EltenLink

Funkcje premium

Wróć do EltenLink

#281 tomecki

Ja się tylko zastanawiam nad tym, czemu tak się bronisz przed limitem dziennym. Wydaje się to lepsze rozwiązanie z kilku powodów:
1. Mniejsze szanse na zalew wiadomości
2. mniej zajętego miejsca przez darmowych użytkowników
3. Większa potencjalna zwięzłość informacji od tychże darmowych użytkowników.
Jakie są wady dziennego limitu? Tego nie wiem, ale być może coś mi umknęło.

2021-01-11 05:56

#282 balteam

Wada limitu dziennego jest taka, że blokuje przepływ informacji, a wada ograniczenia do 2 minut i tak wystarczająco wkurza żeby część zapłaciła. Moim zdaniem nie ma co na razie zmieniać, tylko trzeba zobaczyć co będzie po kilku miesiącach.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-01-11 07:48

#283 edigorn

@pajper, piszesz "Każdy użytkownik ma za darmo jednego bloga. Czy to blog własny, współdzielony, jego sprawa. Płatne są kolejne blogi - znowu, czy to własne, czy współdzielone.". Czyli na moim przykładzie widzisz temat blogów i ich współdzielenia następująco:

1. Mariolka prowadzi bloga, zaprasza do współpracy Kazia.
2. Kazio nie prowadzi swojego bloga, może więc przyłączyć się do współpracy nad blogiem Mariolki.
3. W przypadku, gdy Kazio prowadzi już swojego bloga, chcąc dołączyć do współpracy nad blogiem Mariolki musi wykupić pakiet "Skryba".

Kazio dołączając do Mariolki, po stronie WP otrzymuje range administratora. Skoro blog wlicza się do jego pakietu darmowego, to nie widzę innej możliwości. Jego prawa muszą być zrównane z poziomem praw do bloga Mariolki. Mamy więc dwóch administratorów bloga.

Jak wygląda więc sprawa, jeśli chcę zaprosić do współpracy innego użytkownika, ale nie chcę nadawać mu praw administratora bloga, ma mieć role/range np. redaktora, autora?
Co stoi na przeszkodzie, by użytkowników o dowolnych rolach dodawać po stronie WP? Czy masz zablokowany ten wariant?
Jak widzisz opcje no limit blogów dla pakietu "Skryba"?

2021-01-11 11:58

#284 gadaczka

EEE, moim zdaniem ludzie oleją te 2 minuty i nastąpi zalew wiadomości po sobie. Na messengerze jest ograniczenie do 1 min. i nikt nie ma problemu, więc tu jest dużo lepiej.
--Cytat (balteam):
Wada limitu dziennego jest taka, że blokuje przepływ informacji, a wada ograniczenia do 2 minut i tak wystarczająco wkurza żeby część zapłaciła. Moim zdaniem nie ma co na razie zmieniać, tylko trzeba zobaczyć co będzie po kilku miesiącach.

--Koniec cytatu

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2021-01-11 13:48

#285 Julitka

@Gadaczka Ale to sobie zaprzecza.
To na Messengerze nie ma problemu, czy będzie zalew wiadomości?

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-01-11 14:25

#286 balteam

Ci co chcą nagrywać długie, po prostu korzystają z whatsappa albo telegrama, albo zapłacą w przypadku Eltena.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-01-11 14:54

#287 Lowca_Androidow

Nie, ci co chcą nagrywać długie i nie płacić będą nagrywać post pod postem, ileż to jest roboty ? dwa kliknięcia więcej, zakończy nagrywanie i klika następny post nagraj wiadomość i leci kolejne dwie minuty, kontynuacja elaboratu.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-01-11 15:02

#288 Julitka

Na szczęście problem chyba dotyczy jeno wiadomości głosowych.

-- (Lowca_Androidow):
Nie, ci co chcą nagrywać długie i nie płacić będą nagrywać post pod postem, ileż to jest roboty ? dwa kliknięcia więcej, zakończy nagrywanie i klika następny post nagraj wiadomość i leci kolejne dwie minuty, kontynuacja elaboratu.

--

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-01-11 15:03

#289 Lowca_Androidow

Na szczęście, to jak to będzie wyglądało na forach głosowych, nadal bez limitu?

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-01-11 15:09

#290 Paulinux

Limity będą ustawialne wewnątrz grupy :)

Happy hacking
2021-01-11 15:10

#291 balteam

W sensie możesz za darmo się rozgadać, jeśli twoja grupa nie ma limitów, bo ich nie ustawił admin.

2021-01-11 15:18

#292 gadaczka

Messenger nas nie interesuje, ponieważ nie ma problemu z płynnością wpłat na niego przez co zajmowane miejsce nas nie obchodzi.
--Cytat (Julitka):
@Gadaczka Ale to sobie zaprzecza.
To na Messengerze nie ma problemu, czy będzie zalew wiadomości?

--Koniec cytatu

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2021-01-11 18:05

#293 Julitka

@Gadaczka Nie rozumiem po prostu, czy widzisz problem, czy nie.

2021-01-11 18:09

#294 Julitka

A miejsce akurat teraz nas także nie obchodzi.

2021-01-11 18:09

#295 markus1234

Witajcie.
Mam pytanie.
Czy jak obecnie pobrałem tematy dźwiękowe z serwera, a używam najnowszej wersji rc, to czy w momencie, w którym te funkcje premium przestaną działać, czyli po 24 stycznia, to czy te tematy dźwiękowe, które pobrałem, przestaną działać, czy zostaną usunięte? Czekam na odpowiedź, bo mnie to zastanawia.

2021-01-14 22:04

#296 misiek

Skoro staną się płatne, to odpowiedź jest chyba oczywista.
-- (markus1234):
Witajcie.
Mam pytanie.
Czy jak obecnie pobrałem tematy dźwiękowe z serwera, a używam najnowszej wersji rc, to czy w momencie, w którym te funkcje premium przestaną działać, czyli po 24 stycznia, to czy te tematy dźwiękowe, które pobrałem, przestaną działać, czy zostaną usunięte? Czekam na odpowiedź, bo mnie to zastanawia.

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2021-01-15 03:10

#297 Paulinux

A właśnie niekoniecznie, bo skoro ktoś może wysłać pliki tematu dźwiękowego dla osób, które nie mają audiofila, to znaczy, że będzie je można sobie pobrać, ewentualnie zachować i wkleić, gdyby zostały odprogramowo usunięte

Happy hacking
Edytowano 2021-01-15 12:03

#298 DJGraco

Dlateog moim zdaniem to bezsens jest i pobieranie tematów powinno być za free tak jak już było wcześniej.

2021-01-15 12:11

#299 gadaczka

Hmmm z dyskusji w tym wątku wynika, że userzy przyjęli na opak decyzję o funkcjach premium. Miały być one podziękowaniem za dobrowolną wpłatę na Eltena, a zostały odebrane jako płatne funkcje na zasadzie opcji premium.

2021-01-15 12:19

#300 Julitka

Ja raczej boję się, że już niedługo powstanie baza tematów, wszystkich tematów, dźwiękowych dla Eltena.
Za trzy, dwa, jeden...
I będzie publiczny, ale niepubliczny serwer/strona/cokolwiek, na której będzie to można pobierać za friko.
Nie musicie się głowić, wpadłam na ten pomysł za Was. :)

2021-01-15 12:33