witam ten temat narodził dziś się po pobycie w Energy landii praktycznie nigdzie mnie nie wpóścili na żadne rorer kostery a jeżeli chodzi o strefę wodną to jak dzwoniłem to owszem mogę korzystać ale nie ze zjeżdżalni
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
Mucha, Opowiedz coś więcej o tym pobycie. Ja akurat w Energylandi byłem dwa razy. I to sam. Powiedziano mi wyraźnie przez telefon, że wpuszczą mnie wszędzie, ale żadnej asysty mi nie zapewnią. I wyglądało to mniej więcej tak. Wszedłem do środka, zapytałem, gdzie jest hyperion, powiedziano mi idź ileś tam metrów prosto i pytaj dalej. Dróżki w tym parku są dość przejrzyste, więc większego problemu nie było. Musiałem tylko co jakiś czas pytać ludzi, gdzie się znajduję i przed wejściem na daną atrakcję oddać kija do obsługi. W chorzowskiej Legendii jest o wiele łatwiej, ponieważ po telefonicznych ustaleniach, osoby niepełnosprawne mają zapewnioną asystę.
Twierdzą, że wyjścia ewakuacyjne nie są dla nas przystosowane więc się nie da, bo w razie czego będzie problem. Coś tam musiało być na rzeczy, bo wcześniej takich ograniczeń nie było. Widocznie ktoś się czepnął albo co no to zakazali wszystkim i mają z bani.
Byłem tam raz i bez problemowo mogłem wszędzie wchodzić, ale faktycznie po jakimś czasie coś się musiało zmienić bo temat już się gdzieś chyba na Typhlosie przewinął z rok temu.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
na zjeżdżalnie wpuszczali mnie z kimś musiałem jeździć na podwójnym pontonie no i na taką zapadnię też mnie ratownik wpóścił, z jednej tylko zjeżdżalni nie mogłem skorzystać i właśnie w większości jak to ktoś napisał to nie wpuszczająz powodu tych dróg ewakuacji
Ja się zapytam tak. Co ma brak wzroku do wyjścia ewakuacyjnego? To chodzi o to że można iść jak światełko się pali, tylko po białej linii, trzeba popatrzeć w czujnik, czy co innego? To jest popaprane
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
prawda jest taka ze na ewakuacji moga miec problemi nawet osobi ktore sa zdrowe i sprawne ale sa mega zestresowane. a tym czasem mozecie posluchac tego mojego gadanka na mojim blogu: https://adelcia.eltenblog.net/228-2/
legendia ma super. ja tam bylam z slabowidzacim kolega, i my do dispozicji dostaliszmy na caly dzien pani ktora gdziestamw parku pracowala. i z tego co wiem, teraz by do tego tes tak podeszli.
Słuchajcie, Przed chwilą dowiedziałem się, że jako osoba niewidoma nie mogę korzystać z atrakcji Energylandii. Jeżeli do poniedziałku nie otrzymam odpowiedniego pozwolenia od kierownictwa, nagłaśniam sprawę gdzie się da: począwszy od faktu, skończywszy na TVNie i Polsacie. Piszę o tym, ponieważ być może ktoś z was chciałby się dołączyć do tej inicjatywy.
Tomecki, Powiem tak. Dzisiaj dzwoniłem do Energylandii i poinformowano mnie, że jako osoba niewidoma nie mogę korzystać z chociażby Hyperiona, ponieważ mam utrudnioną możliwość dotarcia do wyjścia ewakuacyjnego. Jest to o tyle irracjonalne że: po pierwsze, akurat zamierzałem pojechać z przewodnikiem, po drugie, małe dzieci też mogą mieć ten problem a jakoś nikt im nie zabrania korzystać z atrakcji, po trzecie, Energylandia oferuje bilety dla osób niepełnosprawnych. Kogo więc dotyczy ta oferta, ludzi, którzy kiedyś tam załatwili sobie grupę na lewo? Poprosiłem o możliwość rozmowy z kierownikiem obiektu, Jeżeli do poniedziałku nikt się ze mną nie skontaktuje, Zamierzam nagłośnić temat zwracając się do: RPO, TVnU i Polsatu. To jest irracjonalne.
Nie pytałem. Sprawdziłem na stronie, że jest problem i w tyfloradiu w którymś tyfloprzeglądzie o tym było. O tyle mi na tym zależy, że wyobrażam sobie scenariusz, w którym szkoła, do której bęą chodzić nasze dzieci zechce się tam wybrać i może być duży problem.