Czy ktoś z was wie, o co chodzi w ostatniej zwrotce piosenki happy new year? Podsyłam polskie tłumaczenie: Mam wrażenie, że Marzenia, które Kiedyś mieliśmy Obecnie znaczą mniej Niż konfetti Na podłodze To koniec dekady Przyszedł czas na następne dziesięć lat Kto wie Co odnajdziemy Jakie kłamstwa Odkryjemy Na zakończenie Osiemdziesiątego dziewiątego? O co chodzi z tym osiemdziesiątym dziewiątym?
To proste płyta SUper Trouper powstała w 1980 r. Wiem to, jakby ktoś miał wątpliwości, to akurat cenna dla mnie informacja tak na marginesie. Nowa dekada praktycznie powinna się skończyć w roku 1990 to był chyba błąd autora, ale wracając do tekstu to rozważania co się wydarzy za dziesięć lat z resztą ostatnia zwrotka jest o tym,zauważ, że nawiązuje do nowej dekady.
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
No i co z tego? WYtłumacz mi proszę logicznie, skąd Szwedzi - muzycznie genialni nawiasem mówiąc mogli przypuszczać, że upadnie i to akurat w 1989 r. ta data po prostu była zbieżna. Zwróć uwagę kiedy została nagrana piosenka Happy New Year.
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
chodzi po prostu o rym line mine poza tym z kłamstwami może chodzić o małżeństwo Bjorma które wtedy przestawało istnieć z powodu kłamstw oraz innej Pani.
Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.
Mam dla państwa przykrą wiadomość: w Wielki Piątek w wieku 70 lat zmarł Lasse Vallander, gitarzysta między innymi Abby. Z zespołem związany był od 1975 do 1982 roku. Nagrał z nimi 6 albumów, w tym The Visitors.