Funkcje premium
Wróć do EltenLink#441 pajper
Jest taki dzień, tylko jeden raz do roku... I nie mówię tu o świętach, choć oczywiście na święta wszyscy także wyczekujemy.
Wspaniała Amerykańska komercja jednak zapewniła nam święto znane jako "Black Friday" albo, bądźmy patriotyczni, "czarny piątek". A właściwie to już ostatnio mówi się o czarnym weekendzie albo wręcz czarnym tygodniu. Korzystając z tego, że jeszcze, dzięki niech za to będą, nie mamy czarnego miesiąca, nieco tradycjonalistycznie zapowiadamy promocję. I to dość niezwykłą.
Do "Cyber Monday", czyli najbliższego poniedziałku, wszystkie pakiety premium możecie kupić lub przedłużyć w promocyjnych cenach: pakiety Kurier, Audiofil oraz Skryba w cenie 30 zł, a pakiet sponsorski w cenie 140 zł. I szczerze chyba mogę napisać, że tak tanio sponsora jeszcze nie było.
Tak więc zapraszamy do zajrzenia do sekcji menu, Społeczność, Moje Konto, Pozostałe, Pakiety Premium. :)
Przy okazji przypominam, że pakiet sponsorski będzie zawierał także funkcje wprowadzanego w Eltenie 2.4.3 nowego pakietu Reżyser.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#442 nuno69
Szkoda że ta promocja na BF. wolę kupić drożej, a nie mieć nic wspólnego z USA. No ale życzę wysokich przychodów.
#443 zywek
A czarny rok? Kiedy nadejdzie czarny rok, podczas którego wszystko będzie 300 procent tańsze? @pajper zapłać mi, a kupię pakiet premium! :D
#444 balteam
Pajper zapłacił ci 60 zł, 140 już dorzuć od siebie :P
#445 zywek
Aa, zapłacił mi... No nie, nie dostałem żadnego przelewu ostatnio xD
#446 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
usuwanie mojej opinji, no to się powtórze.
1. funkcje premium to zmora dla tych, co ich nie stać.
2. pakjety dźwiękowe za kasę, to się nazywa złodziejstwo.
3. opensource+płatne się nie lubią.
#447 lukasz1993258
przecież tematy już som darmowe.
#448 misiek
1: skoro stać cię na Iphone to i na pakiet premium. 2 i 3 to tylko twój problem.
#449 magmar Konto zarchiwizowane
Szanowni Państwo~!
Proszę mi dokładnie wytłumaczyć dlaczego wpisy dotyczące wadliwych funkcji premium zostały usunięte.
Odnosiłam się do jednej z funkcji premium, która nie działa i za którą zapłaciłam.
To jest nie pierwsza sytuacja kiedy cenzurujecie niewygodne dla Was kwestie, regulamin nie został złamany, nie ma napisane, że nie można publicznie zgłaszać skarg dotyczących działań portalu więc nie doszło do żadnego uchybienia.
A ja Wam powiem, że prawnik mógłby się przyczepić do tego co uskuteczniacie w obrębie opłat za funkcje premium, sprawa z podziękowaniami jest szemrana i daje świetne pole do nadużyć.
Nie grożę jeno nazywam rzeczy po imieniu.
Chcecie uniknąć podatku, rozumiem, każdy chce żyć, ale to co uskuteczniacie jest permanentną inwigilacją.
To też usuniecie?
Bez obaw zostawiłam sobie kopię, a jak pisał pewien Rosjanin "Rękopisy nie płoną".
#450 Julitka
Odnośny wpis znajduje się w wątku "Informacje o działaniach na forach", zamieszczonym na tym forum.
Jeżeli zaś chodzi o podatki, Fundacja Prowadnica płaci je zgodnie z ustawą jej dotyczącą, co może sprawdzić każdy obywatel Rzeczpospolitej Polskiej.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#451 misiek
Przejdź się na meega długi spacer, ochłoń, a po powrocie zrób sobie gorącą relaksacyjną kompiel. Polecam. A po fakcie zajrzyj do wątku o zgłaszanych błędach i przeczytaj ze zrozumieniem jak to dokładnie się robi. Póki co twój ostatni wpis jest zwykłym świństwem do strony projektu, ale jeśli już koniecznie chcesz się bawić w prawników, to powiem ci, że każdy jeden za taką usługę weźmie 2x tyle, niż ty zapłaciłaś za premium, a i tak jesteś z góry na pozycji przegranej. Sama sobie odpowiedz na pytanie czy warto.
#452 pajper
Fundacja prowadnica korzysta ze zwolnienia z podatku VAT na podstawie art. 113 ust. 1 Ustawy o Podatku od Towarów i Usług, tj. Dz.U.2021.685.
Fundacja Prowadnica jest podatnikiem podatku CIT (podatku od osób prawnych). Temu opodatkowaniu podlega przychód Fundacji, tj. dochód z odliczonymi kosztami uzyskania przychodu. Fundacja składa w każdym miesiącu stosowne oświadczenia, a do jej dochodu wlicza się opłaty uzyskane z pakietów premium.
Opłaty za pakiety premium są pobierane na podstawie prowadzonej działalności gospodarczej, dokładnie punktu PKD 62.01.Z, zgodnie z par. 12 Statutu Fundacji, tj. obowiązującej wersji z dn. 7 marca 2021 r. oraz stosownego wpisu w Monitorze Sądowym i Gospodarczym z dn. 7 kwietnia 2021 r.
#453 pajper
Dodam też, że zgłoszenie problemu w prawidłowej formie miało miejsce dopiero 11 stycznia, czyli dwa dni temu.
#454 pajper
Kochani,
Od kilku tygodni regularnie otrzymujemy maile zaczynające się od słów "Z przykrością informujemy, że jesteśmy zmuszeni podnieść opłaty".
Tak, inflacja ma się w najlepsze, a wszystko drożeje: od serwera, przez księgowość, a na filamentach do druku kończąc. I są to często niemal dwukrotne podwyżki.
W tej sytuacji niestety i my jesteśmy zmuszeni zareagować na zaistniałą sytuację. Starałem się tego uniknąć, ale na razie rok 2023 zapowiada się na bardzo trudny dla nas wszystkich.
Dlatego od 1 stycznia ceny pakietów premium będą następujące:
Pakiety podstawowe: 60 zł na rok,
Pakiet cała orkiestra: 200 zł na rok,
Pakiet sponsorski: 250 zł na rok.
Do dnia 1 stycznia możecie jeszcze zakupić lub przedłużyć pakiety premium w dotychczasowych cenach.
#455 daszekmdn
A jak ktoś ma na dłużej to czas się nie skraca?
#456 pajper
Nie, nie skraca się. Ceny dotyczą tylko nowych zamówień.
#457 djkrissu
A ja powiem tak: jak chodzi o płacenie za pakiety, czy nie można byłoby podpisać umowy z jakimś serwisem subskrypcyjnym? Teraz wiele płatnych serwisów tak robi. Chcesz płacić? wybierz termin i kliknij kupuję i płacę lub subskrybuj i teraz do póki ktoś nie zrezygnuje, z jego konta/karty co zadany termin kasa o określonej wysokości byłaby automatycznie pobierana. To tak tylko na marginesie, bo jak chodzi o mnie, to wszystkie przedstawione tutaj funkcje są mi do niczego niepotrzebne. Nawet obejdę się bez wiadomości głosowych i innych przedstawionych tutaj wodotrysków. To co jest teraz, mnie w zupełności wystarczy.Zawsze przecież można wyinstalować eltena i byebye. To nie jest coś, bez czego nie da się żyć, zważywszy na fakt, że tak na prawdę, każdy sobie żepkę skrobie. Społeczność w przypadku eltena to tylko słowo i nic więcej. Jakoś nie zauważyłem w całej tej społeczności jakiejś większej chęci integrowania się. Jakby się tej platformie przyjrzeć, to poza kilkoma znajmymi którzy znają się bo razem chodzili do szkoły, każdy dla każdego jest tutaj obcy i nic się nie robi w kierunku, żeby była to faktycznie społeczność. Nie piszę tego bo tak, tylko piszę to, bo sam próbowałem bez skutku z kilkoma tej "społeczności" osobami nawiązać jakąś integrację i lipa. Zatem więc, mnie osobiście jakieś tam ponoszenie limitów i innych nie jest potrzebne. W tej formie w jakiej jest obecnie elten jest dobrze. Dla tego do tej pory nie zapłaciłem nic. Będę obserwować niniejszą dyskusję, a może rzeczywiście znajdzie się coś, co skłoni mnie do tego, że może sięgnę do kieszeni po jakiś grosz jak narazie zauważam, że wasze propozycje bardziej odstraszają od platformy niż miałyby zachęcać. tyle ode mnie.
-
Fiorda! це двомовний польсько-український проект. Fiorda, це "музика для кожного в будь-який час ночі та дня". Запрошую ознайомитися з цим проектом, а можливо, знайдете щось для себе? http://dmsrv.pl:7181/fiorda Наразі пілот, незабаром прямі ефіри. Сторінка проекту: http://fiorda.dmsrv.pl
---
#458 lukasz1993258
Ja powiem tak, 2 razy zakupiłem funkcje premium, ale okazało się, że wsumie przez te 2 lata nie licząc wiadomości głosowych, to raczej z większości tych funkcji nie kożystałem wcale.
związku z powyszszym, wprzyszłym roku nie mam wplanach chyba zakópu funkcji premium na kolejny rok, skoro i tak się z tego nie korzystało wsumie przez 2 lata, tak więc chyba Elten w poctawowej wersji będzie mi raczej wystarczać, pozdrawiam.
#459 papierek
No widzisz, a ja umiałem się zakręcić i poznałem kilka osób. Kwestia umiejętności interpresonalnych i trochę przypadku i chęci.
Chęci ci nie brakwało, nie wiem jak z resztą.
-- (djkrissu):
A ja powiem tak: jak chodzi o płacenie za pakiety, czy nie można byłoby podpisać umowy z jakimś serwisem subskrypcyjnym? Teraz wiele płatnych serwisów tak robi. Chcesz płacić? wybierz termin i kliknij kupuję i płacę lub subskrybuj i teraz do póki ktoś nie zrezygnuje, z jego konta/karty co zadany termin kasa o określonej wysokości byłaby automatycznie pobierana. To tak tylko na marginesie, bo jak chodzi o mnie, to wszystkie przedstawione tutaj funkcje są mi do niczego niepotrzebne. Nawet obejdę się bez wiadomości głosowych i innych przedstawionych tutaj wodotrysków. To co jest teraz, mnie w zupełności wystarczy.Zawsze przecież można wyinstalować eltena i byebye. To nie jest coś, bez czego nie da się żyć, zważywszy na fakt, że tak na prawdę, każdy sobie żepkę skrobie. Społeczność w przypadku eltena to tylko słowo i nic więcej. Jakoś nie zauważyłem w całej tej społeczności jakiejś większej chęci integrowania się. Jakby się tej platformie przyjrzeć, to poza kilkoma znajmymi którzy znają się bo razem chodzili do szkoły, każdy dla każdego jest tutaj obcy i nic się nie robi w kierunku, żeby była to faktycznie społeczność. Nie piszę tego bo tak, tylko piszę to, bo sam próbowałem bez skutku z kilkoma tej "społeczności" osobami nawiązać jakąś integrację i lipa. Zatem więc, mnie osobiście jakieś tam ponoszenie limitów i innych nie jest potrzebne. W tej formie w jakiej jest obecnie elten jest dobrze. Dla tego do tej pory nie zapłaciłem nic. Będę obserwować niniejszą dyskusję, a może rzeczywiście znajdzie się coś, co skłoni mnie do tego, że może sięgnę do kieszeni po jakiś grosz jak narazie zauważam, że wasze propozycje bardziej odstraszają od platformy niż miałyby zachęcać. tyle ode mnie.
--
#460 djkrissu
No to gratuluję
-- (papierek):
No widzisz, a ja umiałem się zakręcić i poznałem kilka osób. Kwestia umiejętności interpresonalnych i trochę przypadku i chęci.
Chęci ci nie brakwało, nie wiem jak z resztą.
-- (djkrissu):
--
--
-
Fiorda! це двомовний польсько-український проект. Fiorda, це "музика для кожного в будь-який час ночі та дня". Запрошую ознайомитися з цим проектом, а можливо, знайдете щось для себе? http://dmsrv.pl:7181/fiorda Наразі пілот, незабаром прямі ефіри. Сторінка проекту: http://fiorda.dmsrv.pl
---