Nie, te zmiany nie mają nic do wyszukiwania. Pamiętam o tym błędzie, jest w CK. Na razie nie ruszam wyszukiwania, bo nie wiadomo, co z szyfrowaniem jeszcze. Ale na pewno albo poprawka tego, albo szyfrowanie trafi do 2.4.3.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Jak na złość ja dokładnie wiem, jaką funkcję należy usunąć, aby Elten przyspieszył 1234 razy, ale to zbyt ważna funkcja, by ją ruszać. Jest to usuwanie wiadomości. Problem jest taki, że kiedy nadawca usunie wiadomość, nadal powinien widzieć ją odbiorca. I odwrotnie. Trzeba więc flagować wiadomość, czy jest usunięta, a jeśli tak, to przez którą ze stron. Przy milionach wiadomości w tabeli, to spore obciążenie. Rezygnacja z usuwania wiadomości pozwoliłaby trzymać je w cache, a więc ładować sporo szybciej wszystko, od "Co nowego" zaczynając.
#StandWithUkraine
Wiadomości przeszły w tryb "Need for speed", innymi słowy teraz bazują na indeksach oznaczających ostatnie wysłane i odebrane wiadomości w konwersacji. Powinno to sporo poprawić zarówno w samych wiadomościach, jak i odnośnie zwieszek, ale na razie wymaga sporo testów.
#StandWithUkraine
@Pajper A może spróbować wprowadzić funkcjonalność jak w Messengerze/Whatsappie, która pozwoliłaby usuwać wiadomość także u drugiej strony, o ile ta jej zwyczajnie nie zablokuje przed usuwaniem? Wtedy może serwer najpierw próbowałby ją usunąć, a potem otrzymywał coś w stylu "Access denied"? :)
Nie mogę w ogóle wejść we wiadomości, dostaję komunikat o wdzięcznej nazwie błąd i to nie problem z netem. Wszystko działa normalnie. W co nowego jak mi ktoś wyśle to mogę wejść. Wydaje mi się, że to coś po stronie serwera jest.