link do swojej chmur innej osobie itd.
2 strimowanie przez Eltena.
Jak chcę coś zastrimować to robię to przez Eltena, filmik sięzapisuje i jak ktoś chce to potem może go sobie odtworzyć. Byłby tam chat do zadawania pytań strimującemu.
Można by strim 1 w miesiącu daćza stówę, a bezograniczeń za 200 zł.
Taki strim jak by był bez opóźnień i gry by można strimować, to by było coś.
Jak będzie dużo programowania to pewnie odpadną, alae jak nie, to może warto je rozważyć.

Edytowano 2020-09-08 14:04

#135 magmar Konto zarchiwizowane

Brzmi zachęcająco.

2020-09-08 14:43

#136 daszekmdn

Te 5gb miejsca było kiedyś, więc dużo roboty wg mnie z tym nie będzie :) na stronie z resztą nadal jest odnośnik do plików użytkowników, które nadal można z tamtego miejsca pobrać.

Edytowano 2020-09-08 16:11

#137 pajper

Pliki udostępnione zostały usunięte ze względu na małą popularność tej funkcji w porównaniu do kosztów rozwijania i łatania. Ich przywrócenie nie jest problemem, kod wyleciał z klienta, ale wciąż go oczywiście mam.
Pytanie jednak, czy w kontekście przyczyny ich usunięcia, w ogóle ma sens robienie comebacku?

#StandWithUkraine

2020-09-08 16:13

#138 daszekmdn

Małą popularność? Prawie każdy coś miał i kilka osób się przeciw temu buntowało.

2020-09-08 16:14

#139 pajper

Małą, podsumowanie było w którymś wątku, nie pamiętam, którym, ale ilość ich pobrań miesięczna była liczona niemal na palcach.

#StandWithUkraine

2020-09-08 16:15

#140 daszekmdn

Ale wiesz, jakby tak ją lekko dopracować dodając np szyfrowanie folderów hasłem, czy możliwość współdzielenia ich z innymi wybranymi użytkownikami to czemu nie?
Mogłoby to pyknąć.

2020-09-08 16:17